May 21, 2013, 11:15:43 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length

Home   Help Pravilnik Staff List Login Register imdb google filmske radosti kontakt  
Pages: 1 2 [3]   Go Down
  Print  
Author Topic: Aleksandar Petrovic  (Read 2836 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
vinston
Admin

« Reply #20 on: December 01, 2009, 03:04:36 PM »

samo se ti teshi

To mozes da mi kazes kad budes odgledao te filmove ...

top shto sam gledao mi je dovoljno. A kada filmski umetnici koji su sa njim na setu radili rekli da je diletant i da je filmski nepismen mi je sasvim dovoljno 

Ti, budalo! Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen? Cvetam zbog sebe, jer mi to pričinjava zadovoljstvo, ne zbog drugih! Moja radost se sastoji u mom postojanju, mom cvetanju!
wolfvaga
Moderator

Lupus in fabula :)

« Reply #21 on: December 01, 2009, 07:04:47 PM »

samo se ti teshi

To mozes da mi kazes kad budes odgledao te filmove ...

top shto sam gledao mi je dovoljno. A kada filmski umetnici koji su sa njim na setu radili rekli da je diletant i da je filmski nepismen mi je sasvim dovoljno  

Vrtimo se u krug, ali moram: to sto je to neko rekao ne mora biti istina ! Pogotovu sto je "filmski umetnik" karakteristika oko koje se valja dobro zamisliti, kad je Srbija u pitanju. Za mene je jedino pravo merilo film i ono sto ostaje iza njega. Cak i da je potpuni diletant i ignorant u filmsko-tehnickom smislu, Petrovic ce ostati upisan u istoriji naseg filma i mnogo vise njih ce ga se setiti napolju nego, recimo, Pintera kojeg ti citiras (nesto nisam primetio da su njegovi filmovi vrhunska fotografska dostignuca, iako jer radio na nekim poznatim naslovima)...

Pogotovu kad na to dodam da filmove o kojima govoris nisi ni gledao... Uostalom, kazem ti da u tri filma oko kojih se raspravljamo postoji jedan nit, ideja, koja ih spaja. Da nisam ciljano pogledao, ne bih ni znao da ih nije radio isti direktor fotografije...

Stvarno treba da se zamislis kad mi dajes ovakve argumente... Isprase ti mozak po tim kvazi-filmskim sastancima i konferencijama za stampu ...
« Last Edit: December 01, 2009, 07:08:40 PM by wolfvaga » Logged
zevsonja
Moderator

« Reply #22 on: December 01, 2009, 07:32:32 PM »

moram da se slozim sa wolfvagom.  vinston je nacuo nesto i resio da se pohvali i skrene paznju na sebe.  nastavi li da prenosi na ovaj nacin reci, kompromitovace ne sebe, nego tu osobu od koje je to nesto cuo.  (gluvi telefoni?)

i jos jednom se pitam, cemu ova polemika koja nicemu ne vodi, niti ce ikoga prosvetliti.... 

Vi slepi, vi gluvi, vi sebicni ljudi
sto pravite buku bez reda i smisla
bez zasto i zato
za koga i kako

bez pitanja koje bi mozda osusilo
ponosni osmeh na licu bez suza
na licu sto nikada obraz okrenulo nije
wolfvaga
Moderator

Lupus in fabula :)

« Reply #23 on: December 01, 2009, 07:37:44 PM »

moram da se slozim sa wolfvagom.  vinston je nacuo nesto i resio da se pohvali i skrene paznju na sebe.  nastavi li da prenosi na ovaj nacin reci, kompromitovace ne sebe, nego tu osobu od koje je to nesto cuo.  (gluvi telefoni?)

i jos jednom se pitam, cemu ova polemika koja nicemu ne vodi, niti ce ikoga prosvetliti.... 

Sve si rekao, nemam sta da dodam...
vinston
Admin

« Reply #24 on: December 01, 2009, 08:39:35 PM »

samo treba istinu reci i nishat vsihe. Ni jedna pricha nema samo jednu stranu 

Ti, budalo! Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen? Cvetam zbog sebe, jer mi to pričinjava zadovoljstvo, ne zbog drugih! Moja radost se sastoji u mom postojanju, mom cvetanju!
vinston
Admin

« Reply #25 on: December 01, 2011, 11:59:18 AM »

U okviru ovogodišnjeg Festivala autorskog filma biće priređeno otkrivanje spomen ploče kultnom reditelju Aleksandru Saši Petroviću, po čijem imenu je nazvan Gran pri festivala.

Ploča će biti postavljena u četvrtak, 1. decembra u 11 časova na zgradi na kojoj je nekada živeo, u Novopazarskoj 43. na Vračaru. Ploču će otkriti predsednik Gradske opštine Vračar Branimir Kuzmanović i prošlogodišnji dobitnik Gran prija, reditelj Majkl Rouv.

vinston
Admin

« Reply #26 on: May 23, 2012, 02:37:11 PM »

Četrdesetpetogodišnjicа Skupljаčа perjа Aleksаndrа Petrovićа izuzetnа je prilikа dа još jednom vidimo (30. maja u Kinoteci, nove kopije filma!) ovo grаndiozno ostvаrenje domаće kinemаtogrаfije, koje je nа ubedljiv i аutentičаn, аli i režijski senzibilаn i metаforičаn nаčin opevаlo cigаnske sudbine, večno osuđene nа lutаnje, pesmu i strаst.

Opsirnije

Pages: 1 2 [3]   Go Up
  Print  

Jump to:  

kinoteka dob mondovizija