May 20, 2013, 08:58:42 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length

Home   Help Pravilnik Staff List Login Register imdb google filmske radosti kontakt  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Peta Noc muzeja  (Read 648 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
zevsonja
Moderator

« on: April 06, 2009, 07:17:09 PM »

Manifestacija ?Noć muzeja? biće odr?ana 16. maja u Srbiji u rekordnom broju gradova - čak 34, a posetioci će moći da u?ivaju u 500 programa na vi?e od 190 lokacija, od kojih je ponovo najveći broj u Beogradu i Novom Sadu.

?Noć muzeja? od 2007. godine ima nacionalni karakter, a u Beogradu će biti odr?ana ?esti put.

Od 18 do dva sata posle ponoći posetioci će imati priliku da prisustvuju zanimljivim izlo?bama, performansima i revijama u muzejima i galerijama, najavila je Umetničko - produkcijska grupa ?Noć muzeja?, koja je organizator te popularne manifestacije.

Osim Beograda, ?Noć muzeja? podr?ali su ove godine i Novi Sad, ?abac, Aleksandrovac, Bor, Čačak, Jagodina, Kikinda, Kladovo, Knja?evac, Kragujevac, Kraljevo, Kru?evac, Ni?, Pančevo, Petrovac na Mlavi, Po?arevac, Pranjani, Prokuplje, Ruma, Sirogojno, Smederevo, Smederevska Palanka, Sokobanja, Sombor, Sremski Karlovci, Sremska Mitrovica, Subotica, U?ice, Valjevo, Velika Plana, Vrbas, Vranje, Vr?ac, Zaječar i Zrenjanin.

Program u Beogradu najavljen je na 80 lokacija, a u Novom Sadu na 40.

Organizatori su u Novom Sadu pozvali građane i da se prijave za uče?će u nagradnom foto konkursu na temu ?Ljubav je?, koji je otvoren do 1. maja (detalji u rubrici ?Konkursi?).

Ovogodi?nja manifestacija deo je evropske manifestacije ?Noći muzeja?, a biće odr?ana pod pokroviteljstvom Evropske komisije i UNESCO.

U vi?e od 40 zemalja u isto vreme biće otvoreno vi?e od 1.900 muzeja i galerija.

?Noć muzeja? u Srbiji podr?ali su Ministarstvo kulture i gradske skup?tine u gradovima koji su se pridru?ili manifestaciji, a generalni sponzor je Telekom Srbija.

Manifestacija ?Noć muzeja? pro?le godine odr?ana je u 23 grada, a registrovano je 450.000 poseta.

preuzeto sa sajta seecult.org

sajt festivala:  http://www.nocmuzeja.rs/

jeste guzva, ali sigurno je interesantno ovim skolarcima da se guraju sa vrsnjacima i edukuju usput
« Last Edit: April 06, 2009, 07:31:21 PM by zevsonja » Logged

Vi slepi, vi gluvi, vi sebicni ljudi
sto pravite buku bez reda i smisla
bez zasto i zato
za koga i kako

bez pitanja koje bi mozda osusilo
ponosni osmeh na licu bez suza
na licu sto nikada obraz okrenulo nije
vinston
Admin

« Reply #1 on: April 06, 2009, 07:43:18 PM »

Bilo zanimljivo prve godine, posle sam odustao 

Ti, budalo! Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen? Cvetam zbog sebe, jer mi to pričinjava zadovoljstvo, ne zbog drugih! Moja radost se sastoji u mom postojanju, mom cvetanju!
zevsonja
Moderator

« Reply #2 on: April 06, 2009, 07:54:44 PM »

ma, ja ozbiljno razmisljam da ove godine idem.  to je u subotu, 16. maja. i kinoteka ce se ukljuciti u akiciju:

U ovoj noći ni filmofili neće ostati kratkih rukava. Jugoslovenska kinoteka je iz svoje bogate kolekcije napravila izbor alternativnih filmova koje će prikazati tokom večeri. Na srebrnom platnu smenjiaće se ostvarenja Bunjuela, Vigoa, Koktoa, Legera... Takođe, posetioce očekuje i izlo?ba predmeta iz istorije filma koja će biti postavljena u holu Muzeja Jugoslovenske kinoteke.

Program filmova

o Povodom Nice (A Propos de Nice), 1929. Re?ija: Jean Vigo
          o Andaluzijski pas (Un Chien Andalou), 1929. Re?ija: Luis Bunuel
          o Mre?e popodneva (Meshes of the Afternoon), 1943. Re?ije: Maya Daren, Alexander Hammid
          o Mehanički balet (Le Ballet Mecanique), 1924. Re?ija: Fernand Leger
          o Talasna du?ina (Wavelenght), 1966. Re?ija: Michael Snow
          o Krv pesnika (Le Sang d?un poete), 1930.Re?ija: Jean Cocteau
          o Duet (Pas de Deux), 1968. Re?ija: Norman McLaren
          o Scorpio Rising, 1963. Re?ija: Kenneth Anger

moramo za posetioce naseg sajta da uradimo neku reportazu iz kinosa

bez zasto i zato
za koga i kako

vinston
Admin

« Reply #3 on: April 06, 2009, 08:00:39 PM »

to bi mogao ti, poshto ja ne mogu da se lomatam sa onoliko ljudi josh pogotovo u kinosu, koje je sveto mesto. Previshe ljudi na malom prostoru 

Ti, budalo! Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen? Cvetam zbog sebe, jer mi to pričinjava zadovoljstvo, ne zbog drugih! Moja radost se sastoji u mom postojanju, mom cvetanju!
zevsonja
Moderator

« Reply #4 on: April 06, 2009, 08:11:30 PM »

nema problema

bez zasto i zato
za koga i kako

Mozart
Guest
« Reply #5 on: April 16, 2009, 11:41:20 PM »

Jel ide neko na noc muzeja i koliko je karta?
vinston
Admin

« Reply #6 on: April 16, 2009, 11:46:47 PM »

Ja sigurno ne idem,ali ishceprkao sam cenu karata..

Cena karata za beogradsku "Noć muzeja" je 250 dinara u pretprodaji i 300 dinara na dan odr?avanja manifestacije, u Novom Sadu karte će ko?tati 250 dinara, a u ostalim gradovima karte će biti ili besplatne ili će ko?tati od 50 do 150 dinara.
U Beogradu će u "Noći muzeja" biti otvoreno 18 muzeja, 40 galerijskih prostora i pet inostranih kulturnih centara. Biće, takođe, "o?ivljeni" Dvorski kompleks na Dedinju, Kalemegdan i Akademski park.

Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to:  

kinoteka dob mondovizija