May 25, 2013, 08:12:01 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length

Home   Help Pravilnik Staff List Login Register imdb google filmske radosti kontakt  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: New Best Friend (Zoe Clarke-Williams, 2002)  (Read 356 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
ptakh
Član
**

« on: July 07, 2009, 01:38:33 PM »

http://www.titlovi-extra.com/uimages/uploads/b1ec092aa1e86afb3a60e8b588f64ead_new_best_friend.jpg
New Best Friend (Zoe Clarke-Williams, 2002)

http://www.imdb.com/title/tt0191074/

Jedan od američkih filmova čija bi mi recenzija jamačno donela ban na kvazi-filmskim forumima.
U stvari sam ja predobar recenzent a ovo je preslab film da bih se uopšte njime bavio. Ali to je takozvani film sa porukom i samo zbog toga sledi recenzija.

Elem, rediteljka Zoe sa dva prezimena (nikad čuo za nju!) pozabavila se odnosom bogataš-siromah.
Lepo je rekao Broj Jedan da je bolje živeti 1000 godina kao bogataš nego 7 dana kao siromah. Vrediš onoliko koliko novaca imaš. Dzaba ti i sposobnost i talenat i to što si najbolji student, dzaba ti krupne oči i još krupnije sise (Mia Kirshner), dok nemaš para ti si nula. Ništica.

Da bi izašla iz nepoželjnog statusa ništice Mia će se uvući trima najbogatijim koleginicama (reč je o maturantkinjama). I nema šta neće uraditi: nalivaće se alkoholom, drogirati, vrteti dupetom, poj***ti sve što joj se nadje na putu, i muško i žensko, i očeve i majke i tudje momke, lagati, izmišljati, manipulisati, tako da će tri jadne bogatašice s pravom reći, vidiš šta ti je sirotinja, pružiš joj samo mali prst a ona odmah pokaže koliko je prosta, sirova i nekulturna. Strašno.

Naravno da je ovakvoj osobi trebalo stati na rep i na kraju je dobila što je zaslužila. Da ne bi ispalo da nema pravde u Americi ubica je stavljen iza simboličnih rešetaka (odakle će ga koliko sutra izvući tatini advokati).

Sasvim slab film, doduše sa tezom ali bez stava.

Glumci: tri bogatašice, sirotica Mia, dva mladića i crni pandur - trudili su se koliko i rediteljka, znači, uredno štancovali. Mia Kirshner je inače odlična glumica ali joj se mora pružiti puna pažnja i odgovarajući scenario. Prilično je dobra i Dominique Swain, a Meredith Monroe u glavnoj ulozi još ponajgora - bleda i neuverljiva sa 3 dosadno ista izraza koje vrti kroz ceo film.

Smešno, znači smešno uradjene lezbo scene sa nepotrebnim pretapanjima i deformacijama slike, još malo pa da čovek pomisli, evo blura gde ga nisam očekivao. Pritom, nema šta da se bluruje, sve je devičanski nevino.

Imbecilan filmić za vrelo letnje popodne.
« Last Edit: September 10, 2009, 11:26:23 PM by ptakh » Logged
vinston
Admin

« Reply #1 on: July 07, 2009, 05:18:43 PM »

Pazi nekad jednostavno mora da se odmori. A chini mi se da je ovaj film bash pogodan za pushatnje mozga na pashu. Niskobudzetno stvarenje, sa tendencijom da bude umetnichki, mada kontam da je od starta uzasan, ali onako za vrelo letnje popodne dushu dalo
« Last Edit: July 07, 2009, 06:58:11 PM by vinston » Logged

Ti, budalo! Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen? Cvetam zbog sebe, jer mi to pričinjava zadovoljstvo, ne zbog drugih! Moja radost se sastoji u mom postojanju, mom cvetanju!
ptakh
Član
**

« Reply #2 on: July 07, 2009, 06:37:08 PM »

Ma ne mora da bude umetnichki, samo da su ostavili neku malu zavrzlamicu da je sam reshim... Volim da imam malo aktivniju ulogu tokom gledanja. Ccak i bolja igrica te pushta da birash i nagadjash ali g-dja Zoe kao Staljin upravlja svojim filmom.

Ali kao shto kazzesh: grupa lepih zzena u luksuznim ambiujentima, Mia...shta ti vishe treba? 
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to:  

kinoteka dob mondovizija