|
zevsonja
|
 |
« Reply #10 on: May 09, 2009, 01:53:20 AM » |
|
*bublik*: Fani i Aleksandar...meni je bas jeziv, boleshtina...al` svidja mi se  uspeva da bude morbidan i kada se trudi da prica o obicnim stvarima, o odrastanju jednog decaka (njega licno) i opisivanju njegove porodice. ali opet mi se cini da se nigde nije prizemljio kao u tom filmu i tu ostao ponajmanje apstraktan. barem, sam ja to tako doziveo.
|
|
|
|
|
|
Vi slepi, vi gluvi, vi sebicni ljudi sto pravite buku bez reda i smisla bez zasto i zato za koga i kako
bez pitanja koje bi mozda osusilo ponosni osmeh na licu bez suza na licu sto nikada obraz okrenulo nije
|
|
|
|
zevsonja
|
 |
« Reply #11 on: May 12, 2009, 09:28:09 PM » |
|
u petak je u "pol. zabavniku" izasao kratak tekst maje ognjanovic o bergmanovom "sedmom pecatu" u okviru rubrike "filmske price". nakon kratkog uvoda o radnji filma krece prica o poslednjoj, legendarnoj sceni koja je ulazi u istoriju umetnosti: ... scena plesa Smrti snimljena je pukim slucajem. naime, tog dana vecina glumaca, statista i svih ostalih koji su ucestvovali u snimanju filma otisla je iz Veshticje sume, odnosto s mesta odredjenog za snimanje. jer, spremalo se veliko nevreme. glumci, snimatelji, scenografi, elektricari i ostali su spakovali stvari i poceli da beze ka gradu. kao za pakost, bas tada reditelj je ugledao neverovatan oblak koji se priblizavao. bio je potpuno crn! kao stvoren za scenu koja nagovestava pobedu Smrti... nazalost, i poslednji kamerman spremao se da ode. bergman ga je zaustavio i rekao da hitno raspakuje kameru. ali koga da snime? svi glumci su otisli. reditelj je u tom casu primetio nekolicinu turistu koji su, ne poznavajuci okolinu, pokusavali da nadju zaklon do nastupajuce oluje. i sami su bili zbunjeni sto su na livadi pored sume sreli filmsku ekipu. 'da li biste pristali da odigrate jednu scenu u filmu koji upravo snimam?, upitao je bergman zapanjene prolaznike. kao sto znaju svi oni koji su imali srecu da pogledaju "sedmi pecat", turisti su pristali. postali su glumci u jednoj od najpoznatijih scena u istoriji filma. prepisano iz poslednjeg broja zabavnika 
|
|
|
|
« Last Edit: May 12, 2009, 09:31:23 PM by zevsonja »
|
|
Vi slepi, vi gluvi, vi sebicni ljudi sto pravite buku bez reda i smisla bez zasto i zato za koga i kako
bez pitanja koje bi mozda osusilo ponosni osmeh na licu bez suza na licu sto nikada obraz okrenulo nije
|
|
|
|
*bublik*
|
 |
« Reply #12 on: May 12, 2009, 10:27:50 PM » |
|
hahhaa, super, srecnici 
|
|
|
|
|
|
"Lud je samo onaj čija se ludost ne poklapa sa ludošću većine."
Samjuel Beket
|
|
|
|
vinston
|
 |
« Reply #13 on: May 12, 2009, 10:31:11 PM » |
|
Odlichna vest!!! Volim kada chujem ovakve zanimljivosti  a mnogi ljudi sanjaju o tome, a na njih Bergman samo naleteo pukom sluchaja 
|
|
|
|
|
|
Ti, budalo! Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen? Cvetam zbog sebe, jer mi to pričinjava zadovoljstvo, ne zbog drugih! Moja radost se sastoji u mom postojanju, mom cvetanju!
|
|
|
|
zevsonja
|
 |
« Reply #14 on: May 11, 2010, 12:14:15 AM » |
|
jedan od poslednjih intervjua koji je uradio. videcete kako je provodio vreme, usamljen na ostrvu, daleko od ljudi i u cemu je tamo uzivao, cega se secao..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zevsonja
|
 |
« Reply #15 on: December 27, 2011, 05:15:47 PM » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zevsonja
|
 |
« Reply #16 on: August 20, 2012, 10:02:41 PM » |
|
ludi alen + bergman... /ludo, bruzeru, luuudoo/ 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zevsonja
|
 |
« Reply #17 on: September 15, 2012, 04:16:26 PM » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vinston
|
 |
« Reply #18 on: September 18, 2012, 11:57:38 AM » |
|
zasto bi neko snimao film o njegovim roditeljima 
|
|
|
|
|
|
Ti, budalo! Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen? Cvetam zbog sebe, jer mi to pričinjava zadovoljstvo, ne zbog drugih! Moja radost se sastoji u mom postojanju, mom cvetanju!
|
|
|
|
zevsonja
|
 |
« Reply #19 on: September 18, 2012, 10:54:35 PM » |
|
bila je to vrlo caknuta porodica,blago receno.. tako da se o njima moze napraviti jedan dobra porodicna melodrama u stilu dzona votersa,  ali ne znam kakav je onaj gore navedeni filmic.. verujem da ce biti interesenata i za ovakvu filmofilsku perveziju
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|