April 22, 2019, 11:43:01 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
 
   Home   Help Pravilnik Staff List Login Register imdb google filmske radosti kontakt  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Valter - Mit. Legenda. Heroj (Andrej Acin, 2012)  (Read 1116 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
vinston
Admin
*****
Offline Offline

Gender: Male
Location: Beograd
Posts: 4,713WWW
« on: October 17, 2012, 08:59:50 AM »

Dugometražni dokumentarac „Valter - Mit. Legenda. Heroj”, u režiji Andreja Aćina, koji sa Vukom Ršumovićem potpisuje i scenario, premijerno će biti prikazan 4. novembra u „Sava” centru.
 
Povod za ovaj dokumentarac je legendarni partizanski film „Valter brani Sarajevo”, u režiji Hajrudina Krvavca, po scenariju Đorđa Lebovića, sa Velimirom Batom Živojinovićem u naslovnoj ulozi. Po rečima Andreja Aćina, reč je o priči koja se bavi odnosom mita i stvarnosti - samim fenomenom Valtera, filmskog junaka koji je nastao po istinitom liku Vladimira Perića Valtera, heroja tokom oslobođenja Sarajeva u Drugom svetskom ratu. Film je, prema procenama, videlo više od 13 milijardi bioskopskih i TV gledalaca širom sveta. Lebovićev film, koji se danas smatra ozbiljnim blokbasterom u preko 40 zemalja širom sveta, pogotovo u Kini, gde ima status kultnog dela, Bati Živojinoviću doneo je svetsku slavu i ogromnu popularnost.
 
U dokumentarcu, koji ćemo uskoro premijerno videti, Bata svedoči o tome kako je postao „Valter”, kako se on odnosio prema liku koji je toliko uticao na njegov profesionalni život, zašto u Kini još predstavlja svojevrsnu ikonu, kakva su njegova današnja razmišljanja o tome šta je bio mit u kontekstu režima u kom smo živeli...
 
OPSIRNIJE
Logged

Ti, budalo! Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen? Cvetam zbog sebe, jer mi to pričinjava zadovoljstvo, ne zbog drugih! Moja radost se sastoji u mom postojanju, mom cvetanju!
Pages: [1]   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2008, Simple Machines
Sredio Vinston | Početna | Online projekcije | Kontakt | Recenzije | Preporučujemo

SMF customization services by 2by2host.com
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.148 seconds with 22 queries.