|
vinston
|
 |
« Reply #110 on: February 23, 2011, 03:40:09 PM » |
|
Kompozitor i muzički urednik Džon Štraus (John Strauss), koji je radio na mnogim filmovima među kojima je i dobitnik Oskara „Amadeus“ Miloša Formana, preminuo je u 90. godini u Los Anđelesu.
|
|
|
|
|
|
Ti, budalo! Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen? Cvetam zbog sebe, jer mi to pričinjava zadovoljstvo, ne zbog drugih! Moja radost se sastoji u mom postojanju, mom cvetanju!
|
|
|
|
vinston
|
 |
« Reply #111 on: March 01, 2011, 11:32:09 AM » |
|
Holivudska glumica i seks-simbol svog vremena Džejn Rasel (Jane Russell), koja je svoj debi ostvarila u filmu „Odmetnik“ (The Outlaw ) iz 1944. godine, šokantan za ono vreme, zabranjen od strane cenzora na dve godine, preminula je sinoć u 89. godini.
|
|
|
|
|
|
Ti, budalo! Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen? Cvetam zbog sebe, jer mi to pričinjava zadovoljstvo, ne zbog drugih! Moja radost se sastoji u mom postojanju, mom cvetanju!
|
|
|
|
vinston
|
 |
« Reply #112 on: March 23, 2011, 06:26:36 PM » |
|
Preminula glumica Elizabet Tejlor
Legendarna holivudska glumica Elizabet Tejlor preminula je danas u 80. godini, javili su američki mediji.
Elizabet TejlorGlumica je početkom februara primljena u bolnicu „Sedars Sinaj“ u Los Anđelesu. Tada je rečeno da je hospitalizovana zbog „simptoma sličnih srčanoj insuficijenciji". Pre mesec dana saopšteno je da se oseća bolje, ali da ostaje u bolnici.
Elizabet Tejlor dobitnica je dva Oskara, za filmove „Baterfild 8“ i „Ko se boji Virdžinije Vulf?“.
Ostaće zapamćena i po ulogama u filmovima „Kleopatra“, „Mačka na usijanom limenom krovu“, „Staza slonova“ i „Kvo vadis“.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zevsonja
|
 |
« Reply #113 on: March 24, 2011, 12:51:55 AM » |
|
ja sam video podatak da je preminula u 79oj. nije ni bitno..............
velika glumica. svratila je cak i do nisha. kleopatra, ukrocena goropad, macka na limenom krovu, devojka koja je sve imala....
|
|
|
|
|
|
Vi slepi, vi gluvi, vi sebicni ljudi sto pravite buku bez reda i smisla bez zasto i zato za koga i kako
bez pitanja koje bi mozda osusilo ponosni osmeh na licu bez suza na licu sto nikada obraz okrenulo nije
|
|
|
|
vinston
|
 |
« Reply #114 on: April 11, 2011, 12:13:27 PM » |
|
Proslavljeni američki filmski režiser Sidni Lamet (Sidney Lumet) preminuo je u 86. godini, preneo je „Njujork tajms“. Njegova pastorka Lesli Gimbel izjavila je da je Lamet umro od limfoma u svojoj kući na Menhetnu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zevsonja
|
 |
« Reply #115 on: April 12, 2011, 11:37:14 PM » |
|
 --- "12 gnevnih ljudi" je nesto sto je uvek prva asocijacija na ovog velikana filma, ali se setim rado i "mreze" koja na savrsen nacin opisuje ulogu televizije u savremenom drustvu. filmografija: http://www.imdb.com/name/nm0001486/
|
|
|
|
|
|
Vi slepi, vi gluvi, vi sebicni ljudi sto pravite buku bez reda i smisla bez zasto i zato za koga i kako
bez pitanja koje bi mozda osusilo ponosni osmeh na licu bez suza na licu sto nikada obraz okrenulo nije
|
|
|
|
milomiranovic
|
 |
« Reply #116 on: April 19, 2011, 04:42:08 AM » |
|
Ivica Vidovic r.i.p.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Rounder
Član

|
 |
« Reply #117 on: April 19, 2011, 05:43:37 PM » |
|
Ode i Ivica, jos jedan velikan jugoslovenskog glumista... Neka nu je laka zemlja.
Legendarna, legendarna replika...
|
|
|
|
« Last Edit: April 19, 2011, 05:45:43 PM by Rounder »
|
|
Wars, conflict - it's all business. One murder makes a villain; millions, a hero. Numbers sanctify, my good fellow! Henri Verdoux (Monsieur Verdoux)
|
|
|
|
zevsonja
|
 |
« Reply #118 on: April 21, 2011, 02:03:15 AM » |
|
zaista, izvrstan glumac sa karakteristicnom smernoscu i crtama lica. podseca na polanskog malo..
upoznao sam ga jos u "izbavitelju", pa u "ritmu zlocina".............
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zevsonja
|
 |
« Reply #119 on: April 24, 2011, 09:20:12 PM » |
|
dzon saliven, tvorac legendarnih "mucki" je preminuo juce......  Salivan, koji je bio scenarista najgledanijeg i najomiljenijeg sitkoma u Britaniji, poslednjih šest nedelja proveo je u bolnici u Sariju, ali je izgubio bitku sa virusnom upalom pluća.
Ser Dejvid Džejson, koji je u "Mućkama" igrao Dela Trotera, izjavio je da je "totalno skrhan vešću o smrti prijatelja koji će mu strašno nedostajati."
Generalni direktor BBC Mark Tompson izjavio je da je Džon imao "jedinstveni dar pretvaranja događaja i osoba iz svakodnevnog života u nezaboravnu komediju". "mucke" su se prikazivale od 1981-1991 godine sa nekoliko bozicnih i novogodisnjih specijala i ogromnim auditorijumom. ja sam veliki fan "mucki". mislim da sam svaku epizodu pogledao, po nekoliko puta, a specijale i bolje epizode cuvam na kompu. "lovely jubbly", legendarna uzrecica dela trotera je usla u veliki oksfordski recnik iz 2003 godine.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|