May 22, 2013, 05:04:09 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length

Home   Help Pravilnik Staff List Login Register imdb google filmske radosti kontakt  
Pages: 1 2 [3] 4 5   Go Down
  Print  
Author Topic: Koncerti  (Read 3287 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
vinston
Admin

« Reply #20 on: April 18, 2009, 05:32:40 PM »

"Dub Pistols na Supernatural 09 festivalu!"

Sastav Dub Pistols nastupiće na Supernatural 09 festivalu. Ovaj engleski dub sastav predstaviće beogradskoj publici novi studijski album "Rum & Coke" za koji navode da je najbolji u njihovoj dosadašnjoj karijeri. Naša publika imaće prilike da pre svih čuje novo izdanje koje će se u prodaji pojaviti 18. maja. Jedan od najzanimljivijih alternativnih britanskih sastava poznat je i po remiksima koje su radili za umetnike kao što su Lily Allen, Bono, Ian Brown, Moby, Natalie Imbruglia, Crystal Method, Limp Bizkit & Korn. Njihove pesme su se našle i u filmovima kao što su "Blade 2", "Bad Company" i "Mystery Men" , ali i nekoliko video igara. Bend je do sada objavio tri studijska albuma a za izdanje "Rum & Coke" navode da je mešavina bass heavy soula, ska, electro-funka, lovers rock i kvalitetnog hip hop. Na njihovoj Myspace stranici trenutno možete da preslušate remiks hit singla Lily Allen "Fear". http://www.myspace.com/thedubpistols
« Last Edit: October 16, 2009, 04:13:14 PM by vinston » Logged

Ti, budalo! Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen? Cvetam zbog sebe, jer mi to pričinjava zadovoljstvo, ne zbog drugih! Moja radost se sastoji u mom postojanju, mom cvetanju!
vinston
Admin

« Reply #21 on: May 13, 2009, 07:06:35 PM »

Josh sedam dana 

Ti, budalo! Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen? Cvetam zbog sebe, jer mi to pričinjava zadovoljstvo, ne zbog drugih! Moja radost se sastoji u mom postojanju, mom cvetanju!
*bublik*
Član
**

« Reply #22 on: May 13, 2009, 07:09:08 PM »

Jel si cuo?
http://www.mtsmondo.rs/entertainment/music/text.php?vest=134417

"Lud je samo onaj čija se ludost ne poklapa sa ludošću većine."

Samjuel Beket
vinston
Admin

« Reply #23 on: May 13, 2009, 07:12:21 PM »

nadamo se da ce sve u redu biti sa njim dok ne treba kod nas da dodje...

*bublik*
Član
**

« Reply #24 on: May 13, 2009, 07:17:50 PM »

Bolje bi mu bilo

http://news.yahoo.com/s/ap/20090513/ap_en_mu/eu_greece_depeche_mode

"Lud je samo onaj čija se ludost ne poklapa sa ludošću većine."

Samjuel Beket
vinston
Admin

« Reply #25 on: May 13, 2009, 09:09:48 PM »

inache ce biti 

zevsonja
Moderator

« Reply #26 on: May 14, 2009, 01:55:33 PM »

dipesh otkazan i u istanbulu:

Britanska grupa Depeche Mode otkazala je, zbog bolesti pevača Dejva Gahana (Dave), i istanbulski koncert, predviđen za 14. maj, nakon ?to u poslednjem času nije nastupila 12. maja u Atini.

Depeche Mode su tek na početku svetske turneje ?Sounds of the Universe?, u okviru koje bi 20. maja trebalo da nastupe na U?ću u Beogradu i dan kasnije u Areni Zagreb, u okviru Tuborg Green Festivala.

Bend je saop?tio 13. maja na svom sajtu, dan posle otkazivanja koncerta u Atini, da zbog stomačnih problema Gahana mora da otka?e i koncert u Istanbulu.

?Dejv je dobio jake bolove usled gastroenteritisa neposredno pre nego ?to je trebalo da izađe na binu u Atini, ?to je rezultiralo momentalnom hospitalizacijom. U ovom trenutku, Dejvova primarna briga je da potpuno ozdravi i nastavi turneju ?to je pre moguće?, saop?tili su Depeche Mode.

Organizatori koncerta prvobitno su savetovali obo?avaocima Depeche Mode i u Atini i Istanbulu da zadr?e karte dok ne bude ustanovljeno da li će bend ipak moći da nastupi ili će koncerti biti definitivno otkazani.

Za sada je neizvesno da li će Depeche Mode nastaviti turneju 16. maja u Sofiji i dva dana kasnije u Bukure?tu, gde bi trebalo da nastupe uoči Beograda i Zagreba.

Gahanu je pozlilo 12. maja oko 21 sat, a iako su se svi nadali njegovom brzom oporavku i prebacivanju atinskog koncerta na 13. maj, menad?ment benda i de?urni lekari saop?tili su da njegovo zdravstveno stanje to jo? ne dozvoljava.

Vi slepi, vi gluvi, vi sebicni ljudi
sto pravite buku bez reda i smisla
bez zasto i zato
za koga i kako

bez pitanja koje bi mozda osusilo
ponosni osmeh na licu bez suza
na licu sto nikada obraz okrenulo nije
vinston
Admin

« Reply #27 on: May 14, 2009, 02:19:46 PM »

da da, chuli smo. Medjutim nije nishta ozbiljno shto su lepe vesti i rekli su ljudima u Grchkoj i i Turskoj da chuvaju karte 

vinston
Admin

« Reply #28 on: May 14, 2009, 09:33:02 PM »

Depeche Mode apologise to all their fans for this inconvenience and wish Dave a speedy recovery. Further information will be released in due course.

The following shows have been cancelled:

May 16th Bucharest, Romania, Izvor Park
May 18th Sofia, Bulgaria, Vasil Levski Stadium
May 20th Belgrade, Serbia, USCE Park
May 21st Zagreb, Croatia, Arena

Ticket holders for the above shows are advised to hold on to their tickets as an announcement will be made shortly in regard to rescheduled dates or final cancellation.

vinston
Admin

« Reply #29 on: June 19, 2009, 02:37:29 PM »

Koncert: PASCAL NEVEU

Besplatan koncert povodom obele?avanja SVETSKOG PRAZNIKA MUZIKE
Nedelja, 21. jun od 18:00 - Plato ispred FKC-a (Knez Mihailova ulica)
Organizacija: Francuski kulturni centar i Dom omladine Beograda

Virtuoz na klaviru, kompozitor i majstor jazz improvizacije Pascal Neveu, nastupiće pred beogradskom publikom na dan svetskog Praznika muzike.

Pascal Neveu je rođen 22.07.1966. u Parizu. Poreklom  iz  muzičke familije vezane u vi?e generacija za klasičnu muziku, Pascal Neveu  počinje improvizovati na klaviru u svojoj 4. godini. Vrlo rano je počeo da se isprobava u komponovanju svojih prvih kompozicija  klasične muzike.

U  7. godini je u muzičkom konzervatoriju, a zatim postaje učenik kompozitorke savremene muzike J. Richer.
Okru?en univerzumom  klasične muzike, počinje da eksperimenti?e sa novim pristupima improvizaciji i polako se pribli?ava sve vi?e i vi?e Jazz-u. Tako i otkriva 3 muzičara - Keith Jarrett, Thelonious Monk i Cecil Taylor -  čiji  pristup improvizaciji će ga podr?ati u njegovom vlastitom stvaralačkom radu, ali ujedno ostaje veran muzici svojih omiljenih kompozitora: Sergeja  Rachmaninov-a i Johann-a Sebastien-a Bach-a.

Danas njegova muzika,  izvođena u salama ili na otvorenom,  i njegov osjećaj za improvizaciju pobuđuju  pa?nju  kako publike, tako i interes značajnih imena jazza : Brad Mehldau, Ren? Urtreger?kao i direktore jazz festivala :  Montr?al, Marciac? Stvorena u trenutku, ona predstavlja neuobičajenu me?avinu klasične muzike, d?eza i orijentalne muzike.

Priča počinje u avgustu 2005. kada je  Pascal Neveu započeo da razvija svoj atipični koncept ?Koncerti na otvorenom? ujedinjujući na taj način Grad, Prirodu i  Muziku. Slobodna u svojim pokretima, publika pronalazi svoje mesto u prostoru, i sedeći, le?eći ili stojeći do?ivljava muziku na jedan novi, neuobičajeni način.

Pascal Neveu koristi prirodne lepote jednog mesta i svojim konceptom ga transformi?e u kulturno muzički prostor :
-    kreirajući jedan muzički događaj, atipični u srcu jednog grada ili manje urbane sredine.
-    pru?ajući mogućnosti ?iteljima da otkriju nove muzičke izraze
-    muzika sama pronalazi i privlači publiku (muzika ide prema publici, a ne publika prema njoj) ?

Od 2005.  do  danas, Pascal Neveu je odr?ao vi?e od 250 koncerata na otvorenom (solo klavir) na otvorenom, privukao pa?nju vi?e od 180 000 slu?alaca u Francuskoj i ?ire. Na ovakav način je uspeo da  kreira prostore za izvođenje koncerata na otvorenom u prirodi, u gradu, kao i Festivale Off u okviru značajnih jazz festivala : Jazz u Marciac-u (gde je u odr?ao 50 koncerata), Paris Jazz festival (40 koncerata), Sofia (Bugarska) ispred palate kulture i Narodnog pozori?ta ?
Sada i beogradska publika ima jedinstvenu priliku da ga čuje na besplatnom koncertu povodom obele?avanja 21. juna ? svetskog Praznika muzike!

Pages: 1 2 [3] 4 5   Go Up
  Print  

Jump to:  

kinoteka dob mondovizija