June 19, 2013, 07:51:43 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length

Home   Help Pravilnik Staff List Login Register imdb google filmske radosti kontakt  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Sons of Anarchy (Kurt Sutter, 2008)  (Read 1078 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
zevsonja
Moderator

« on: September 27, 2009, 11:00:09 PM »

poceo sam da gledam seriju koja se izgleda jos snima.
 pilot epizoda i prva epizoda deluju dobro, ali mi se ne svidja koliko me vode samo pricom i teraju da gledam u "jednom dahu" [ogavne li fraze!], a ne ostavljaju da razmisljam o tome sto se dogodilo. prosto kao da u ove dve epizode fali neka nova dimezija, neki kinematografski efekat se ispustio, ali nisam nacisto o cemu se radi

glumci su sjajni. oni odmah upadaju u oko i mame te da ispratis sta ce tom sljamu da se dogodi, a ko se kao ljiga izvuci.
 uglavnom su to poznate njuske koje su slozili u surovu bandu, svako sa svojim sposobnostima odgovorno se iskazuje u situacijama koje komplikuju i sire pricu.

jedino me nervira glavni lik, carli hanam, koji glumi kurt kobejna po pokretima i celom svojom pojavom, ali dobro.. izdrzao sam za sada.  
  zenskih likova za sada nema puno, ali su sve imale upecatljive uloge i svaka nosi jednu boju, odn. pojavu sa sobom koja u tom muskom svetu ( principi krda vladaju ) igraju vaznu ulogu.

-- kamera je nemirna i mada ima dosta slobode, ali ipak se uhvati ritam i njen prodor u licnosti i situacije dobija neki smisao, mada mi ponekad deluje malo predozirana sa svojim rakursima koji ne moraju biti toliko izuvijeni. ipak, i to ne smeta previse.
 svakako se mora odati priznanje kada se, na primer, scena voznje (motor i dzip) koja traje minut, ne vise, snimi iz skoro 20 razlicitih i kvalitetnih kadrova. mislim da su samo za nju dovoljno truda ulozili da im moram odati priznanje, uprkos svim virtuoznostima kamere, koji cesto zele da izgledaju atraktivno same po sebi.
  trud i kvalitet se vidi, a bogami i dobar budzet.  trosilo se i na scenografiju, na kostime ( sjajne rokerke po kojima su prepoznatljivi likovi iz serije ).

http://blog.motorcycle.com/wp-content/uploads/2009/03/sons_of_anarchy.jpg
Sons of Anarchy (Kurt Sutter, 2008)

prica prati tu bandu, bajkere "sons of anarchy" koja zivi od ilegalnih poslova u dosluhu sa vlastima malog mesta koje kontrolisu, a u nemirnim odnosima sa crnackim i meksikanskim bandama. organizovani su i deluju sektaski, kao i svaka ozbiljnija banda i imaju surove odnose. meni smeta sve to sto gledam, ali serija ima drugih kvaliteta, tako da mi neke bljuvotine tih propaliteta puno ne smetaju.  
  naravno, to su grubi obrisi price. nije bas sve tako glupo i dosadno. ima tu likova koji zele da promene neke stvari, da se malo suprostave klanu i tako. prica poprilicno drzi paznju, ali videcemo kuda ce to odvesti. seriju sam dobio na preporuku, tako da mi za sada nije zao. ne odgovara mi tematika, ali, kao sto rekoh, kvaliteta ima, narocito za nekog ko ne prati previse serije.  
« Last Edit: September 28, 2012, 04:02:06 PM by vinston » Logged

Vi slepi, vi gluvi, vi sebicni ljudi
sto pravite buku bez reda i smisla
bez zasto i zato
za koga i kako

bez pitanja koje bi mozda osusilo
ponosni osmeh na licu bez suza
na licu sto nikada obraz okrenulo nije
zevsonja
Moderator

« Reply #1 on: October 14, 2009, 12:47:48 AM »

zavrsio sam skoro prvu sezonu.
sto se tice price, kraj je otvorio prostora da se radi barem jos jedna sezona. po svemu sudeci sto sam kopao po netu, tako ce i biti. druga sezona je imala premijeru pocetkom proslog meseca, a ja cenim da ce doci do trece, pa ko zna, mada jos nisam poceo gledanje drugog parceta velike sage o istetoviranom choporu.
  junaci su ostali bez ulepsavanja i evolucije u konfliktima koji su se naslucivali jos u postavci, na pocetku, pa se postavalja pitanje kako su funkcionisali zajedno pre toga. no, verovatno sam zlurad u odnosenju prema njihovim stavovima i moralnom kodeksu, pa zato malo preterujem. ipak, gluma je bila opet vrlo upecatljiva, pa sam se nekako navikao i na glavnog sminkera, malog princa, koji pod uticajnom majkom, alfa zenkom, biva indoktriniran i podeljen u nekim presudnim trenucima. barem, dovoljno ometen, ako nista drugo.
  kada se govori o seriji uvek se ima u vidu razvitak price i (nad)gradnja likova. sve sto mogu reci da su mi drzali paznju i da je bilo jedno dve, tri sjajne epizode. ostali tehnicki elementi su poznati vec posle prve dve epizode i ne menjaju, uglavnom do kraja. tako je i ovde.
  kurt sater je imao grupu rezisera od poverenja i njiohov miks je uglavnom uspevao:

Stephen T. Kay       (4 episodes, 2008-2009)
Guy Ferland       (3 episodes, 2008-2009)
Gwyneth Horder-Payton       (3 episodes, 2008-2009)
Paris Barclay       (2 episodes, 2008-2009)
Bill Gierhart       (2 episodes, 2008-2009)
Terrence O'Hara       (2 episodes, 2008-2009)

mozda su vam imena poznata jer su neki od njih radili serije malo popularnije kod nas..

ako mi padne shaka druga sezona, verovano cu se nakaniti da je odgledam, ali je necu skidati. cekacu da to neko nabavi i odgleda i da mi kaze da li je tu definitivan kraj ili se opet produzava i koliko se obrce nesto konkrenije u samoj okosnici oko cega se sve vrti. idemo li u spansku seriju sa puno "ko je koga" ili ce se dogoditi neki sushstasveni preokreti u nekoj tacki gde ce po inerciji sve dobiti nov probrazaj koji ce odvesti celu ekipu "anarhista" na neku desnu stranu. 

salu na stranu, mislim da se to mora dogoditi, ako neko tamo od njih ima iole ukusa. ovako se moze terati jos neko vreme, ali ne znam sta im je cilj. tek bi sada u drugoj sezoni trebalo videti koliko vredi covek koji je zapoceo ovaj projekat, barem po mom misljenju.

bez zasto i zato
za koga i kako

zevsonja
Moderator

« Reply #2 on: October 25, 2010, 12:15:19 AM »

uskoro pocinje na HRTu, ako nije vec i krenulo.

porobajte jednu epizodu. necete zazaliti.

bez zasto i zato
za koga i kako

vinston
Admin

« Reply #3 on: October 25, 2010, 03:34:15 AM »

Krenulo je, ali sam uhvatio sam kraj :(

Ti, budalo! Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen? Cvetam zbog sebe, jer mi to pričinjava zadovoljstvo, ne zbog drugih! Moja radost se sastoji u mom postojanju, mom cvetanju!
vinston
Admin

« Reply #4 on: September 28, 2012, 02:15:32 PM »

ne znam da li si cuo Zevsonjo, ali jos pre par dana americki mediji su objavili vest da je zvezda serije Dzon Luis, preminuo.
Nagadja se da je skocio sa krova jedne kuce, u kojoj je prethodno ubio staricu od 80 leta. Naravno za sada su samo spekulacije. Citao sam da je i dosta imao problema sa opijatima i zakonom. Bas steta jer je delovao da ima talenta...

Ti, budalo! Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen? Cvetam zbog sebe, jer mi to pričinjava zadovoljstvo, ne zbog drugih! Moja radost se sastoji u mom postojanju, mom cvetanju!
zevsonja
Moderator

« Reply #5 on: September 29, 2012, 08:10:50 PM »

nisam znao... steta. ali vidi se da dobar deo ekipe vodi zivot marginalaca..

-jesi li uspeo na kraju da odgledas neku sezonu?

bez zasto i zato
za koga i kako

vinston
Admin

« Reply #6 on: September 30, 2012, 11:29:39 AM »

nisam znao... steta. ali vidi se da dobar deo ekipe vodi zivot marginalaca..

-jesi li uspeo na kraju da odgledas neku sezonu?

Nisam, nesto me nije privuklo, mada bih mogao posto trazim neku razonodu posle posle.

Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to:  

kinoteka dob mondovizija