„Šumski patuljak” za film „Putevima Tibora Sekelja”

Izvor: Filmske radosti
Autor: Ivo Car
30/07/2012 - 10:30

Srpski holivud

Film Stipana Miladanovića iz Subotice „Putevima Tibora Sekelja”, dobitnik je nagrade „Šumski patuljak”, koja je dodeljena najboljem ostvarenju na drugoj Reviji nezavisnih off-filmova Srbije”.

Od sedam filmova koji su bili u konkurenciji, tri filma su dobila nagradu. Prvu nagradu je dobio film Stipana Miladanovica iz Subotice „Putevima Tibora Sekelja”, drugu nagradu dobio je film „To Moram”, našeg prijatelja i recenzenta Branka Radakovica iz Bača, dok je treću nagradu dobilo ostvarenje „Voz" u režiji Marka Kovača iz Beograda, koje je ujedno i deo serijala „Podbradak Potpisanih” .

Prve veceri festivala bilo je oko 80 ljudi, druge večeri bilo je oko 90, dok se treće zbog nevremena nažalost svih nije ni održalo.

Filmsku Reviju je finansiralo Ministarstvo kulture Republike Srbije, u organizaciji Miroslava Bate Petrovića, filmskog producenta i režisera i Ivana Jakovljevića dok je Ivo Car bio suorganizator.

Pre projekcija svirao je rudnicki rock bend „NLO”, dok je program vodila Jovana Živanović iz Gornjeg Milanovca.

Manifestaciju je pomogla mesna zajednica Rudnik, EPS G.Milanovac, JKP G.Milanovac, Kulturni Centar Gornji Milanovac i Skupština opštine G.Milanovac.

Druga „Revija nezavisnih off-filmova Srbije” održana je od 27. Do 29. Jula u selu Mutanj na planini Rudnik.

Comments

Sugestija

Jedna mala ispravka: Trece mesto nije pripalo filmu "Podbradak potpisanih" vec filmu "Voz" koji je deo serijala "Potpisani" istoimenog autora Marka Kovaca, tako da ne bi bilo lose da tagovanjem reci "Potpisani", ili mozda bolje "Marko Kovac" linkujete ovu vest sa prethodnom vesti na vasem sajtu na ovom linku: http://www.filmske-radosti.com/novo/Vesti/II-Revija-nezavisnih-filmova-Srbije ,u kojoj ste dobro najavili pomenute filmove, kao i trecu vest na kojoj je autor vec tagovan (ali koja se tice drugog filma): http://www.filmske-radosti.com/novo/content/Podbradak-potpisanih-u-dksg-u ,Pozdrav

Add new comment