|
vinston
|
 |
« Reply #30 on: August 23, 2011, 11:36:01 AM » |
|
Niš dobija bioskop do Nove godineBioskop „Vilin grad“ ponovo će raditi do kraja 2011. godine. U bioskop će biti uloženo 300.000 evra, a imaće najsavremeniju 3D tehnologiju, najavljuje Lazar Ristovski, predstavnik kuće „MegaCom Film“. U Gradskoj kući gradonačelnik Niša Miloš Simonović i Lazar Ristovski, predstavnik distributerske kuće „MCF MegaCom Film“ potpisali su Protokol o saradnji o realizaciji projekta „Vilin grad“. Tom prilikom je Lazar Ristovski rekao da će bioskop u Nišu „Vilin grad“ ponovo raditi do kraja godine i biće opremljen najsavremenijom tehnologijom. „Ne mogu da sakrijem oduševljenje što sam u Nišu. Niš, niška publika i Filmski susreti obeležavaju kulturu ovog dela. Nažalost, Niš nema bioskop, ali će do Nove godine biti opet otvoren bioskop "Vilin grad". Bioskop će imati najmoderniju tehnologiju i sedišta, imaće 3D projekcije. Ovaj bioskop će biti otvoren i za druge manifestacije jer će Grad Niš dobiti 12 termina“, rekao je Lazar Ristovski. Opsirnije
|
|
|
|
|
|
Ti, budalo! Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen? Cvetam zbog sebe, jer mi to pričinjava zadovoljstvo, ne zbog drugih! Moja radost se sastoji u mom postojanju, mom cvetanju!
|
|
|
|
zevsonja
|
 |
« Reply #31 on: August 23, 2011, 03:06:08 PM » |
|
predivna novost. valjda ce se ostvariti. grad kao sto je nis zasluzuje i mnogo vise od 200 mesta u bioskopu. voleo bih da se to prosiri i dobije jedan veliki bioskop/sinepleks kao u novom sadu.
|
|
|
|
|
|
Vi slepi, vi gluvi, vi sebicni ljudi sto pravite buku bez reda i smisla bez zasto i zato za koga i kako
bez pitanja koje bi mozda osusilo ponosni osmeh na licu bez suza na licu sto nikada obraz okrenulo nije
|
|
|
|
zevsonja
|
 |
« Reply #32 on: August 24, 2011, 12:55:18 AM » |
|
vuk kostic objasnjava goranu kicicu zasto niko ne ide u bioskop.
|
|
|
|
|
|
Vi slepi, vi gluvi, vi sebicni ljudi sto pravite buku bez reda i smisla bez zasto i zato za koga i kako
bez pitanja koje bi mozda osusilo ponosni osmeh na licu bez suza na licu sto nikada obraz okrenulo nije
|
|
|
|
vinston
|
 |
« Reply #33 on: October 18, 2011, 01:10:47 PM » |
|
Gotovo svakog drugog dana u našem glavnom gradu je premijera nekog novog filma. U prošloj godini bilo je 168 filmskih premijera, 15 više nego 1954. Najviše je bilo američkih filmova - 62, zatim francuskih 28 i engleskih 27. Naša domaća kinematografija prikazala je 15 premijera. Film je sve popularniji. Prema statističkim podacima u 1955. godini bioskopske predstave imale su 10.766.126 posetilaca. To znači da svaki Beograđanin godišnje prosečno gleda po dvadeset filmova. U poređenju sa 1954. broj posetilaca bioskopa prošle godine je veći za preko 1,3 miliona.
|
|
|
|
|
|
Ti, budalo! Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen? Cvetam zbog sebe, jer mi to pričinjava zadovoljstvo, ne zbog drugih! Moja radost se sastoji u mom postojanju, mom cvetanju!
|
|
|
|
vinston
|
 |
« Reply #34 on: December 02, 2011, 07:14:28 PM » |
|
U PARAĆINU SE PONOVO OTVARA BIOSKOPDržavni sekretar u Ministarstvu kulture Snežana Stojanović Plavšić i direktor Kulturnog centra u Paraćinu Zorica Đorđević potpisali su 1. decembra ugovor o opremanju bioskopa u tom gradu savremenim digitalnim projektorom koji je koštao 4,2 miliona dinara. „Ono što čini dušu grada jeste kultura koja treba da živi širom Srbije, a ne samo u Beogradu, a bioskopi su sastavni deo kulture, ne samo u gradu već i selima“, rekla je Stojanović Plavšić, istajavši da su, nažalost, zbog nedostatka para, propale mnoge bioskopske dvorane i sada „zvrje“ prazne. Ona je rekla da je Ministarstvo kulture, informisanja i informacionog društva zbog toga pokrenulo akciju „Opet radi bioskop“, sa ciljem da opremi stare bioskopsle dvorane i tako „vrati bioskope u život“. „Na taj način ćemo mlade generacije vratiti u bioskopske dvorane kako bi se uverili u njihove čari, a starijima vraćamo lepa sećanja“, rekla je ona i dodala da nije bilo mnogo zainteresovanih gradova u Srbiji da se uključe u tu akciju. Javili su se samo Tutin, Leskovac, Požega, Svilajnac i Paraćin. Opsirnije
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zevsonja
|
 |
« Reply #35 on: December 04, 2011, 02:12:01 AM » |
|
oh, sto ce nam biti fino....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vinston
|
 |
« Reply #36 on: December 07, 2011, 02:50:02 PM » |
|
Svečanom premijerom savremene romantične komedije „Praktičan vodič kroz Beograd sa pevanjem i plakanjem”, 8. decembra biće otvoren „Cineplexx” u tržnom centru „Delta City” u Beogradu.„Praktični vodič kroz Beograd sa pevanjem i plakanjem” je savremena romatična komedija o iskušenjima da se pronađe prava osoba, kroz četiri potpuno različite ljubavne priče. Stefan, mladi prepotentni beogradski šofer se zaljubljuje u Silvi, francusku šansonjerku, koja se suviše dugo kontrolisala, a sada je na ivici nervnog sloma i prvi put će uraditi sve ono o čemu je oduvek sanjala. „Cineplexx” u Beogradu deo je velike evropske porodice „Cineplexx”multipleksa, čije je sedište u Beču, a nalaziće se na dosadašnjem mestu multipleksa „Ster Cinemas”. „Cineplexx” poseduju najnoviju digitalnu tehnologiju – srebrne ekrane koji obezbeđuju visok kvalitet slike, i profesionalno Dolby ozvučenje koje je garant visokog kvaliteta zvuka. Opsirnije
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zevsonja
|
 |
« Reply #37 on: December 23, 2011, 10:22:56 PM » |
|
U Vranju će večeras, 23. decembra, posle skoro 22 godine, ponovo biti organizovana jedna filmska projekcija.  Novi bioskop u velikoj sali renoviranog Doma vojske otvoriće film "Montevideo, Bog te video", koji će biti ljubitelji moći gledati besplatno, kao i dve reprize - u subotu i nedelju. Prvi bioskop u Vranju otvorio je 1913. godine kafedžija Dimitrije Jovanović Tabače, u tadašnjem hotelu "Evropa". Od 1948. godine pa sve do 1989. godine, filmske projekcije su prikazivane u jedinom vranjskom bioskopu "Sloboda". Taj bioskop je, međutim, pre 22 godine zatvoren, jer grad nije imao sredstava da rekonstruiše dotrajalu zgradu i nabavi novu projekcionu opremu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zevsonja
|
 |
« Reply #38 on: January 19, 2012, 03:10:31 PM » |
|
Grupa građana "Povratak otpisanih" organizovala je u ponedeljak, 16. januara, još jednu u nizu akcija kojom žele da ukažu na devastiranu mrežu beogradskih bioskopa. Ovoga puta anketirali su sugrađanke i sugrađane ispred nekada poznatog bioskopa "Jadran" koji je danas pretvoren u kafeteriju. Najčešći odgovori na pitanje "šta ste gledali u 'Jadranu' ", bili su - kafu i mafine. Dobro došli u Beograd 2012. godine...
~~mislim da to nije bioskop vise.. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|