samo se ti teshi

To mozes da mi kazes kad budes odgledao te filmove

...
top shto sam gledao mi je dovoljno. A kada filmski umetnici koji su sa njim na setu radili rekli da je diletant i da je filmski nepismen mi je sasvim dovoljno

Vrtimo se u krug, ali moram: to sto je to neko rekao ne mora biti istina

! Pogotovu sto je "filmski umetnik" karakteristika oko koje se valja dobro zamisliti, kad je Srbija u pitanju. Za mene je jedino pravo merilo film i ono sto ostaje iza njega. Cak i da je potpuni diletant i ignorant u filmsko-tehnickom smislu, Petrovic ce ostati upisan u istoriji naseg filma i mnogo vise njih ce ga se setiti napolju nego, recimo, Pintera kojeg ti citiras (nesto nisam primetio da su njegovi filmovi vrhunska fotografska dostignuca, iako jer radio na nekim poznatim naslovima)...
Pogotovu kad na to dodam da filmove o kojima govoris nisi ni gledao... Uostalom, kazem ti da u tri filma oko kojih se raspravljamo postoji jedan nit, ideja, koja ih spaja. Da nisam ciljano pogledao, ne bih ni znao da ih nije radio isti direktor fotografije...
Stvarno treba da se zamislis kad mi dajes ovakve argumente... Isprase ti mozak po tim kvazi-filmskim sastancima i konferencijama za stampu

...