May 23, 2013, 06:02:41 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length

Home   Help Pravilnik Staff List Login Register imdb google filmske radosti kontakt  
Pages: 1 ... 5 6 7 [8] 9 10 11 ... 14   Go Down
  Print  
Author Topic: Šta ste poslednje čitali??  (Read 8596 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
maxbunker
Član
**

« Reply #70 on: June 26, 2009, 10:02:02 PM »

Moskva-Petushki nije samo neko otkačeno već i praktično delo.Inspiraciju za stvaranje mu je dao sam zivot.Gledao sam dokumentarac o alkoholizmu u SSSR.-u i o dovijanju alkoholičara.Svi oni opisani,genijalni  kokteli su postojali.Mozda nisu imali takva poetska imena, ali su postojali.Ja sam bio zgrozen saznanjem da je neko u stanju da pije antifriz ili tečnost za kočnice samo da bi utollo svoju zeđ.
« Last Edit: September 07, 2009, 12:26:13 AM by wolfvaga » Logged
*bublik*
Član
**

« Reply #71 on: June 26, 2009, 10:21:45 PM »

Znam predistoriju, upotrebila sam rec`otkaceno` da bih prepuricila knjigu, to deluje na ljude

"Lud je samo onaj čija se ludost ne poklapa sa ludošću većine."

Samjuel Beket
wolfvaga
Moderator

Lupus in fabula :)

« Reply #72 on: June 27, 2009, 01:22:12 AM »

Citao "Tunel"... I to dva puta ... Mislim da mu je ovo najbolja preporuka...
ptakh
Član
**

« Reply #73 on: June 27, 2009, 01:11:52 PM »

Venjichku Jerofejeva znam napamet (i koristio sam neke od recepata kao klinac, neshto na bazi imalina i melema za opekotine); samim tim mi je uskracceno ponovno ccitanje.

I.B. Singer i Filip Rot su mi trenutno u centru pazznje - jevrejski pisci koji se bave svojim jevrejstvom.
*bublik*
Član
**

« Reply #74 on: June 27, 2009, 01:15:49 PM »

Venjichku Jerofejeva znam napamet (i koristio sam neke od recepata kao klinac, neshto na bazi imalina i melema za opekotine); samim tim mi je uskracceno ponovno ccitanje.

Haahahahha, ludaku!

"Lud je samo onaj čija se ludost ne poklapa sa ludošću većine."

Samjuel Beket
happy_hippie
Član
**

« Reply #75 on: July 03, 2009, 01:39:14 AM »

Je li hipi si prochitala konachno Jaloma ?

hahahaha ladno si me ovde pitao  
ne gledam ja uvek sve teme... lenja sam za to  
procitala sam odavno- odlicna knjiga! Svima redom je preporucujem!
Cula sam da ima i film, ali ne bas dobro uradjen, sa Asanteom kao Nicheom.

sad citam Odabrana poetska dela Artura Remboa.
Nocas kupih knjigu o Paji, pa cu i to mozda citati paralelno sa Remboom, jer sam znatizeljna sta pise

"Kada slonovi vode ljubav, ili se tuku, travi je svejedno, ona biva povaljana."
happy_hippie
Član
**

« Reply #76 on: July 03, 2009, 01:41:56 AM »

Citao "Tunel"... I to dva puta ... Mislim da mu je ovo najbolja preporuka...

Uhhhh, jedna od meni omiljenih knjiga!
Drago mi je da ti se svidja   

happy_hippie
Član
**

« Reply #77 on: July 03, 2009, 01:44:47 AM »

I.B. Singer i Filip Rot su mi trenutno u centru pazznje - jevrejski pisci koji se bave svojim jevrejstvom.

Ja sam jos za vreme bombardovanja citala Rob od Singera i zgotivila sam coveka.
Al' od tad igrom sudbine ne procitah ni jedno njegovo delo  
Aj preporuci neku bas dobru njegovu
« Last Edit: July 03, 2009, 01:46:11 AM by happy_hippie » Logged

ptakh
Član
**

« Reply #78 on: July 03, 2009, 02:34:55 AM »

Mogla bi da proccitash a i da pogledash film Pola Mazurskog "Neprijatelji, ljubavna pricca". Izuzetna je i knjiga i film (igraju Angelicca Hjuston i Lena Olin).

Meni je najlepsha njegova zbirka kratkih pricca (ali nije prevedena kod nas) i od svih njih najjacca pricca "Tajbele i njen demon" (koju je kasnije razvio u roman "Sotona u Goraju"). To je sigurno najbolja kratka pricca koju sam ikad ccitao:
Dva klipana, uccenici neke njihove verske shkole (slabo se u to razumem) provode vreme u biblioteci diskutujucci o jevrejstvu i gledajucci zzene kroz prozor. Glavnom liku se svidja mlada raspushtenica Tajbele ali ona za njega necce ni da ccuje. Jedne nocci on joj dolazi u kuccu u liku demona i ona uplashena pristaje na odnos s njim ... Prodje neko vreme i Tajbele se zaljubi u demona, on joj dolazi svake nocci, ljubav cveta. Ali ljucka sujeta mu ne da mira: ne zzeli da ga ona voli kao demona nego kao pravog njega. I kao demon joj naredjuje da se uda za pravog njega. Ona s gnushanjem odbija, odvratan joj je taj lik. Ali demon insistira i Tajbele se udaje za pravog njega. Ali pravi on nema harizmu koju je imao kao demon...  Katastrofa sledi.
« Last Edit: July 03, 2009, 04:45:55 AM by validate » Logged
vinston
Admin

« Reply #79 on: July 28, 2009, 01:21:48 PM »

Ingmar Bergman ? NAJBOLJE NAMERE

izdavač: Geopoetika

prevod: Spasa Ratković

Okej, jasno je da je već s?mo ime autora dovoljno da ovu knjigu svrsta među najuzbudljivija izdanja sezone. A jo? ako tekst o njoj pi?e čovek koji misli da je Fani i Aleksandar najbolji film ikad snimljen, stvari postaju prilično gadne. Uh! Pa da krenemo.

O tome kakav status Ingmar Bergman u?iva kod na?e publike govori i okolnost da su nekada njegovi filmovi (ako me moje nepouzdano pamćenje ne vara, pre svega Persona i Sedmi pečat) punili poslovično polupraznu salu Kinoteke u tolikoj meri da su morale da se donose stolice iz onog kafića u foajeu. Gre?ka bi, međutim, bila poistovetiti stvarala?tvo ovog čoveka sa njegovim filmovima. Bavio se on vrlo uspe?no i drugim medijima, među kojima su pozori?te, televizija, radio, opera. I, svakako, literatura. To njegovo lice, to jest Bergmana kao autora koji se izra?ava putem pisane reči, na?a publika imala je prilike da upozna kroz knjige Razgovori s Bergmanom (pored intervjua, tu su i njegovi eseji o filmu), Slike (refleksije o sopstvenim filmovima protkane sjajnim odlomcima iz radnog dnevnika), i Laterna magica, autobiografsko delo. Knjiga koja je sada do?la do nas srodna je ovoj poslednjoj, s tim ?to govori o događajima koji su se zbili hronolo?ki ranije....

izvor b92
« Last Edit: July 28, 2009, 01:25:16 PM by vinston » Logged

Ti, budalo! Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen? Cvetam zbog sebe, jer mi to pričinjava zadovoljstvo, ne zbog drugih! Moja radost se sastoji u mom postojanju, mom cvetanju!
Pages: 1 ... 5 6 7 [8] 9 10 11 ... 14   Go Up
  Print  

Jump to:  

kinoteka dob mondovizija