May 24, 2013, 04:15:24 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length

Home   Help Pravilnik Staff List Login Register imdb google filmske radosti kontakt  
Pages: 1 2 3 [4]   Go Down
  Print  
Author Topic: Bioskop je odavno ugasen..?  (Read 2339 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
vinston
Admin

« Reply #30 on: August 23, 2011, 11:36:01 AM »

Niš dobija bioskop do Nove godine

Bioskop „Vilin grad“ ponovo će raditi do kraja 2011. godine. U bioskop će biti uloženo 300.000 evra, a imaće najsavremeniju 3D tehnologiju, najavljuje Lazar Ristovski, predstavnik kuće „MegaCom Film“.

U Gradskoj kući gradonačelnik Niša Miloš Simonović i Lazar Ristovski, predstavnik distributerske kuće „MCF MegaCom Film“ potpisali su Protokol o saradnji o realizaciji projekta „Vilin grad“.

Tom prilikom je Lazar Ristovski rekao da će bioskop u Nišu „Vilin grad“ ponovo raditi do kraja godine i biće opremljen najsavremenijom tehnologijom.

„Ne mogu da sakrijem oduševljenje što sam u Nišu. Niš, niška publika i Filmski susreti obeležavaju kulturu ovog dela. Nažalost, Niš nema bioskop, ali će do Nove godine biti opet otvoren bioskop "Vilin grad". Bioskop će imati najmoderniju tehnologiju i sedišta, imaće 3D projekcije. Ovaj bioskop će biti otvoren i za druge manifestacije jer će Grad Niš dobiti 12 termina“, rekao je Lazar Ristovski.

Opsirnije

Ti, budalo! Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen? Cvetam zbog sebe, jer mi to pričinjava zadovoljstvo, ne zbog drugih! Moja radost se sastoji u mom postojanju, mom cvetanju!
zevsonja
Moderator

« Reply #31 on: August 23, 2011, 03:06:08 PM »

predivna novost. valjda ce se ostvariti.  grad kao sto je nis zasluzuje i mnogo vise od 200 mesta u bioskopu.
           voleo bih da se to prosiri i dobije jedan veliki bioskop/sinepleks kao u novom sadu.

Vi slepi, vi gluvi, vi sebicni ljudi
sto pravite buku bez reda i smisla
bez zasto i zato
za koga i kako

bez pitanja koje bi mozda osusilo
ponosni osmeh na licu bez suza
na licu sto nikada obraz okrenulo nije
zevsonja
Moderator

« Reply #32 on: August 24, 2011, 12:55:18 AM »

vuk kostic objasnjava goranu kicicu zasto niko ne ide u bioskop.

Beli Lavovi - Kako bi ja

bez zasto i zato
za koga i kako

vinston
Admin

« Reply #33 on: October 18, 2011, 01:10:47 PM »

Gotovo svakog drugog dana u našem glavnom gradu je premijera nekog novog filma. U prošloj godini bilo je 168 filmskih premijera, 15 više nego 1954. Najviše je bilo američkih filmova - 62, zatim francuskih 28 i engleskih 27. Naša domaća kinematografija prikazala je 15 premijera. Film je sve popularniji. Prema statističkim podacima u 1955. godini bioskopske predstave imale su 10.766.126 posetilaca. To znači da svaki Beograđanin godišnje prosečno gleda po dvadeset filmova. U poređenju sa 1954. broj posetilaca bioskopa prošle godine je veći za preko 1,3 miliona.

Ti, budalo! Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen? Cvetam zbog sebe, jer mi to pričinjava zadovoljstvo, ne zbog drugih! Moja radost se sastoji u mom postojanju, mom cvetanju!
vinston
Admin

« Reply #34 on: December 02, 2011, 07:14:28 PM »

U PARAĆINU SE PONOVO OTVARA BIOSKOP

Državni sekretar u Ministarstvu kulture Snežana Stojanović Plavšić i direktor Kulturnog centra u Paraćinu Zorica Đorđević potpisali su 1. decembra ugovor o opremanju bioskopa u tom gradu savremenim digitalnim projektorom koji je koštao 4,2 miliona dinara.

„Ono što čini dušu grada jeste kultura koja treba da živi širom Srbije, a ne samo u Beogradu, a bioskopi su sastavni deo kulture, ne samo u gradu već i selima“, rekla je Stojanović Plavšić, istajavši da su, nažalost, zbog nedostatka para, propale mnoge bioskopske dvorane i sada „zvrje“ prazne.

Ona je rekla da je Ministarstvo kulture, informisanja i informacionog društva zbog toga pokrenulo akciju „Opet radi bioskop“, sa ciljem da opremi stare bioskopsle dvorane i tako „vrati bioskope u život“.

„Na taj način ćemo mlade generacije vratiti u bioskopske dvorane kako bi se uverili u njihove čari, a starijima vraćamo lepa sećanja“, rekla je ona i dodala da nije bilo mnogo zainteresovanih gradova u Srbiji da se uključe u tu akciju. Javili su se samo Tutin, Leskovac, Požega, Svilajnac i Paraćin.

Opsirnije

zevsonja
Moderator

« Reply #35 on: December 04, 2011, 02:12:01 AM »

oh, sto ce nam biti fino....

POLJUBIT ĆU TE U ZADNJEM REDU KINA - STAKLENO ZVONO (1976)

bez zasto i zato
za koga i kako

vinston
Admin

« Reply #36 on: December 07, 2011, 02:50:02 PM »

Svečanom premijerom savremene romantične komedije „Praktičan vodič kroz Beograd sa pevanjem i plakanjem”, 8. decembra biće otvoren „Cineplexx” u tržnom centru „Delta City” u Beogradu.

„Praktični vodič kroz Beograd sa pevanjem i plakanjem” je savremena romatična komedija o iskušenjima da se pronađe prava osoba, kroz četiri potpuno različite ljubavne priče. Stefan, mladi prepotentni beogradski šofer se zaljubljuje u Silvi, francusku šansonjerku, koja se suviše dugo kontrolisala, a sada je na ivici nervnog sloma i prvi put će uraditi sve ono o čemu je oduvek sanjala.

„Cineplexx” u Beogradu deo je velike evropske porodice „Cineplexx”multipleksa, čije je sedište u Beču, a nalaziće se na dosadašnjem mestu multipleksa „Ster Cinemas”. „Cineplexx” poseduju najnoviju digitalnu tehnologiju – srebrne ekrane koji obezbeđuju visok kvalitet slike, i profesionalno Dolby ozvučenje koje je garant visokog kvaliteta zvuka.

Opsirnije

zevsonja
Moderator

« Reply #37 on: December 23, 2011, 10:22:56 PM »

U Vranju će večeras, 23. decembra, posle skoro 22 godine, ponovo biti organizovana jedna filmska projekcija.
Novi bioskop u velikoj sali renoviranog Doma vojske otvoriće film "Montevideo, Bog te video", koji će biti ljubitelji moći gledati besplatno, kao i dve reprize - u subotu i nedelju.

Prvi bioskop u Vranju otvorio je 1913. godine kafedžija Dimitrije Jovanović Tabače, u tadašnjem hotelu "Evropa". Od 1948. godine pa sve do 1989. godine, filmske projekcije su prikazivane u jedinom vranjskom bioskopu "Sloboda".

Taj bioskop je, međutim, pre 22 godine zatvoren, jer grad nije imao sredstava da rekonstruiše dotrajalu zgradu i nabavi novu projekcionu opremu.

bez zasto i zato
za koga i kako

zevsonja
Moderator

« Reply #38 on: January 19, 2012, 03:10:31 PM »

Grupa građana "Povratak otpisanih" organizovala je u ponedeljak, 16. januara, još jednu u nizu akcija kojom žele da ukažu na devastiranu mrežu beogradskih bioskopa. Ovoga puta anketirali su sugrađanke i sugrađane ispred nekada poznatog bioskopa "Jadran" koji je danas pretvoren u kafeteriju. Najčešći odgovori na pitanje "šta ste gledali u 'Jadranu' ", bili su - kafu i mafine. Dobro došli u Beograd 2012. godine...

Šta ste gledali u Jadranu?

~~mislim da to nije bioskop vise..

bez zasto i zato
za koga i kako

Pages: 1 2 3 [4]   Go Up
  Print  

Jump to: