May 22, 2013, 09:18:06 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length

Home   Help Pravilnik Staff List Login Register imdb google filmske radosti kontakt  
Pages: 1 ... 6 7 8 [9] 10 11 12 ... 14   Go Down
  Print  
Author Topic: Šta ste poslednje čitali??  (Read 8589 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
vinston
Admin

« Reply #80 on: September 29, 2009, 12:08:38 PM »

Ima veze sa knjigom..

Haruki Murakami: KAD PADNE NOĆ     
utorak 29. septembar u 21:00 velika sala SKC-a

U jednoj tokijskoj noći bićemo svedoci sudbina Murakamijevih likova koji izranjaju, prepliću se i nestaju od sumraka do svitanja. Usamljenost i otuđenost mlade generacije izgubljene u megapolisima, u večnoj potrazi za svojim identitetom u kome se realni prostor produžava u metafizički, i u kome se san i java smenjuju kao tokijske metro stanice,

izroniće kad padne noć na sceni SKC-a
Režija: Miki Milutinović
Igraju: Ljuma Penov, Aleksandar Trmčić, Milica Gutović, Ivan Nikolić, Dina Prelević, Rejčel Ćosović, Miša Gajić, Jovana Dimitrijević i specijalna gošća Aleksandra Rapajić

Ti, budalo! Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen? Cvetam zbog sebe, jer mi to pričinjava zadovoljstvo, ne zbog drugih! Moja radost se sastoji u mom postojanju, mom cvetanju!
vinston
Admin

« Reply #81 on: October 09, 2009, 12:57:09 PM »

Nobelovu nagradu za književnost dobila je nemačka književnica rumunskog porekla Herta Miler.

Herta Miler je rođena 1953. godine u selu Nickidorf u Rumuniji. Gimnaziju je pohađala u Temišvaru. Kasnije je studirala nemački jezik i romanske jezike. Otpuštena je s posla iz jedne fabrike i iz škole zato što je odbila da sarađuje sa Sekuritateom, Čaušeskuovom tajnom policijom.

Posle perioda maltretiranja i ponižavanja prebegla je u Berlin, 1987. godine. "Nemačka je za mene podjednako strana koliko i za neku osobu iz Turske. Ja sam stranac i imigrant. Jedino što je nemačko je moj maternji jezik", rekla je ona jednom prilikom.

Herta Miler je do sada objavila vise romana koji su prevođeni na više stranih jezika.

Ti, budalo! Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen? Cvetam zbog sebe, jer mi to pričinjava zadovoljstvo, ne zbog drugih! Moja radost se sastoji u mom postojanju, mom cvetanju!
vinston
Admin

« Reply #82 on: October 23, 2009, 10:19:19 PM »

posle dosta vremena uzeh da chitam.
Dzek London "Kralj alkohola" - Da sam ovo chitao kao mladji odushevio bih se, ovako, nishta spec...

irenica
Član
**

« Reply #83 on: November 08, 2009, 01:26:20 PM »

Sa malim zakašnjenjem "Čarobni breg" T. Mana- mislim da ne bi trebalo ništa da pametujem- čitajte, ako niste......
Posle toga nešto što se skoro pojavilo kod nas "Čarobnica iz Firence" S. Ruždija, fantastično, novo za mene, bajkovito, čovek je genije.
Danas sam završila "Sputnik ljubav" H. Murakamija, ranije sam, čini mi se, već pisala o njemu, definitivno među top 5 savremenika, bar što se mog utiska tiče...
maxbunker
Član
**

« Reply #84 on: November 08, 2009, 04:21:42 PM »

"Stoglavu" Mihaila Bulgakova.
vinston
Admin

« Reply #85 on: November 08, 2009, 06:54:57 PM »

Danas sam završila "Sputnik ljubav" H. Murakamija, ranije sam, čini mi se, već pisala o njemu, definitivno među top 5 savremenika, bar što se mog utiska tiče...

kakva je knjiga?
vidim da je izashao josh jedan prevod njegove knjige...

MarijanaM
Član
**

« Reply #86 on: November 09, 2009, 02:12:07 PM »

Ima veze sa knjigom..

Haruki Murakami: KAD PADNE NOĆ     
utorak 29. septembar u 21:00 velika sala SKC-a

U jednoj tokijskoj noći bićemo svedoci sudbina Murakamijevih likova koji izranjaju, prepliću se i nestaju od sumraka do svitanja. Usamljenost i otuđenost mlade generacije izgubljene u megapolisima, u večnoj potrazi za svojim identitetom u kome se realni prostor produžava u metafizički, i u kome se san i java smenjuju kao tokijske metro stanice,

izroniće kad padne noć na sceni SKC-a
Režija: Miki Milutinović
Igraju: Ljuma Penov, Aleksandar Trmčić, Milica Gutović, Ivan Nikolić, Dina Prelević, Rejčel Ćosović, Miša Gajić, Jovana Dimitrijević i specijalna gošća Aleksandra Rapajić

Ja prvi put cujem da je ovo delo dramatizovano. Jel gledao neko, kako izgleda to?
vinston
Admin

« Reply #87 on: November 09, 2009, 03:15:47 PM »

Chula si da se snima film po njegovoj knjizi "Norveshka shuma".
Izgleda ga krenulo

Nazalost nisam bio u prilici da vidim predstavu :(

irenica
Član
**

« Reply #88 on: November 10, 2009, 08:42:50 PM »

kakva je knjiga?
vidim da je izashao josh jedan prevod njegove knjige...

Odlična, mada ne volim tu reč kad govorim o knjigama  Šokirao me, u pozitivnom smislu, ponovo, ovog puta se na još mističniji način igra psihologijom likova, a, najgrublje rečeno ,reč je o "ljubavi" između dve žene iz ugla jednog muškarca, HM, HM 
irenica
Član
**

« Reply #89 on: November 10, 2009, 08:47:23 PM »

E da! A poslednje naše izdanje je " Okorela zemlja čuda i kraj sveta",originalno izdanje je iz 1985. a englesko iz 1991. ( kasnimo par godinica), i nju sam uzela na sajmu, počinjem uskoro, pa kad završim eto mene sa novim vestima o Murakamiju 
Pages: 1 ... 6 7 8 [9] 10 11 12 ... 14   Go Up
  Print  

Jump to:  

kinoteka dob mondovizija