Sprema se film o Dženis Džoplin

Izvor: Filmske radosti | Tanjug
11/07/2012 - 10:45

Nina Arianda

Dobitnica „Tonija“ za ulogu u komadu „Venus In Fur“ (Venera u krznu) Nina Arianda debitovaće na filmu ulogom rok ikone 1960-ih Dženis Džoplin u filmu „Joplin“, prenosi sajt „Dedlajn“.

Film „Džoplin“ baviće se poslednjim mesecima pevačice sa flešbekovima na njenu karijeru. Film će režirati Šon Darkin čiji je debi „Martha Marcy May Marlene“ dobio mnogobrojne pohvale kritičara i nagradu za najboljeg reditelja na Sandensu.

Snimanje filma trebalo bi da krene početkom iduće godine, rekao je producent Piter Njuman i dodao da je sa svojim partnerima proteklih 12 godina radio na dobijanju prava na ekskluzivno korišćenje 21 najpoznatije pesme Dženis Džoplin.

Njuman je rekao i da će Arianda pevati sve pesme Dženis Džoplin u filmu.

Film će biti zasnovan na sećanjima članova pevačicinog benda „Big Brother and the Holding Company“, kolekciji pisama „Love, Janis“ koje je objavila pevačicina sestra Lora, kao i knjizi Dejvida Daltona „Piece Of My Heart“.

Dalton je bio novinar „Roling Stona“ koji je putovao sa Džoplinovom poslednjih šest meseci njenog života pre nego što je umrla od predoziranja heroinom kada je imala 27 godina 1970. godine.
 

Add new comment