|
zevsonja
|
 |
« on: March 11, 2013, 01:04:54 AM » |
|
Director: Ki-duk Kim Writer: Ki-duk Kim Stars: Ki-duk Kim  Arirang (Kim Ki-duk, 2011) dok je kkd snimao film 'dream' dogodila se nesreca. trebalo je snimiti scenu veshanje i glumica umalo nije nastradala.. tu je puklo.. jedva je zavrsio film nakon toga je otisao u planinu. vec tri godine nije u kontaktu ni sa kim. odatle krece ova potresna video ispovest jednog od najvecih red. danasnjice. *moze se porediti sa 'ovo nije film' dzafara panahija. i zaista 'arirang' se tesko moze ubrajati u filmove u onom standarnom, konvencionalnom smislu reci. arirang - http://en.wikipedia.org/wiki/Arirang
|
|
|
|
« Last Edit: March 12, 2013, 12:15:39 AM by vinston »
|
|
Vi slepi, vi gluvi, vi sebicni ljudi sto pravite buku bez reda i smisla bez zasto i zato za koga i kako
bez pitanja koje bi mozda osusilo ponosni osmeh na licu bez suza na licu sto nikada obraz okrenulo nije
|
|
|
|
vinston
|
 |
« Reply #1 on: March 14, 2013, 12:07:49 PM » |
|
Tesko da ovo moze da se poredi sa Panahijevim delom. Iranac nije snimio film, dok je Kim Dok to uradio. Potresna ispovest jednog od najveceg reditelja danasnjice, iako ima dosta njih koji nikada nisu ni culi za njega, ali nije ovo mesto da se glorifikuje reditelj. Ne znam zasto je snimio ovo, ali kada je vec snimio, zbog cega je imao zelju da podeli sa ostatkom sveta njegovo nervno rastrojstvo. To je ono sto me je najvise zaintrigiralo u celom ostvarenju. Zbog cega ljudi imaju zelju da dele svoje nedace sa velikim brojem nepoznatih ljudi. Da li ce se zbog toga bolje osecati, ili imaju zelju da objasne zbog cega ih nema toliko dugo na filmskoj sceni? U jednom trenutku se secam gledajuci njegove filmove i filmografiju, kako je snimao filmove kao na traci. Pomislio sam zbog cega to radi? Jedne godine je cak snimio dva ostvarenja u periodu od 365 dana. Ja sam se pitao zasto jednostavno ne napravi pauzu od dve, tri godine ne bi li snimio kvalitetno ostvarenje. Ispovedajuci nam se dotakao se i te teme. Pa mi je iz tog ugla bilo zanimljivo njegovo razmishljanje. Ispovest koja moze svakog dotaci ali i odbiti, jer je prica neki tamo reditelj koji ima svojih problema...
|
|
|
|
|
|
Ti, budalo! Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen? Cvetam zbog sebe, jer mi to pričinjava zadovoljstvo, ne zbog drugih! Moja radost se sastoji u mom postojanju, mom cvetanju!
|
|
|
|
zevsonja
|
 |
« Reply #2 on: March 15, 2013, 02:41:10 AM » |
|
meni se cini da su vrlo uporedljivi: panahijev 'ovo nije film' i 'arirang'..
*razumem sta hoces da kazes i slozio bih se sa tobom da ovo nije morao da deli sa ostatkom sveta, samo da nije u pitanju kkduk.. posumnjao bih i sam u motive i verovatno nalazio neke samozadovoljavajuce egosticke porive.. medjutim u pitanju je reditelj-monah koga ne zanima previse filmska rezija i vrhunska filmska umetnost koliko cin prenosenja neke univerazalne poruke kojom bi se oslabio i oslobodio svoje nemire i probao druga da lisi iluzije koja im se namece i vodi u samozaborav.
odmah sam upozorio da film nije nikako za obicne ljubitelje filma.. lepo si i sam to rekao i sa svoje strane upotpunio utisak. ovo je tuzbalica bez koje se mozda i moglo, ali sada zivot ide dalje..
*zanimljiv je i 'amin' koji je snimao posle ovog a pre 'pijete'..
|
|
|
|
|
|
Vi slepi, vi gluvi, vi sebicni ljudi sto pravite buku bez reda i smisla bez zasto i zato za koga i kako
bez pitanja koje bi mozda osusilo ponosni osmeh na licu bez suza na licu sto nikada obraz okrenulo nije
|
|
|
|
vinston
|
 |
« Reply #3 on: March 15, 2013, 01:01:34 PM » |
|
meni se cini da su vrlo uporedljivi: panahijev 'ovo nije film' i 'arirang'..
na koji nacin?
|
|
|
|
|
|
Ti, budalo! Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen? Cvetam zbog sebe, jer mi to pričinjava zadovoljstvo, ne zbog drugih! Moja radost se sastoji u mom postojanju, mom cvetanju!
|
|
|
|
zevsonja
|
 |
« Reply #4 on: April 04, 2013, 11:58:44 PM » |
|
pa, na dosta nacina 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vinston
|
 |
« Reply #5 on: April 05, 2013, 12:46:09 AM » |
|
pa, na dosta nacina  al si ga objasnio svaka ti dala...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zevsonja
|
 |
« Reply #6 on: April 05, 2013, 05:23:30 PM » |
|
haahah dugo je stajalo nedoreceno, pa rekoh da ti barem nesto napisem 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vinston
|
 |
« Reply #7 on: April 06, 2013, 08:50:51 PM » |
|
nekad bolje nista ne napisati 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|