May 21, 2013, 09:39:03 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length

Home   Help Pravilnik Staff List Login Register imdb google filmske radosti kontakt  
Pages: [1] 2   Go Down
  Print  
Author Topic: Medeni mesec (Goran Paskaljević, 2009)  (Read 1265 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
vinston
Admin

« on: December 13, 2008, 02:14:18 PM »

Poznati srpski reditelj Goran Paskaljević počeo je snimanje novog filma Medeni mesec, prve srpsko-albanske filmske koprodukcije, u saradnji sa Italijom.

Savremena tragikomedija, za koju su scenario napisali Paskaljević i mladi albanski autor Genc Permeti, snima se u Vojvodini, Albaniji i južnoj Italiji. Paskaljević je rekao da mu je to jedan od najizazovnijih projekata u karijeri, tokom koje je snimio 14 igranih filmova. "Medeni mesec se bavi dnevnopolitičkim temama. Ovaj film će pokazati sliku balkanskog mentaliteta i naravi koje su drugačije od onoga kako nas Evropa, često pogrešno, doživljava".

Glumačku ekipu čine naši poznati glumci Lazar Ristovski, Petar Božović, Mira Banjac, Nebojša Milovanović i drugi. Pored brojne glumačke ekipe iz Srbije, u filmu igraju i poznati albanski i italijanski glumci, predvođeni legendarnim Đankarlom Đaninijem.

U autorskoj ekipi su italijanski kompozitor Mario Bruneli, direktor fotografije Milan Spasić, scenograf Željko Antović, kostimograf Lana Pavlović i montažer Petar Putniković. Izvršni producenti su Nova film i Beograd film, uz finansijsku pomoć Ministarstva kulture Srbije i partnera iz Albanije i Italije.

« Last Edit: August 26, 2009, 03:32:55 PM by vinston » Logged

Ti, budalo! Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen? Cvetam zbog sebe, jer mi to pričinjava zadovoljstvo, ne zbog drugih! Moja radost se sastoji u mom postojanju, mom cvetanju!
vinston
Admin

« Reply #1 on: December 13, 2008, 02:17:01 PM »

Novosti na snimanju filma "Medeni mesec"

NA sat vremena od Beograda, u malom selu Uzdinu, sa većinskim rumunskim stanovništvom u četvrtak su se okupili svatovi. Većina meštana doterana i sređena, uhvatila se u kolo ili sedela za trpezom ispred velikog ambara. I sve bi ličilo na jednu bogatu vojvođansku svadbu, da zdravicu nije držao Lazar Ristovski, koji je, kako to već naši običaji nalažu, malo provocirao "goste" - Miru Banjac, Nebojšu Milovanovića... Nekoliko metara dalje, na povećem ekranu u rediteljskoj stolici bio je Goran Paskaljević. Priznati evropski i svetski autor svoje 15. ostvarenje nazvao je "Medeni mesec". Ovo je sigurno jedan od najizazovnijih projekata, koje sam radio, rekao je Paskaljević, koji je zajedno sa albanskim piscem Gencom Permetijem napisao i scenario. Film ne govori o dnevno-političkim temama, već daje sliku balkanskog mentaliteta i naravi, sasvim različitu od one kako nas Evropa uglavnom pogrešno vidi.

Posle kratkog razgovora sa novinarima, režiser ponovo prilazi glumcima i dogovara se o narednoj sceni. Kreće poslednja proba. Ristovski drži mikrofon, pozdravlja svog brata, sa druge strane tarabe, što nije došao na svadbu, a momka njegove ćerke, kritikuje što kao svaki Beograđanin pije pivo, a ne dunjevaču. Čekajući svoj red ispred kamere srpski Orson Vels, pevuši prigodne svadbarske pesme. Za desetak minuta na snimanje stiže i Bojan Pajtić, predsednik Izvršnog veća Vojvodine. Seda nedaleko od Petra Božovića, koji ga šeretski pozdravlja: "O, dobro veče, pa ja vas znam sa televizije".
Opet kreću dogovori oko snimanja scene sa statistima, a kada su se Mira Banjac i Pajtić pozdravljali, Božović nije odoleo da dobaci: "Vidi ove naše autonomaše, kako se odma nađu. A meni Crna Gora ode, još će me išćerati i iz Beograda. Mada, i ja sam rođen u Zemunu, skoro da sam Vojvođanin".

Onda je ekipa ponovo krenula na posao, snimila još jednu scenu, a onda je okupljenim novinarima Pajtić objasnio da je došao na snimanje, jer je Goran Paskaljević jedan od naših najboljih režisera sa svetskom reputacijom, zbog čega je Izvršno veće Vojvodine podržalo snimanje filma, i jer je, po njegovoj oceni, to dobra prilika da se afirmišu kulturni i turistički potencijali ovog kraja. "Medeni mesec" je i po svojoj tematici izuzetno značajan upravo za ovu i ovakvu sredinu, zaključio je Pajtić.

Paskaljević se zahvalio na podršci i Vojvodini i srpskom ministarstvu kulture, kao i ministarstvima Italije i Albanije u čijoj koprodukciji se i snima ovaj film sa budžetom od milion i po evra.

izvor novi kadrovi
« Last Edit: August 26, 2009, 03:34:56 PM by vinston » Logged

Ti, budalo! Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen? Cvetam zbog sebe, jer mi to pričinjava zadovoljstvo, ne zbog drugih! Moja radost se sastoji u mom postojanju, mom cvetanju!
vinston
Admin

« Reply #2 on: December 15, 2008, 06:15:35 PM »

U Italiji počelo snimanje novog filma režisera Gorana Paskaljevića.

U italijanskom gradu Brindiziju počelo je snimanje novog filma srpskog reditelja Gorana Paskaljevića "Medeni mesec".

Reč je o međunarodnoj koprodukciji u kojoj prvi put sarađuju italijanski srpski i albanski filmski stvaraoci. Scenario za film pisali su Paskaljević i Gens Permeti. Film "Medeni mesec" ili "Svadbeno putovanje" je priča o dva mlada bračna para iz Albanije i Srbije koji emigriraju u Italiju u potrazi za boljim životom.

(Tanjug/MONDO)
« Last Edit: August 28, 2009, 06:59:20 PM by vinston » Logged

zevsonja
Moderator

« Reply #3 on: July 16, 2009, 01:59:21 AM »

ima li novih vesti? sta se novo dogadja?

snimanje je verovatno zavrseno...

Vi slepi, vi gluvi, vi sebicni ljudi
sto pravite buku bez reda i smisla
bez zasto i zato
za koga i kako

bez pitanja koje bi mozda osusilo
ponosni osmeh na licu bez suza
na licu sto nikada obraz okrenulo nije
vinston
Admin

« Reply #4 on: July 16, 2009, 10:19:31 AM »

nishta nisam uspeo da nadjem...

vinston
Admin

« Reply #5 on: August 26, 2009, 03:33:38 PM »

Srpska premijera - 17. novembra u Sava Centru.

vinston
Admin

« Reply #6 on: November 25, 2009, 08:30:37 PM »

Premijera filma MEDENI MESEC reditelja Gorana Paskaljevića biće održana večeras u 20:30h u „Sava centru“.

Malo zu zakasnili, ali bitno je da je stigao i u nase bioskope.

Morate se prijaviti ili registrovati na forum da bi ste videli sadržaj

vinston
Admin

« Reply #7 on: December 01, 2009, 01:36:46 PM »

Morate se prijaviti ili registrovati na forum da bi ste videli sadržaj

vinston
Admin

« Reply #8 on: January 28, 2010, 12:32:29 AM »

Film Gorana Paskaljevića "Medeni mesec" otvoriće, 23. aprila, Međunarodni filmski festival u španskom gradu San Sebastijanu, gde će našem reditelju biti uručena specijalna nagrada za humanost, saopštilo je danas Ministarstvo kulture Srbije.

To visoko priznanje Paskaljeviću će, kako se ističe, uručiti gradonačelnik San Sebastijana.
Film "Medeni mesec" je, posle svetske premijere na Venecijanskom festivalu, trijumfovao na Međunarodnom filmskom festivalu u Valjadolidu u Španiji, osvojivši tri najveće nagrade: Zlatni klas - grand pri festivala, nagradu publike i nagradu međunarodnog žirija kritike FIPRESCI.

Španski distributer "Vanda vision" najavio je bioskopsku premijeru Paskaljevićevog filma, koji će biti prikazan širom te zemlje od 30. aprila.

Nakon San Sebastijana, "Medeni mesec" će biti predstavljen i na filmskim festivalima posvećenim borbi za ljudska prava u Londonu i Njujorku, navodi se u saopštenju.

vinston
Admin

« Reply #9 on: November 21, 2010, 12:33:52 AM »

FIlm sam imao prilike da pogledam na festivalu u Rejkjaviku, uhvatio sam poslednji voz i gledao u najmanjoj sali sa jos mozda 15-ak ljudi. Sta reci o filmu, a ne zaplakati. Toliko sam bio besan posle filma, jer nisam mogao da verujem sta sam gledao. Secam se da sam posle filma pricao sa drugarima, posto sam svima u kampu rastrubio da ce biti i jedan film iz Srbije i da idu da ga pogledaju, koji su rekli da je jedan od gorih filmova na festivalu. Takodje sam chuo da su ljudi izlazili sa projekcije, sto je dosta atipicno za Islandjane. Imao sam velikih problema, jer sam umalo nekoliko puta zaspao, i hteo sam nekoliko puta da izadjem iz sale, ali posto sam mazohista ostao sam do kraja. Sreca besplatno sam gledao film, inace bih se ziv pojeo da sam morao da platim kartu nekih 7 eura. FIlm je negledljiv, nema radnju, gluma uzasna, ukratko receno totalna katastrofa na velikom platnu.  
Zasta li je taj dobio nagradu u Klivlendu da mi je znati....
« Last Edit: November 21, 2010, 12:38:24 AM by vinston » Logged

Pages: [1] 2   Go Up
  Print  

Jump to:  

kinoteka dob mondovizija