April 22, 2019, 11:48:32 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
 
   Home   Help Pravilnik Staff List Login Register imdb google filmske radosti kontakt  
Pages: 1 [2]   Go Down
  Print  
Author Topic: Majina "Plava krv"  (Read 3344 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
vinston
Admin
*****
Offline Offline

Gender: Male
Location: Beograd
Posts: 4,713WWW
« Reply #10 on: May 13, 2010, 01:16:43 PM »

Maja Uzelac - Kul je kad si svojMaja Uzelac trenutno se priprema za snimanje svog debitantskog filma „Plava krv“. Kako kaže, rvemo se još u blatu što se tiče raznih praktičnih stvari. (Bar da je u čokoladi... Ali, to tako ovde mora, kol’ko sam uspela da shvatim. Glavno je da se ne poludi. To nam za sad još uvek uspeva, bravo. I nadamo se da je snimanje u septembru.

Film „Plava krv“ je komična melodrama s plesanjem i pucanjem. Govori o dve žene koje za istog muškarca pomisle da je onaj pravi. On je Bili Branković, njih dve su Katarina Obrenović i Lara Karađorđević. To je sudar dva sveta, dva načina života. Rat između plavuša i crnki. Priča o onom tajnom Beogradu u kom još uvek postoji ona prava elita, a žene se bore za svoje pravo da u bilo šta veruju, do poslednjeg daha.

Uloge u filmu su već podeljene.

Bili je Sergej Trifunović. On je nešto kao homme fatale, ako pričamo noir terminologijom. A to je ono što želimo . Katarina je Jovana Stipić, a Lara Jelena Gavrilović. Njih dve su otprilike onoliko suprotne koliko je to moguće zamisliti, a obe su apsolutno neodoljive. U ostalim ulogama pojaviće se Danijela Vranješ, Ana Jovanović, Anđelija Vujović, Ivan Jevtović, Katarina Radivojević, Maša Dakić, Feđa Stojanović, Miki Krstović...i još razni moji omiljeni glumci.

Kako izgleda praviti sopstveni film u Srbiji. Da li je lakše ili teže u odnosu na neke druge projekte koje ste radili?

Kao da režirati film nije dovoljno da čoveka dovede na ivicu snage i živaca, on prvo mora da se polomi da bi uopšte došao u situaciju da se bavi režijom, tj. da bi imao tu privilegiju da nastavi da se muči i iscrpljuje. Zaključak: taj mora da je lud u startu, ili da mu je jezivo mnogo stalo da se izrazi. Nažalost, ovo drugo se u Srbiji takođe računa u poremećaje, koje društvo nije dužno da podrži. Na bilo šta što nije hleb i voda, ovde se gleda kao na luksuz.

Koliko uživate u svemu tome?

Ja se sve nadam da ću da dobijem rezultat u kom ću moći da uživam. Dotle je radost ideja gusto premrežena mučenjem ovdašnje prakse.

Pored pripreme za film, koliko vam ostaje vremena i za druge projekte koje radite?

Ne bih da kukam. Proleće je, ima sunca ovih dana, ja sam jedna zahvalna Zemljanka koja se u stvari najviše na svetu nada da će uskoro doći u tu fazu priprema u kojoj zaista ništa drugo neće stizati.

Opsirnije
Logged

Ti, budalo! Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen? Cvetam zbog sebe, jer mi to pričinjava zadovoljstvo, ne zbog drugih! Moja radost se sastoji u mom postojanju, mom cvetanju!
vinston
Admin
*****
Offline Offline

Gender: Male
Location: Beograd
Posts: 4,713WWW
« Reply #11 on: July 27, 2010, 05:07:08 PM »

Posao reditelja je maraton

Maja Uzelac, autorka kultne emisije „Kulturni nokaut“, uskoro će početi da snima svoj debitantski film „Plava krv“, priču koja prati dve devojke, Laru i Katarinu, koje se bore za naklonost jednog muškarca - Bilija. U ovom vestern - noir filmu, glavne role tumače Sergej Trifunović, Jovana Stipić i Jelena Gavrilović. Pripreme za snimanje su pri kraju, a rediteljka u razgovoru za „Blic“ otkriva po čemu će ovaj film biti poseban i zašto se odlučila da baš tu temu ekranizuje.
Maja Uzelac

Borba za početak snimanja je velika i još traje. Još pla­niramo oktobar, ali spremni smo i na neko pomeranje. Meni je samo bitno da imamo sve što nam treba jednom kad uđemo u snimanje. Ovaj posao je maraton, nestrpljenje je besmisleno. Snimaće se najvećim delom u Beogradu, po najlepšim i najupečatljivijim prostorima koje svi znaju, i najskrivenijim i najuzbudljivijim prostorima čijeg postojanja su retki svesni - kaže Maja Uzelac.


Jednom prilikom ste spomenuli da će sve biti stilizovano. Na koji način? Otkrijte nam neku pikanteriju?

Vračara svoj posao obavlja u upeglanom poslovnom prostoru, utegnuta u kostim, a u gatarinoj šatri, u luna-parku, prodaje se oružje. Prvi oružani obračun između suparnica dešava se u šopingu. Plaćeni ubica je seksi Crnogorka. I još svašta...

Po onome što se do sada pisalo, film „Plava krv“ će biti drugačiji od naših filmova. Šta je to što ovaj film čini posebnim?

Optimistički stav prema životu i kad je najužasniji. Strašno je slikovita ta drama ovdašnja, kad se bolje pogleda, i inspiriše, ozbiljno. A Srbi nisu od onih naroda koji bi bili skloni to da vide. Više vole odmah da počnu da pate. Pa i filmovi su onda takvi nekakvi. Ovaj nije. Bez obzira na krv, znoj i suze.


Radnja filma prati priču o Brankoviću i dve suprotstavljene strane, Obrenovićima i Karađorđevićima. Kako oružani sukob između dve suparnice eskalira, Bili, muškarac oko kojeg je sve i počelo, pretvara se u nevažnu figuru. Odakle vam ideja za takvu radnju filma?

To je realan prikaz stanja na beogradskim ulicama. Ovo će možda nekima izgledati kao bajka zbog boja i zbog muzike, ali u svojoj suštini se dešava češće nego radnja većine srpskih filmova ovih dana, koje bez problema prihvatamo kao stvarnost samo zato što su nam te ulice poznate, i to sivo i ti kontejneri.

Zašto „Plava krv“?

Zato što su u mom filmu ove krvoločne žene u stvari jedine koje su još uvek iskrene, jedine koje jure za idealima koji zaista nešto znače, duboko, ozbiljno, njima lično. One se na kraju iskupljuju za svoj fanatizam i zapravo odrastu u one prave plemenite predstavnike svog naroda.

Kakav je Beograd u filmu?

Beograd je grad mađije i modernih stremljenja, tačka gde se spajaju prošlost i budućnost na način sumanut dovoljno da predstavlja scenografiju za najzanosniji film. Beograd je onakav kakvim može da ga zna samo neko ko je u njemu odrastao, a uspeo je da ga ne zamrzi.

Kako teku pripreme za snimanje?

Ekipa je velika i zanimljiva i mnogo toga smo uradili. Ono što je najvažnije, upoznali smo se kako treba i sad svi znaju šta je tačno cilj. Zajedno smo proizveli neke slike koje nas „rade“. To je najbolji početak.

Film je vestern-noir, kakav je to žanrovski spoj?

Duhovit, izazovan, novi, a primenjen na Beograd danas i sasvim neočekivan. Nije to vestern kao „konji i krčma“, niti je noir kao „šeširi i detektivi“. Neki suptilniji osvrti na žanr su u igri.

Da li ste zatvorili glumačku podelu? Najavili ste Sergeja Trifunovića u ulozi Brankovića, potom Jovanu Stipić, Jelenu Gavrilović, Katarinu Radivojević, Anđeliju Vujović…

To je to. Tu su još mladi glumci Ana Jovanović, Maša Dakić, Ivan Jevtović, Vlada Aleksić, Suzana Lukić, Sofija Juričan, Joana Knežević... pa velika imena našeg glumišta - Feđa Stojanović, Miki Krstović, Olivera Katarina...
Logged

Ti, budalo! Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen? Cvetam zbog sebe, jer mi to pričinjava zadovoljstvo, ne zbog drugih! Moja radost se sastoji u mom postojanju, mom cvetanju!
vinston
Admin
*****
Offline Offline

Gender: Male
Location: Beograd
Posts: 4,713WWW
« Reply #12 on: October 23, 2012, 08:43:49 AM »

http://www.filmske-radosti.com/novo/sites/default/files/images/maja-krv.jpg
Majina "Plava krv"


Kako javlja portal nadlanu.com, nakon više od dve godine priprema, u Beogradu je trenutno u toku snimanje rediteljskog debija Maje Uzelac „Plava krv” - filma o kome se od prvih najava pričalo kao o modernom srpskom vesternu sa ženama kao glavnim junakinjama velikog okršaja.

Film „Plava krv" je komična melodrama s plesanjem i pucanjem koja govori o dve žene koje za istog muškarca pomisle da je onaj pravi. Fatalni muškarac je Bili Branković, dok su dve fatalne žene Katarina Obrenović i Lara Karađorđević. U filmu nas očekuje sudar dva sveta, dva načina života, rat između plavuša i crnki i priča o tajnom Beogradu prave elite u kome se žene bore za ono u šta veruju... do poslednjeg daha.

Opsirnije
Logged

Ti, budalo! Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen? Cvetam zbog sebe, jer mi to pričinjava zadovoljstvo, ne zbog drugih! Moja radost se sastoji u mom postojanju, mom cvetanju!
Pages: 1 [2]   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2008, Simple Machines
Sredio Vinston | Početna | Online projekcije | Kontakt | Recenzije | Preporučujemo

SMF customization services by 2by2host.com
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.386 seconds with 22 queries.