May 21, 2013, 08:23:55 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length

Home   Help Pravilnik Staff List Login Register imdb google filmske radosti kontakt  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Milyang (Chang-dong Lee, 2007)  (Read 335 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
vinston
Admin

« on: March 13, 2009, 05:20:03 PM »

http://www.filmske-radosti.com/Slike/Milyang.jpg
Milyang (Chang-dong Lee, 2007)

Secret sunshine

Scenario:Chang-dong Lee
Po romanu: Chong-jun Yi

Uloge:
Do-yeon Jeon    ...    Shin-ae
Kang-ho Song   ...    Jong Chan
Yeong-jin Jo      
Mi-kyung Kim      
Yeong-jae Kim      

Inache "Milyang" kako se i zove ovaj film, bukvalno prevedeno znachi tajni zrak ili na engleskom "Secret sunshine".
Jako emotivan i veoma tuzan film. Mislio sam da cu izaci sa projekcije, jer me je bash dotukao, ali sam pomalo i mazohista pa moram da odgledam kada zapochnem, eh da sam takav i sa drugim stvarima...

Shin-ae odlazi u ovaj gradic sa sinom, inache mesto rodjenja njenog pokojnog muza koji je umro u saobracajnoj nesreci.
Svi su je veoma toplo prihvatili, malo mestashce pa svi odmah sve saznaju o pridoshlici. Otvara shkolu klavira, drzi privatne chasove, stekla je mnogo prijatelja da ih tako nazovemo. Posle jednog ludog provoda sa curama, vraca se kuci sinu. Nedugo zatim telefon joj je zazvonio. Od tada stvari se drastichno menjaju.

U filmu pored ljudskog aspekta sa psiholoshkog stanovishta prozima se i religija. Na veoma dobar nachin su prikazene sve mane. Poshto imam neki stav o tome,  bash me je zaintrigiralo kako ce reditelj da to prikaze. Pozitivno je bilo shto je manje vishe sve bilo objaktivno. Rekao sam jednom prilikom da sam ateista. Ali kada malo bolje porazmislim, ipak nisam. U boga ne verujem, ali ima neshto u shta svaki chovek veruje, jednostavno je takav zivot, i mora neshto da postoji shto ti daje snage svako jutro da otvorish ochi. Verujem u sebe, shto je dovoljno za pochetak.

Gluma ?
Jezio sam se koliko je dobra Shin-ae (Do-yeon Jeon). Bukvalno si sa njom mogao da osetish njen bol. Kada je bilo najteze, kada se borila za dah, ti si nesvesno pocheo da osecash te simptome. Zaista je maestralno bilo i nema te nagrade koja bi mogla da joj se dodeli, da bi joj pokazali koliko je dobro uradjen posao.
« Last Edit: September 30, 2009, 11:02:16 PM by vinston » Logged

Ti, budalo! Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen? Cvetam zbog sebe, jer mi to pričinjava zadovoljstvo, ne zbog drugih! Moja radost se sastoji u mom postojanju, mom cvetanju!
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to:  

kinoteka dob mondovizija