May 24, 2013, 03:13:18 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length

Home   Help Pravilnik Staff List Login Register imdb google filmske radosti kontakt  
Pages: 1 ... 4 5 6 [7] 8 9 10 ... 15   Go Down
  Print  
Author Topic: Otišli su...  (Read 8693 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
wolfvaga
Moderator

Lupus in fabula :)

« Reply #60 on: January 17, 2010, 10:44:40 PM »

Cuo sam za Romera...

Dusa francuskog novog talasa, pisac i reditelj koji je tretirao jako ozbiljne teme...

Sve je manje takvih... Nek mu je laka zemlja...
vinston
Admin

« Reply #61 on: January 28, 2010, 09:24:47 PM »

http://nochedecine.files.wordpress.com/2009/06/zelda.jpg
Otišli su...

Simpaticna bakica iz Poltergeista, Zelda Rubinstein, umrla je u 76. godini u Los Andjelesu.

Ti, budalo! Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen? Cvetam zbog sebe, jer mi to pričinjava zadovoljstvo, ne zbog drugih! Moja radost se sastoji u mom postojanju, mom cvetanju!
wolfvaga
Moderator

Lupus in fabula :)

« Reply #62 on: January 30, 2010, 02:04:26 AM »

Selindzer...

RIP...
zevsonja
Moderator

« Reply #63 on: April 19, 2010, 03:41:24 PM »

Malijski glumac Sotigui Kujate, koji je prošle godine dobio Srebrnog medveda za najboljeg glumca na filmskom festivalu u Berlinu, umro je u 75. godini u Parizu.

Kujate je nagrađen za film ,,London River" francuskog reditelja alžirskog porekla Rašida Bušareba, u kojem igra francuskog muslimana koji traga za svojim sinom posle bombaških napada u julu 2005. u Londonu.

Bivši profesionalni fudbaler, Kujate je u pozorištu prvi put nastupio kako bi učinio uslugu prijatelju.

Više godina je sarađivao s britanskim pozorišnim rediteljem Piterom Brukom . Njih dvojica zajedno su 1983. snimili film ,,Mahabharata".

Kujate je napisao i postavio više pozorišnih komada i osnivač je Mandeko teatra u malijskoj prestonici Bamako.

Glumac je 2009. na kanskom festivalu dobio francuski orden umetnosti i književnosti.

http://www.imdb.com/name/nm0468130/

Vi slepi, vi gluvi, vi sebicni ljudi
sto pravite buku bez reda i smisla
bez zasto i zato
za koga i kako

bez pitanja koje bi mozda osusilo
ponosni osmeh na licu bez suza
na licu sto nikada obraz okrenulo nije
vinston
Admin

« Reply #64 on: May 24, 2010, 01:38:21 PM »

Britanski scenarista Sajmon Monjak (Simon Monjack) premio je od srčanog udara u svom domu u Los Anđelesu, gde je pre pet meseci preminula njegova žena, glumica Britani Marfi (Brittany Murphy).

Britanina majka, Šeron, je navodno pozvala hitnu pomoć, nakon što je sinoć našla Monjaka onesvešćenog u spavaćoj sobi. Kako javlja portal „ETOnline.com“, oživljavanje je bilo neuspešno i Monjak je proglašen mrtvim.

Monjakov najveći uspeh je bio sa filmom „Factory Girl“, priča devojci Edi Sedvig i njenom prijateljstvu sa Endijem Vorholom, sa Sijenom Miler u glavnoj ulozi. Napisao je scenario i režirao filmove „Dva dana“ (Two Days), „Devet života“ (Nine Lives), drama iz 2001. godine sa Luk Gosom u glavnoj ulozi.

Monjak (39), se požalio u jednom intervjuu nakon ženine smrti da ima problema sa srcem: „Imam napade. Imao sam srčani udar nakon povratka iz Porto Riak prošle godine.“

Britani Marfi je umrla u 32 godini, nakon što je u decembru imala srčani udar, što opovrgao patolog u Los Anđelesu, rekavši da je umrla od zapalenje pluća, zbog komplikacija prouzrokovanim nedostatkom gvožđa, anemije i „kombinacijom više lekova“.

http://www.filmske-radosti.com/Preminuo-muz-pokojne-Britani-Marfi.html

Ti, budalo! Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen? Cvetam zbog sebe, jer mi to pričinjava zadovoljstvo, ne zbog drugih! Moja radost se sastoji u mom postojanju, mom cvetanju!
vinston
Admin

« Reply #65 on: May 29, 2010, 11:12:17 AM »

http://www.filmske-radosti.com/Slike/garycoleman.jpg
Otišli su...

Glumac, dete zvezda serije „Diff'rent Strokes“ preminuo je sinoć u bolnici u Juti.  Geri Kolman (Gary Coleman) skinut je sa aparata za disanje, a ubrzo nakon toga je preminuo.

Kolman je primljen u medicinski centar u  Juti u sredu 26. maja, nakon što je pao i udario glavu. Doktori su rekli da je krvarenje na mozgu najverovatnije uzrok pada,  koje ga je dovelo u kritično stanje. 
U izjavi datoj u petka 28. maja, Kolmanov menadžer Džon Alkantar je rekao: „Gdin Kolman je često bio između svesnog i nesvesnog stanja,  međutim,  situacija postala kritična... Gdin Kolman je bio u nesvesti i na mašinama je za disanje“.

Kolman je celog svog života imao problema sa zdravljem. Rast mu je zaustavljen još dok je bio mali, zbog problema sa bubrezima koji su prouzrokovali pogoršanje auto-imunog sistema.  Zbog toga je stao sa rastom na 146 centimetara. Radio je dve transplantacije bubrega, jednu 1978. a drugu 1984. godine, i svakodnevno je morao da ide na dijalizu. Kolman je pretrpeo napad tokom snimanja „The Insider“ u februaru ove godine.

Kolman je takođe imao finansijskih problema. Nakon problema sa roditeljima koji su upravljali njegovim delom zarade od serije „Diff'rent Strokes“, tužio ih je i dobio sumu od 1.28 miliona dolara 1993. godine, ali je 1999. prijavio bankrot.

Neka ti je laka zemlja
« Last Edit: May 29, 2010, 11:51:49 AM by vinston » Logged

Macavity
Član
**

« Reply #66 on: May 29, 2010, 11:16:48 PM »

Preminuo Denis Hoper

Čuveni holivudski glumac Denis Hoper preminuo je danas u svojoj kući u blizini Los Anđelesa u 74. godini, zbog komplikacija prouzrokovanih rakom prostate. Slavni glumac preminuo nakon duge i teške bolesti. Hoper je preminuo okružen članovima porodice i najbližim prijateljima, izjavio je za Rojters glumčev prijatelj producent Aleks Hic.

Slavni glumac najpoznatiji je po režiji kultnog filma "Goli u sedlu", u kome je, pored Pitera Fonde, tumačio i jednu od glavnih uloga. Nezaboravne uloge ostvario je u filmovima "Apokalipsa danas", "Plavi somot", "Brzina", "Prava romansa", seriji "24". Glumio je i u filmovima "Buntovnik bez razloga" i "Div" uz Džemsa Dina s kojim je bio blizak prijatelj, prenose agencije. Hoper se, takođe, aktivno i uspešno bavio i drugim vidovima umetnosti, kao što su fotografija, slikarstvo i vajarstvo.

zevsonja
Moderator

« Reply #67 on: May 30, 2010, 02:50:05 PM »

glumcina je bio.. 
 znao sam da je dugo bolovao.  video sam kakav je bio kada je dobio zvezdu u bulevaru slavnih.  bio je u teskom stanju..

Vi slepi, vi gluvi, vi sebicni ljudi
sto pravite buku bez reda i smisla
bez zasto i zato
za koga i kako

bez pitanja koje bi mozda osusilo
ponosni osmeh na licu bez suza
na licu sto nikada obraz okrenulo nije
vinston
Admin

« Reply #68 on: May 30, 2010, 06:03:39 PM »

Preminuo Denis Hoper

Neka mu je laka zemlja.

vinston
Admin

« Reply #69 on: May 30, 2010, 08:57:15 PM »

Easy Rider - Smith - The Weight

Pages: 1 ... 4 5 6 [7] 8 9 10 ... 15   Go Up
  Print  

Jump to:  

kinoteka dob mondovizija