May 22, 2013, 03:35:29 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length

Home   Help Pravilnik Staff List Login Register imdb google filmske radosti kontakt  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Ang pagdadalaga ni Maximo Oliveros (Auraeus Solito, 2005)  (Read 460 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
ptakh
Član
**

« on: April 17, 2009, 01:30:38 AM »

http://i434.photobucket.com/albums/qq61/Winston888/maximo.jpg
Ang pagdadalaga ni Maximo Oliveros (Auraeus Solito, 2005)

Do nedavno ni?ta nisam znao o filipinskom filmu. Onda sam skinuo i pogledao par komada. Kao za pakost, svi su bili gay themed. Da li su svi Filipinci gejevi ili prosto nisam imao sreće?
U opisu filma na blogu dočekala me nedvosmislena informacija: "dvanaestogodi?nji gej se zaljubljuje u mladog policajca". Te?ko da se mo?e biti gej sa 12 godina, al neka im bude.

Kao i termin primitivna umetnost pretpostavljam da postoji i primitivni film. Ovaj je takav. Re?iser se očigledno nagledao Mog ?ivota u ru?ičastom, svi glumci deluju kao najgori amateri. Glumci glume kao ?to ptice pevaju, i re?iser re?ira kao ptica (za razliku od monta?era koji montira kao konjina).

Mali Maksi je dete iz kriminogene porodice. ?ivi bez majke, sa ocem i dva brata u najgoroj sirotinjskoj četvrti. Otac i braća preprodaju kradene mobilne (u srce me taknulo kad sam prepoznao mastodont od starog Eriksona koji sam mislio da nema vi?e niko osim mene). Stvarno jad i beda.
Začudo, niko da ka?e detetu nemoj sa mu?karcem, ti si mu?ko, nego samo nemoj sa pandurom, mi smo krimosi.
Viktor je mladi policajac, i on neka sirotinja. On se prema seksualno zainteresovanom klincu odnosi prilično korektno, ali čim je s jedne strane policija (korumpirana) a zdruge kriminalci jasno je da će biti nevolje...
Vrlo lepa, simpatična ulogica starijeg brata. Ili je dečko profesionalni glumac, ili je svoj privatni lik plasirao na dobar način.

Uvodna pesma Aj lav maj kantri Filipins opako me podsetila na Moj Beograd iz filma Milo? Branković.
« Last Edit: October 13, 2009, 10:22:36 PM by vinston » Logged
vinston
Admin

« Reply #1 on: April 17, 2009, 12:34:19 PM »

Svaka chast kada si mogao ovo da gledash 
Mislim da sam gledao 1 ili dva filma sa Filipina i nisu bili gejevi vec trandze, tako da nije uopshte sluchajno shto si ubo ovaj.
Sve to nekako lepo izgleda, ali nemam ja stomak za tako nestho...

Ti, budalo! Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen? Cvetam zbog sebe, jer mi to pričinjava zadovoljstvo, ne zbog drugih! Moja radost se sastoji u mom postojanju, mom cvetanju!
ptakh
Član
**

« Reply #2 on: April 17, 2009, 09:18:54 PM »

Gajevi, trandze, kuku! A ja sam se rukovodio istorijskim chinjenicama da je filipinski narod imao raznih nemira i drzzavnih udara pa sam se nadao da vidim na filmu neshto od toga.

Ma uopshte film ne izgleda lepo, kjrajnji amaterizam. Svi glumci se izbecce u kameru pre no shto progovore 

Samo da ti kazzem da sam gledao gori film od ovog. Isto filipinski, ista gej tema, samo je mladicc neshto stariji. Zove se Antonijeva tajna. Antonije je gej ali nije svestan toga. Svima oko njega je jasno; kad i njemu svane tu je i kraj filma 
vinston
Admin

« Reply #3 on: April 17, 2009, 09:27:09 PM »

Filipini su najvece leglo seksualnih divijanata na svetu !!!
Nemam pojma shto, ali eto vec koji film si gledao gde su gejevi i sve ostalo.
Malo se chovek onda zapita o chemu radi 

Dobro zvuchi ovaj Antonije 

Ti, budalo! Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen? Cvetam zbog sebe, jer mi to pričinjava zadovoljstvo, ne zbog drugih! Moja radost se sastoji u mom postojanju, mom cvetanju!
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to:  

kinoteka dob mondovizija