Scenario: William Broyles Jr.
Po romanu: Pierre Boulle
Producent:Richard D. Zanuck
Muzika:Danny Elfman
Kostimi:Colleen Atwood, Donna O'Neal
Uloge:
Mark Wahlberg ... Captain Leo Davidson
Tim Roth ... Thade
Helena Bonham Carter ... Ari
Michael Clarke Duncan ... Attar
Paul Giamatti ... Limbo
Estella Warren ... Daena
Cary-Hiroyuki Tagawa ... Krull
David Warner ... Sandar
Nisam ni knjigu chitao niti gledao original iz '68. U stvari mozda jesam gledao ali kada sam klinac bio, tako da se ni ne secam. Ali ovaj me je privukao samo zbog chinjenice da je Tim Barton radio. Odgledao sam vishe od 70% njegovih ostvarenja. Neshto najgore shto je napravio jeste "Mars Attacks!", ubedljivo najdebilniji film. Gledajuci planetu, nije me neshto ocharao, ali je ispunio svoju svrhu. Posle njega sam zaspao kao beba.
Mark Volberg u glavnoj ulozi

Mislim nema on tu shta da glumi kada je to upravo Marki Mark, legenda modne industrije pochetkom 90-ih. Uvek se nasmejem kada ga vidim, u ulozi pilota koji se nalazi na svemirskoj stanici, koja nalece su na elektromagnetnu oluju. Prvo je on, naravno hteo da ide i izvidi situaciju, medjutim, poslali su majmuna. Izgubio se prvo kontakt, a posle i brodic sa njim. Tada Mark uzima sudbinu u svoje ruke i odlece u potrazi za majmunom. Naravno nije ga nashao i bio je u neprilici jer od silnog namagnetisanja i elektriciteta ugasio mu se brodic, posle jednog od udara pali se i svetlosnom brzinom odlece u nepoznati pravac, kontrolna tabla je poludela. Odlazi u buducnost. U jedan sasvim drugi svet, gde su majmuni vladari,a ljudi robovi. Da im vrate za sva zlodela koja smo im radili. I tako ide pricha.
Opet mi se nekako svidela pricha. Dobro kraj je totalno bljuzgav, to priznajem ali ovako futurizam, putovanje kroz vreme. Oduvek me je ta tematika privlachila. Kostimi su manje vishe solidno uradjeni, shminka je najbolja. Scenografija je isto na nivou. Mada sam imao malo loshiji snimak pa fotografija nije dolazila do izrazaja ali pretpostavljam da je takodje odlichna.
Naravouchenije, nemoj se sa sudbinom igrati, nikad ne znash shta te cheka na drugoj strani