|
vinston
|
 |
« on: June 24, 2009, 03:20:08 PM » |
|
 I Festival sportskog filma Od 27. do 30. juna u muzeju Jugoslovenske kinoteke odr?aće se prvi po redu Festival sportskog filma, videa i TV programa. Na konferenciji za novinare u Muzeju kinoteke novinarima su se, između ostalih obratili Dinko Tucaković, umetnički direktor Festivala i direktor Muzeja kinoteke i Slobodan Igrutinović, generalni sekretar Udru?enja sportskih novinara Srbije. Prema rečima direktora festivala Marka Stojanovića, Srbija je preliminarno dobila dozvolu svetske federacija za sportski film, sa sedi?tem u Milanu. ?Prvi put je učestvovao jedan rad iz Srbije na Festivalu u Milanu, pre dve godine, gde se ujedno nalazi i Međunarodna federacija za sportski film i televiziju. Od predsednika Međunarodne federacije za sportski film Franka Askania... opshirnije na http://www.filmske-radosti.com/I%20Festival%20sportskog%20filma%20u%20kinoteci.html
|
|
|
|
« Last Edit: June 25, 2009, 11:11:46 AM by vinston »
|
|
Ti, budalo! Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen? Cvetam zbog sebe, jer mi to pričinjava zadovoljstvo, ne zbog drugih! Moja radost se sastoji u mom postojanju, mom cvetanju!
|
|
|
|
zevsonja
|
 |
« Reply #1 on: June 24, 2009, 04:56:36 PM » |
|
ovo mora da se poseti.  zvuci toliko dobro.. probacu da odem na maka i mozda na jos neke, nego zanima me, vinstone, gde mogu videti program festivala. na sajtu kinoteke nema o tome nista?
|
|
|
|
|
|
Vi slepi, vi gluvi, vi sebicni ljudi sto pravite buku bez reda i smisla bez zasto i zato za koga i kako
bez pitanja koje bi mozda osusilo ponosni osmeh na licu bez suza na licu sto nikada obraz okrenulo nije
|
|
|
|
vinston
|
 |
« Reply #2 on: June 24, 2009, 04:58:42 PM » |
|
ovo mora da se poseti.  zvuci toliko dobro.. probacu da odem na maka i mozda na jos neke, nego zanima me, vinstone, gde mogu videti program festivala. na sajtu kinoteke nema o tome nista? da to sam i ja primeti. Sad cu da im poshaljem meil za program...
|
|
|
|
|
|
Ti, budalo! Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen? Cvetam zbog sebe, jer mi to pričinjava zadovoljstvo, ne zbog drugih! Moja radost se sastoji u mom postojanju, mom cvetanju!
|
|
|
|
vinston
|
 |
« Reply #3 on: June 25, 2009, 09:34:59 AM » |
|
josh uvek mi se niko ne javlja. Nadam se da ce pre pochetka Festivala da mi poshlaju program..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vinston
|
 |
« Reply #4 on: June 26, 2009, 11:11:35 AM » |
|
Evo i programa (u atachmentu) 
|
|
|
|
« Last Edit: June 27, 2009, 04:17:21 PM by vinston »
|
|
|
|
|
|
vinston
|
 |
« Reply #5 on: July 12, 2009, 03:10:46 PM » |
|
NAGRAĐENI RADOVI
GLAVNE NAGRADE:
1) OLIMPIJSKE IGRE ? OLIMPIJSKI DUH Serijal: ?Bački olimpijsci?; vi?e reditelja; produkcija: RT Vojvodine; SRBIJA
2) DOKUMENTARNI FILM (Period produkcije: 1900.-2009.) ?Upper The Clouds?; re?ija: Reza Nezam Doost; produkcija: FICTS Teheran; IRAN
3) TV PROGRAMI I NOVE TEHNOLOGIJE ?Sportić?; re?ija: ?eljka Zebić; produkcija: Walter Media; SRBIJ
4) SPORT I DRU?TVO ?Iran?s Women Climbers?; re?ija: Reza Nezam Doost; produkcija: FICTS Teheran; IRAN
5) DUGOMETRA?NI FILMOVI ?The Athletes?; re?ija: Siavash Zarrin Abadi; produkcija: FICTS Teheran; IRAN
6) SPORTSKE REKLAME Spot ?Aqua Viva ? Jelena Janković?; re?ija: Aleksandar Bo?ković; produkcija: Communis ?Beograd; SRBIJA
SPECIJALNE NAGRADE:
GRAND PRIX Festivala ?Dozvoli da poku?am?; re?ija: Zoran Colić; produkcija: RTV Pi Kanal ? Pirot; SRBIJA
AVALSKI TORANJ ? Mir putem sporta Kampanja ?Karakterom protiv nasilja? (grupa autora) i posebno spot ?Rasizam? re?ija: Milo? Ačanski; produkcija Fakultet dramskih umetnosti u saradnji sa Vaterpolo savezom Srbije; SRBIJA
TROFEJ KOLOSEUM ? SPORT I OSI ?Zid je sada iza nas?; re?ija: Istok Tornjanski; produkcija: KBRK ? Art Division; SRBIJA
NAGRADA ZA DOPRINOS OLIMPIJSKOM OBRAZOVANJU ?OKS kroz vekove?; re?ija: Dragan To?ić; produkcija: Triangl Media ? Beogra; SRBIJA
SPORT I OČUVANJE PRIRODE ?Lavirint?; re?ija: Jasna Hibernik; produkcija: Cebram d.o.o. Ljubljana; SLOVENIJA
SPECIJALNE NAGRADE UO FESTIVALA:
?Ponovo uspravni?; re?ija; Du?an Varda; produkcija: Progressive Team; SRBIJA
?Pro?etajmo do Kosova i Metohije?; re?ija: Igor Pozgaj; produkcija: RT Republike Srpske; REPUBLIKA SRPSKA
?BLxtreme?; re?ija: Vladimir Marković ; produkcija: Pasa? Advertizing ? Beograd; SRBIJA
GLAVNI ?IRI MLADIH: Jelena Tvrdi?ić, filmski reditelj Danilo Bećković, filmski reditelj Daria ?ivanović, sociolog i atletičarka
?IRI ? Olimpijsko obrazovanje (članovi Komisije za kulturu i olimpijsko obrazovanje OKS): Mirjana Iliić, član komisije Dejan Matić, član komisije Doc.Marko Stojanović, predsednik komisije
?IRI ? TV emisije: Mirjana Ilić, sekretar Saveza učitelja Srbi i član Nacionalnog saveta za obrazovanje Stevan Filipović, filmski reditelj Dejan Matić, glumac Beogradskog dramskog pozori?ta
?IRI Sport i dru?tvo i Sport i OSI (Osobe sa invaliditetom): Predrag Jeličić, konsultant predsednika Republike OSI Darko Ivić, predsednik Saveta gradonačelnika Beograda za OSI Stevan Filipović, filmski reditelj
?IRI ?Avalski toranj?: Zoran Marković, urednik Sportskog programa RTS Slobodan Igrutinović, generalni sekretar Udru?enja sportskih novinara Srbije Doc.dr.Darko Mitrović, direktor Fonda sporta i olimpizma
?IRI UEPS (Udru?enje ekonomskih propagandista Srbije): Nikola Vijanić, predsednik UEPS Boban Mitić, potpredsednik UEPS i predsednik sekcije za medije Srđan Gluhajić, Media direktor agencije Leo Burnett
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zevsonja
|
 |
« Reply #6 on: July 12, 2009, 03:19:24 PM » |
|
voleo bih kada bi neka televizija otupila prava i pustala kao deo "letnjeg bioskopa" neke od ovih filmova. siguran sam da ima dobrih radova koji bi ulepsali jako slab program za mlade.
|
|
|
|
|
|
Vi slepi, vi gluvi, vi sebicni ljudi sto pravite buku bez reda i smisla bez zasto i zato za koga i kako
bez pitanja koje bi mozda osusilo ponosni osmeh na licu bez suza na licu sto nikada obraz okrenulo nije
|
|
|
|
vinston
|
 |
« Reply #7 on: July 12, 2009, 03:20:44 PM » |
|
to je uvek diskutabilno, ne zna se ni koji su filmovi otkupljeni sa BELDOCS festivala, samo se zna da je broj 4 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|