May 23, 2013, 11:15:36 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length

Home   Help Pravilnik Staff List Login Register imdb google filmske radosti kontakt  
Pages: 1 ... 8 9 10 [11]   Go Down
  Print  
Author Topic: Šok Koridor  (Read 6186 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
vinston
Admin

« Reply #100 on: February 24, 2011, 10:34:42 PM »

HOME INVASION ŠOK
Ponedeljak, 28. februar - Sala na I spratu u 21:00
Govore: Nenad Bekvalac i Aleksandar Radivojević

Šta sve može da vas zadesi dok uživate opuštajući se kod svoje kuće? a) Iznenadna poseta familije koju ne podnosite. b) Serijski ubica baš danas odlučio da vi budete njegova poslednja žrtva.

c) Lopovi su pobrkali datume kada niste kod kuce. d) Dosli ste do frižidera, kada ga otvorite umesto hladnog piva na tanjiru je odsečena glava vaše drage ili dragog. Jednom stavkom se nećemo baviti pogodite kojom? Pridružite nam se u istaživanju HOME INVASION ŠOKA! 

Ti, budalo! Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen? Cvetam zbog sebe, jer mi to pričinjava zadovoljstvo, ne zbog drugih! Moja radost se sastoji u mom postojanju, mom cvetanju!
vinston
Admin

« Reply #101 on: April 06, 2011, 08:37:53 PM »

Ciklus: Šok uživo/Koridori DOB-a
Ponedeljak, 11. april - DOB//Amerikana u 21:00

Još jedna tema, koja do sada nije  dolazila na red. Dosta filmova se bavi telekinezom, telepatijom i uopšte korišcenjem uma za pokretanje stvari. Kroz istoriju kinematografije ovu sposobnost su koristili na razne načine.

Čitanje nečijih misli, to je klasika. Šezdesetih u Vilage of the Damned vanzemaljska deca su pokušala da osvoje i kontrolišu ceo svet snagom misli. Sedamdesetih komatozni Patrik je ubijao na daljinu. Osamdesetih Kronenberg je svojim junacima dao moć da mislima rasprskavaju drugima lobanje. A s druge strane u komedijama junaci sa sposobnisću telekineze su uglavnom skidali svoje profesorke.

Ti, budalo! Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen? Cvetam zbog sebe, jer mi to pričinjava zadovoljstvo, ne zbog drugih! Moja radost se sastoji u mom postojanju, mom cvetanju!
vinston
Admin

« Reply #102 on: October 09, 2011, 11:30:29 PM »

EX-YU ŠOK
Ponedeljak, 10. oktobar u 21:00//DOB Sala na I spratu

Pre dve godine smo, na tribini posvećenoj domaćem filmu,  počeli sa prikazivanjem "remek dela" sa teritorija nekadašnje YU.  Pridružite nam se u istraživanju EX-YU ŠOKA i pokušaju da odgonetnemo šta se desilo sa našom kinematografijom i zašto se više ne snimaju "pravi" filmovi.

zevsonja
Moderator

« Reply #103 on: November 20, 2011, 11:49:32 PM »

KRATKI ŠOK
Ponedeljak, 21. novembar 2011. u 21:00
- DOB//Sala na I spratu

Nakon dužeg vremena vraćamo se ciklusu prikazivanja kratkih filmova. Najbolja i najintrigantnija nova ostvarenja - naš izbor nagrađivanih filmova na evropskim festivalima fantastike.

Vi slepi, vi gluvi, vi sebicni ljudi
sto pravite buku bez reda i smisla
bez zasto i zato
za koga i kako

bez pitanja koje bi mozda osusilo
ponosni osmeh na licu bez suza
na licu sto nikada obraz okrenulo nije
vinston
Admin

« Reply #104 on: February 19, 2012, 10:30:07 PM »

ponedeljak, 20. februar 2012. u 21:00
DOB//Sala na I spratu

Prošli put smo vas proveli kroz ULIČNI ŠOK i pokazali šta sve može da vas sačeka. Ovog puta vas vodimo van urbanih delova, u šume, na planine i otvoreno more ili u neku zabit u kojoj ste se našli jer ste pogrešno skrenuli. Na vašem putu može vas zadesiti neka elemetarna nepogoda, ako ste bas srećne ruke mozete da naletite na neku životinju.

A u najboljem slucaju na nekog redneka, koji želi od vas da napravi jelo ili da vas pre toga siluje ili da ubodete premiju pa to odloži nakon što vas ubije. Pridružite nam se u istraživanju OUTDOOR ŠOKA!

"ŠOK KORIDOR" - kultna emisija uređivačkog dvojca, Nenad Bekvalac i Aleksandar Radivojević, svojevremeno emitovana na beogradskim TV stanicama, od 2008. godine redovan je programski sadržaj Doma omladine Beograda. Ciklus tribina "ŠOK UŽIVO//KORIDORI DOB-a" stekao je veliki broj poklonika, ne samo među filmofilima već i među stručnom javnošću. Bekvalac i Radivojević se bave graničnim i marginalizovanim filmskim žanrovima, ali takođe svojim jedinstvenim kritičarskim pristupom plediraju i za stvaranje nove estetike filma u Srbiji. Dva puta mesečno ovaj program se odvija uživo pred posetiocima Doma omladine, koji uz brojne filmske inserte imaju priliku da učestvuju u razgovoru i otvoreno polemišu sa autorima i njihovim gostom.

vinston
Admin

« Reply #105 on: March 11, 2012, 12:47:28 AM »

ŠOK KORIDOR VS FEST

PONEDELJAK, 12. MART 2012. U 21:00
DOB//TRIBINSKA SALA
Nastavljamo sa tradicijom! Meč koji se odigrava jednom godišnje je ŠOK KORIDOR VS. FEST. Njihov izbor filmova naspram našeg. Šta ste videli kod njih na  repertoaru moćićete da uporedite sa selekcijom ŠOK KORIDORA i da odlučite šta bi ste više voleli da gledate.

vinston
Admin

« Reply #106 on: April 06, 2012, 11:47:28 PM »

DOKUMENTARNI ŠOK

Ponedeljak, 09. april 2012. u 21:00
DOB//Tribinska sala
 Bilo koju temu da odaberamo  nikada nije dovoljna jedna tribina da je pokrijemo sa svega desetak primera. Mnogi od vas često pitaju kada ćemo se vratiti na neke. Zbog vaših zahteva, količine materijala koji smo u međuvremnu nabavili i zbog knjige koja je izašla prošle godine kod nas, vraćamo se na temu "DOKUMENTARNI FILM".
Opširnije

vinston
Admin

« Reply #107 on: September 12, 2012, 03:58:59 PM »

Terapija se nastavlja

CENZURISANI ŠOK

PONEDELJAK, 24. SEPTEMBAR 2012. U 21:00
DOB//VELIKA SALA
Petu sezonu započinjemo sa jednom od osnovnih ideja ŠOK KORIDORA, a to je borba protiv cenzure. Ovog puta u velikoj sali DOMA OMLADINE, tako da ne morate da brinete da li ćete doći na vreme i naći mesta. A kada dođete čekaće vas sve one lepe stvari koje su cenzori sveta pokušavali da izbace iz filmova i pokvare vam užitak gledanja.

Dođite da se kupamo u krvi, nasilju i političkoj nekorektnosti, koja će poteći sa platna na sve prisutne. Pridružite nam se u vraćanju korenima šok filma na tribini CENZURISANOG ŠOKA!

vinston
Admin

« Reply #108 on: October 15, 2012, 02:49:32 PM »

PONEDELJAK, 15. OKTOBAR 2012. U 21:00
DOB//TRIBINSKA SALA
Vreme je da ponovo zavirimo u svet kratkog metra. Nastavljamo tradiciju sa prikazivanjem kratkih filmova. Mnogi autori nisu nikada izašli iz ovih okvira, neki su tako počeli svoju karijeru a neki im se stalno vraćaju. Imaćete priliku da vam ponovo budemo selektori i da pogledate izbor, po nama, najboljih predstavnika kratkog filma danas. Imaćemo osvrt i na neka starija ostvarenja. Pridružite nam se u istraživanju KRATKOG ŠOKA!

Pages: 1 ... 8 9 10 [11]   Go Up
  Print  

Jump to:  

kinoteka dob mondovizija