Things We Lost in the Fire (Susanne Bier, 2007)
Scenario:Allan Loeb
Producenti: Sam Mendes, Sam Mercer
Muzika: Johan S?derqvist
Montaza: Pernille Bech Christensen, Bruce Cannon
Uloge:Halle Berry ... Audrey Burke
Benicio Del Toro ... Jerry Sunborne
David Duchovny ... Brian Burke
Alexis Llewellyn ... Harper Burke
Micah Berry ... Dory Burke
John Carroll Lynch ... Howard Glassman
Omar Benson Miller ... Neal
Mladja danska rediteljka Suzan Bir se otisnula u Holivud. Kao i vecina reditelja pretpostavljam da je i njoj cilj i san bio da jednog dana tamo dospe. Ipak su uslovi za snimanje filmova tamo mnogo bolji nego na starom kontinentu. Samo da li cesh uspeti da ostanesh svoj i nedopustiti da te proguta uspeh, je vec neshto shto chovek mora na sebi da radi. Najnoviji film, koji je izashao pre skoro dve godine, sa kojim ostaje dosledna sebi i svojim temama kojim se i ranije bavila. U pitanju je drama, koja nije toliko teshka za gledanje i varenje, kao neka ranija ostavrenja, ali to ne umanjuje njen kvalitet.
Odri iznenada ostaje bez muza. Otishao je jedno popodne po sladoled za klince i nikako da se vrati. Zove Brajana (muza) na mobilni, medjutim, on se ne javlja. Kada je vec duboko pala noc, policijska koja staju pred kucu i dvoje policajaca joj saopshtavaju da joj je muz poginuo. Tokom tuche izmedju muza i zene on je intervenisao i uspeo muza da smiri, i pozove pomoc, jer je zena nepomichno lezala na travi, u tom trenutku muzu je puklo neshto u glavi i vadi pishtolj i puca u zenu. Medjutim Brajan se postavio i dobio metak. Na kraju su svo troje bili mrtvi. Brajan je bio dobar chovek i lojalan prijatelj. Ni jednog trenutka nije prekorio Dzerija koji se drogirao i bio dugogodishnji ovisnik. Voleo je zenu i klince i bio dobar muz i otac, odlichan biznismen. Pozitivan, energichan harizmatichan.
Film obiluje predivnom fotografijom i kadrovima od kojih vam zastaje dah. Ima oko Suzan kada hoce da izvuche i najmanju emociju od glumca, zna tachno gde kamera treba da ide koji fokus, zum. Stvarno majstor svog zanata. Pretpostavljam da joj je to ostalo josh kada je pravila Dogma filmove. Montaza je isto za pohvalu. Ovo ipak nije njen najbolji film do sada. Svaki film ima svoju tezinu. Mada je kod ovo ipak bila za nijansu slabija. Nije film pravljen bash za americhko trzishte, ali vidi se kako je malo podilazila njihovoj publici. U nekim trenucima je sve bilo sazvakano, shto mi se nije svidelo. Da li joj je to bila zaista namera, ne znam, moracu da nadjem neki intervju koji je dala povodom filma. Ali definitvno rediteljka koja spada u gornju polovinu i nosi se sa vecinom danashnjih reditelja.
Hali Beri odlichno odradila posao. Svakim pokretom je slikovito opisivala svoje trenutno stanje. Mada sad ne mogu da je uporedim sa likom iz filma "Bal monstruma" koji nisam uspeo do kraja da odgledam, jer je bio previshe depresivan za mene tu tom trenutku. ALi chini mi se kako je starija da postaje sve iskusnija glumica i sve vishe i vishe mi se svidja.
Del Toro je jedan od mojih opmiljenih glumaca danashnjice.U ulozi narkomana, mada mu to nije strano (Loating in Las Vegas), mada ovde u sasvim drugachijoj ulozi. Fino je odradio posao
Dejvida nisam video u nekoj ulozi josh od serije Dosije X, i drago mi je da konachno ima neku ulogu po kojoj bih mogao da ga pamtim. Nije velika, nema veliku minutazu, ali sasvim dovoljna da iskaze svoje kvalitete.
http://www.thingswelostinthefire.com/