|
vinston
|
 |
« Reply #30 on: October 17, 2009, 01:03:46 PM » |
|
 Bash mi je drago da su konachno uspeli da se skuce. Posle brojnih peripetija i pretnji, i njihovog neodustajanja, konachno mozemo ponovo da uzivamo u legalnoj razmeni fajlova. Da imam dovoljno kesha, prvi bih kupovao filmove. Naravno kupujem i sad kada nadjem neshto kvalitetno. Jedini razlog je shto se time hrane megalomanske korporacije, ubiraju orgoman profit, a mali procenat stize do samih autora. I to je jedini razlog zbog chega podrzavam pirateriju. Velike pare su upitanju, a ceo sistem funkcionisanja josh uvek ne mozemo da shvatimo i da pojmimo.
|
|
|
|
|
|
Ti, budalo! Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen? Cvetam zbog sebe, jer mi to pričinjava zadovoljstvo, ne zbog drugih! Moja radost se sastoji u mom postojanju, mom cvetanju!
|
|
|
|
vinston
|
 |
« Reply #31 on: December 26, 2009, 01:09:31 PM » |
|
Najpiratizovaniji filmovi Mada je 2009. bila odlična godina što se bioskopskih poseta tiče - više od 10 milijardi prodatih karata u celom svetu - ilegalno skidanje filmova sa Interneta nastavilo se nesmanjenim tempom. Sajt TorrentFreak objavio je listu 10 najviše ilegalno skidanih filmova sa Interneta u ovoj godini prema kojoj je na prvom mestu film „Zvezdane staze“ sa preko 10 miliona skidanja. Na drugom i trećem mestu su „Trasformersi 2“, odnosno „Rokenrola“ Gaja Ričija koji nije imao zapaženi uspeh u bioskopima. Četvrto mesto zauzima film „Mamurluk u Vegasu“, dok petu poziciju zauzima tin horor sa vampirima „Sumrak“. Ostale maste zauzimaju po broju skidanja kopija „Distrikt 9“, „Hari Poter i polukrvni princ“, „U igri“, „Volverin“, i „Kod sudbine“ 
|
|
|
|
|
|
Ti, budalo! Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen? Cvetam zbog sebe, jer mi to pričinjava zadovoljstvo, ne zbog drugih! Moja radost se sastoji u mom postojanju, mom cvetanju!
|
|
|
|
vinston
|
 |
« Reply #32 on: November 27, 2010, 03:26:09 PM » |
|
Potvrđena milionska kazna osnivačima Pirate Baya
Trojici osnivača svetskog bit-torrent trackera The Pirate Bay je u petak odbijena žalba na presudu za ilegalnu distribuciju materijala zaštićenog autorskim pravima.
Švedski apelacioni sud je podržao presudu iz 2009. godine protiv osnivača sajta na osnovu koje će oni provesti godinu dana u zatvoru i platiti veliku novčanu globu. Svetski mediji su ovu odluku suda najavljivali kao istorijsku na području zaštite autorskih prava.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zevsonja
|
 |
« Reply #33 on: November 28, 2010, 04:51:26 PM » |
|
morace da plate vise od 6,5 miliona dolara. uzas.. http://www.studiobriefing.net/2010/11/4137/ naravno, stigao je i aplauz od onih koji su ovaj namontiran proces inicirali....
|
|
|
|
|
|
Vi slepi, vi gluvi, vi sebicni ljudi sto pravite buku bez reda i smisla bez zasto i zato za koga i kako
bez pitanja koje bi mozda osusilo ponosni osmeh na licu bez suza na licu sto nikada obraz okrenulo nije
|
|
|
|
zevsonja
|
 |
« Reply #34 on: December 12, 2010, 01:05:22 AM » |
|
evo i zvanicne vesti: http://www.filmske-radosti.com/Potvrdjena-milionska-kazna-osnivacima-Pirate-Bay-a.html*izdvajam: Smatra se da bi odluka švedskog suda mogla da ima dalekosežne posledice po rad internet pretraživača kao što su Google i You Tube jer bi moglo da se ispostavi da su odgovorni za nezakonitu razmenu fajlova sa njima nepovezanim internet stranicama.
|
|
|
|
|
|
Vi slepi, vi gluvi, vi sebicni ljudi sto pravite buku bez reda i smisla bez zasto i zato za koga i kako
bez pitanja koje bi mozda osusilo ponosni osmeh na licu bez suza na licu sto nikada obraz okrenulo nije
|
|
|
|
zevsonja
|
 |
« Reply #35 on: November 20, 2011, 12:03:11 AM » |
|
 evo novih metoda za borbu protiv piraterije iz najludjih sjedinjenih drzava na planeti zemlji: Nakon brojnih restriktivnih zakona nastalih pod velom čuvanja nacionalnih interesa dolazi bitka na sasvim novom frontu - Američko ministarstvo pravosuđa će izglasavanjem Stop Online Piracy Act (SOPA) dobiti jurisdikciju za pravnim proganjanjem i gašenjem svih internet stranica koje na bilo koji način neovlašteno distribuiraju bilo čije autorske sadržaje.
Kako je ovo dosad neviđeni napad na web portale, pogotovo zbog činjenice što je nemoguće znati da li koristite zaštićene sadržaje u pojedinim slučajevima, skoro cijeli internet je podigao uzbunu.
Guardian prenosi izjave najvećih internet kompanija na svijetu koje tvrde da je ovo početak cenzure i kontrole interneta od strane američke vlade koja time postaje monopolist svih internet sadržaja. Također, ovim aktom se stvara tzv. "Internetska crna lista" u kojoj će se ugasiti svi portali koji na bilo koji način rade protiv američke vlade.
Wikimedija (Wikipedija), eBay, Google, Twitter i ostali su u stanju potpune uzbune dok zakon ide na izglasavanje sljedećeg mjeseca.
Američka gospodarska komora, Američka filmska udruga, Američka federacija glazbenika, Udruga redatelja, Udruženje filmskih glumaca lobiraju za zakon dok farmaceutske korporacije žele srezati internetske ljekarne koje uzimaju golemi danak u prodaji lijekova u Americi.
Prema sadašnjem zakonu, ukoliko bi se ustanovilo da webstranice poput Facebooka, ili npr. YouTubea, sadrže autorski sadržaj bez prethodnog odobrenja, iste bi ga morale ukloniti. SOPA daje dopuštenje blokade tih internet sadržaja.
Mnogi se slažu u jednom - ovo je vjerojatno prvi korak ka potpunom krahu svjetske demokracije.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zevsonja
|
 |
« Reply #36 on: November 22, 2011, 04:55:13 PM » |
|
britanski list 'gardian' skuplja vrlo zanimljive tekstove o pirateriji u svetu filma: http://www.guardian.co.uk/film/piracy
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vinston
|
 |
« Reply #38 on: January 18, 2012, 03:51:39 PM » |
|
bice ugasena na 24h. Chuo sam o tome, i prochitah bash vest juche... shta reci, ovo se ochekivalo..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nestvarko
|
 |
« Reply #39 on: January 19, 2012, 02:55:04 AM » |
|
E da, zaboravih da napomenem da je (samo?!) na 24h.. Pa,da..vise nista ni ne iznenadjuje. Al se treba svakim dahom suprotstavljati nebulozama koje vrebaju odsvuda! Nadam se da taj SOPA akt nece proci. Gasenje ovakvih izvora znanja, i, sa tim, neometano plasiranje "odgovarajucih" informacija gusi (ionako uspavanu) slobodu misli.. Nije potrebno jos puno ispiranja mozgova da bi moralna i duhovna kriza u potpunosti nastupila. (Valjda ce se vec jednom dogoditi neka krupnija pozitivna drustvena promena  ) Samo nek "radosti" i slicni sajtovi nastave sa postojanjem..retka su to mestasca gde se iz ludog sveta moze pobeci i uzivati 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|