May 26, 2013, 12:32:41 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length

Home   Help Pravilnik Staff List Login Register imdb google filmske radosti kontakt  
Pages: 1 [2] 3 4 5   Go Down
  Print  
Author Topic: Koncerti  (Read 3301 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
vinston
Admin

« Reply #10 on: January 28, 2009, 02:09:18 PM »

Slovenačka grupa Lajbah (Laibach) nastupiće 24. februara u Domu omladine Beograda, u nastavku turneje na kojoj izvodi novi album "Laibachkunstederfuge" - obradu fuga Johana Sebastijana Baha.

Lajbah izvode taj album isključivo na aktuelnoj turneji, a već su ga predstavili prošle godine u Nemačkoj, Holandiji, Švajcarskoj, Austriji, kao i u Ljubljani, Mariboru, Zagrebu i Trbovlju.

Album sadrži obrade Bahovog dela "Die Kunst der Fuge" (Umetnost fuge), a objavila ga je prošle godine kuća Dalas (Dallas Records). U digitalnom formatu dostupan je preko kuće Mute (www.mute.com).

Glavni deo tog materijala nastao je još 2006. godine, a premijerno je predstavljen već te godine, u okviru festivala Bachfest u Lajpcigu, gde je Bah živeo od 1723. do smrti 1750. godine.

Zahvaljujući kompjuterima, stvorili su delo koje u duhu Vendi Karlos (Wendy Carlos) i nemačke muzičke avangarde 70-ih predstavlja Baha kao svojevrsnog začetnika elektronske muzike.

Bah je stvorio "Umetnost fuge" - jedno od najzagonetnijih dela u muzičkoj istoriji, upravo u Lajpcigu, a originalno ga je nije napisao za neki specifičan instrument, ali se najčešće izvodi na orguljama ili u interpretaciji kamernih orkestara. S obzirom da je delo bilo nedovršeno, a i nije se znalo po kojem redu se trebalo svirati, u celosti je počelo da bude izvođeno tek u 20. veku, kada ga je do kraja sistematizovao Wolfgang Graeser.

Broj karata za koncert u DOB-u biće ograničen, jer će biti u prodaji samo one za sedenje, saopštili su organizatori iz Legacy Promotion (www.legacy-promotion.net).

Kapacitet Velike sale DOB-a je 500 sedećih mesta.

Karte će biti u prodaji od 30. januara, po promotivnoj ceni od 1.600 dinara, a biće ih moguće nabaviti preko Eventima, na blagajni DOB-a, Felixu i Bilet servisu.

Lajbah su osnovani 1980. godine, a poslednjih godina više puta su nastupali u Srbiji, uključujući u Studentskom kulturnom centru, na Exit festivalu i Beer festu.

Osim u Beogradu, Lajbah će prethodno nastupiti u Pragu, Insbruku, Lajpcigu, Talinu, Helsinkiju, Upsali, Getenburgu, Londonu, Gentu i Gracu, gde će i početi nastavak turneje 6. februara. Nakon Beograda, nastupiće u Celju 21. marta.

Sajt Lajbaha je http://www.laibach.nsk.si
« Last Edit: September 03, 2009, 07:01:54 PM by vinston » Logged

Ti, budalo! Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen? Cvetam zbog sebe, jer mi to pričinjava zadovoljstvo, ne zbog drugih! Moja radost se sastoji u mom postojanju, mom cvetanju!
vinston
Admin

« Reply #11 on: January 31, 2009, 12:30:54 PM »

Ja sam otishao na koncert  
« Last Edit: September 03, 2009, 09:17:17 PM by vinston » Logged

Ti, budalo! Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen? Cvetam zbog sebe, jer mi to pričinjava zadovoljstvo, ne zbog drugih! Moja radost se sastoji u mom postojanju, mom cvetanju!
irenica
Član
**

« Reply #12 on: February 02, 2009, 12:52:17 AM »

I? Kakvi su utisci? Otisla sam na onaj sajt, deluju mi zanimljivo...
« Last Edit: September 07, 2009, 12:19:25 AM by wolfvaga » Logged
vinston
Admin

« Reply #13 on: February 02, 2009, 09:47:36 AM »

Slovenačka grupa Lajbah (Laibach) nastupiće 24. februara u Domu omladine Beograda, u nastavku turneje na kojoj izvodi novi album "Laibachkunstederfuge" - obradu fuga Johana Sebastijana Baha.

« Last Edit: September 09, 2009, 05:10:51 PM by vinston » Logged

vinston
Admin

« Reply #14 on: February 12, 2009, 03:35:47 PM »

Obožavaoci Depeche Mode, koji još nisu nabavili karte za koncert te britanske grupe 20. maja na beogradskom Ušću, imaju priliku da osvoje besplatne ulaznice u nagradnoj igri Tuborga.

Nagradna igra "Okreni na drugu stranu" omogućiće poklonicima Depeche Mode da osvoje karte za Tuborg Green Fest i veliki broj drugih nagrada.

Nagradna igra će trajati od 10. februara do 19. maja, a ljubitelji popularnih grupa Depeche Mode i Ladytron, koja će nastupiti kao predgrupa, svakodnevno će imati priliku da osvoje ukupno 2.500 karata za Tuborg Green Fest, 3.000 komada novog muzičkog CD-a benda Depeche Mode, kao i 26 Ipod-a i JBL zvučnika.

U nagradnoj igri učestvuje samo staklena ambalaža Tuborg Green od 0.33l i 0.5l, ispod čijeg se čepa krije jedna od nagrada.

Kompanija Carlsberg Srbija, odnosno Tuborg Green (www.tuborg.rs), sponzorisaće ove godine i mnogobrojna druga muzička dešavanja širom Srbije, uključujući i Exit festival u Novom Sadu.

Depeche Mode će nastupiti 20. maja na Ušću, u okviru Tuborg Green Festa koji po treći put u Srbiji organizuju State of Exit, Carlsberg Srbija i Live Nation. U Zagrebu će nastupiti dan kasnije, u nedavno otvorenoj Areni.

Novi album Depeche Mode, "Sounds od the Universe", biće objavljen 20. aprila, a sadržaće 13 pesama.

Snimljen je u Njujorku i Santa Barbari, gde je bend koristio dosta starijih studijskih uređaja i analognih sintisajzera kako bi istovremeno postigao retro zvuk u futurističkim pesmama.

Depeche Mode će pre Beograda i Zagreba nastupiti i 16. maja u Bukureštu i dva dana kasnije u Sofiji, a posle Balkana, turneju nastavljaju u Varšavi. Koncert u Londonu najavljen je za 30. maj.
« Last Edit: September 09, 2009, 05:11:51 PM by vinston » Logged

vinston
Admin

« Reply #15 on: February 25, 2009, 02:12:41 PM »

Bio sinoc na certu Laibacha.
Nov album su prezentovali, obrade Baha, samo naravno u njihovom elementu, indastrijal. Moram da priznam da mi se nije neshto preterano svidelo, verovatno zato shto sam na podu sedeo, i nikako nisam mogao da se namestim, jer mesto na kojem sam trebao da sedim je bilo potpuno mokro  
Karma mi se vratila, i onda sam seo na naslon i polomio ga, i umalo nisam pao u krilo Nenadu Bekvalcu koji se sedeo iza mene

Inache bilo je dosta dobro, vizuelni efekti ni ovog puta nisu izostali. Bila je manje vishe pozorishna atmosfera, ali takva je i muzika bila.
« Last Edit: September 13, 2009, 08:46:20 PM by vinston » Logged

zevsonja
Moderator

« Reply #16 on: February 26, 2009, 12:39:32 AM »

uvek drugaciji, uvek ne ivici izdrzljivosti... to je lajbah             gledao sam na TVu nastup sa exita one godine i nije mi se ni to svidelo..  sve posle devedeset i neke ne mogu da svarim, ali ono pre....    to je neka posebna prica koja uvek sveze zvuci

Vi slepi, vi gluvi, vi sebicni ljudi
sto pravite buku bez reda i smisla
bez zasto i zato
za koga i kako

bez pitanja koje bi mozda osusilo
ponosni osmeh na licu bez suza
na licu sto nikada obraz okrenulo nije
Mozart
Guest
« Reply #17 on: March 03, 2009, 05:12:19 PM »

Jel to onaj isti bekvalac iz made in serbia? Dobro si prosao vinstone ako jeste
vinston
Admin

« Reply #18 on: March 03, 2009, 05:26:53 PM »

Jel to onaj isti bekvalac iz made in serbia? Dobro si prosao vinstone ako jeste

jeste naravno da je taj isti lik
Nije on toliko strashan kada ga malo bolje upoznash  
« Last Edit: September 28, 2009, 12:51:16 PM by vinston » Logged

vinston
Admin

« Reply #19 on: March 14, 2009, 12:25:41 PM »

vreme je za Supernatural

Supernatural 09 - 26. april - Hajdučka česma

Treći po redu Supernatural festival 09 održaće se u nedelju, 26. aprila 2009. godine na prostoru Hajdučke česme u Košutnjaku. Pored domaćih izvođača sledeće godine na festival po prvi put možete da očekujete i strane bendove i DJ-eve, a glavna festivalaska bina u potpunosti će funkcionisati na biodizel. Fokus festivala 2009. godine biće obnovljivi izvori energije i reciklaža. Kao i predhodnih godina na festialu će se predstaviti oko 20 ekoloških organizacija koje će kroz animaciju posetilaca i eko radionica predstaviti svoje programe.

Tri limenke i tri plastične flaše za ulazak na festival

Besplatan ulaz biće obezbeđen svim posetiocima festivala koji sa sobom donesu tri plastične flaše (plastična ambalaža) i tri limenke. Sa idejom da se podigne svest o važnosti recikliranja Supernatural na ovaj način želi da podstakne građane na odgovorno ponašanje prema prirodi. Za sve one koji ne recikliraju cena ulaznice za festival iznosiće 400 dinara. Fokus festivala 2009. godine biće obnovljivi izvori energije i reciklaža, a glavna festivalaska bina u potpunosti će funkcionisati na biodizel. Kao i predhodnih godina na festialu će se predstaviti brojne ekološke organizacije koje će kroz radionice predstaviti ekološke probleme i njihova rešenja.

Rambo Amadeus i Eva Braun na festivalu

Rambo Amadeus i Eva Braun su potvrdili svoje učešće na ovogodišnjem Supernatural festivalu! Svetski mega car i kultni bečejski sastav nastupiće na trećem izdanju Supernatural festivala koji će se održati 26. aprila 2009. godine na prostoru Hajdučke česme u Beogradu. Rambo će na festival predstaviti svoje poslednje studijsko izdanje ‘Hipishizik Metafizik’ koje je objavio 2008. godine PGP RTS, ali koje je sam autor postavio besplatno na internet.
« Last Edit: October 01, 2009, 11:22:00 AM by vinston » Logged

Pages: 1 [2] 3 4 5   Go Up
  Print  

Jump to:  

kinoteka dob mondovizija