May 19, 2013, 02:00:18 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length

Home   Help Pravilnik Staff List Login Register imdb google filmske radosti kontakt  
Pages: [1] 2 3 4 ... 14   Go Down
  Print  
Author Topic: Bioskopski repertoar  (Read 11332 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
vinston
Admin

« on: December 18, 2008, 06:21:52 PM »

Drugi Vikend francuskog filma, koji se odrжava u organizaciji Balkan Slav Spirit i Srpske kulturne mreže, predstaviće beogradskoj publici sedam novih dela francuske kinematografije:

1. Krovovi Pariza / Les Toits de Paris (2007)
Reжija: Hiner Saleem;
Uloge: Michel Piccoli, Mylčne Demongeot, Maurice Bénichou, Marie Kremer, Rudi Rosenberg;
Dugometraжni igrani, drama; 98 minuta
Kada vam se deca viшe ne javljaju, dobro je da bar imate nekog prijatelja, da s njim odete na bazen, izađete na ručak i s kakvim- takvim mirom prebrodite vrele letnje dane. Međutim, kad vas i on izneveri, жivot postaje teжak, ispunjen raznim nedaćama. Tim teжi, ako ste stari, krhki, sami i kad жivite pod krovovima Pariza.

2. Oduvek sam sanjao da budem gangster / J'ai toujours ręvé d'ętre un gangster (2008)
Režija: Samuel Benchetrit;
Uloge: Anna Mouglalis, Jean-Pierre Kalfon, Edouard Baer, Jean Rochefort, Laurent Terzieff, Alain Bashung;
Dugometražni igrani, komedija; 108 minuta
Priča o nenaoružanom pljačkašu banaka čija je žrtva je i sama pljačkašica banaka, samo naoružana. O dvoje kidnapera amatera koji otimaju jednu adolescentkinju sa samoubilačkim namerama. O dvojici pevača koji razgovaraju o nekom ukradenom hitu. O petoro sedamdesetogodišnjaka koji se okupljaju poslednji put?

3. Pitanje ljudskosti / La Question humaine (2007)
Režija: Nicolas Klotz;
Uloge : Mathieu Amalric, Michael Lonsdale, Jean-Pierre Kalfon, Edith Scob, Lou Castel, Laetitia Spigarelli;
Dugometražni igrani, drama; 164 minuta
Pariz naših dana. Simon radi kao psiholog u kadrovskoj službi petrohemijskog kompleksa, filijale jedne nemačke multinacionalne kompanije, gde je zadužen za selekciju personala. Kada mu direkcija kompanije poveri da sprovede anketu o jednom od direktora fabrike, Simonova percepcija, ?elje i ?ivot prvo se dezorganizuju, a zatim pomućuju na zabrinjavajući način.

4. American Vertigo (2007)
Režija: Michko Netchak;
Dugometražni, dokumentarni; 92 minuta
Tokom devet meseci putovanja po SAD Bernar-Anri Levi je pisao reportaže. Sve vreme, kao jedini svedok, za petama mu je kamera reditelja Miška Nećaka.

5. Granica zore / La frontičre de l'aube (2008)
Režija: Philippe Garrel;
Uloge: Louis Garrel, Laura Smet, Clémentine Poidatz, Emmanuel Broche, Olivier Massart, Juliette Delégue;
Dugomteražni igrani, drama; 105 minuta
Zapostavljena od muža koji je u Holivudu, žena živi sama. Kod nje stiže fotograf koji treba da napravi reportažu o njoj i oni postaju ljubavnici...

6. 13 kvadrata / 13 m2 (2007)

Režja: Barthélémy Grossmann;
Uloge: Barthélémy Grossmann, Lucien Jean-Baptiste, Youssef Hajdi, Thierry Lhermitte, Bérénice Bejo;

Dugometražni igrani, komedija; 84 minuta
Pošto su izvršili oružanu pljačku, Žoze, Faruk i Reza se sklanjaju u rupu od 13 m2. Zatvoreni unutra s novcem, nečiste savesti, trojica prijatelja pokazuju svoje pravo lice. Jedna laž sustiže drugu, dok tenzija između njih sve više raste u stresnoj situaciji u kojoj su se našli.

7. Miris pleha / L`odeur du cuivre (2008)
Režija: Predrag Pierre Nikolić;
Uloge: TZI SLAV ORKESTAR, kao i orkestri: Dejana Petrovica, Bobana Markovića, Vranjski biseri (Les Perles de Vranje), Slobodana Salijevića, Marsh Dondurma (Israel)
Dokumentarni film; 52 minuta
« Last Edit: May 23, 2012, 02:31:28 PM by vinston » Logged

Ti, budalo! Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen? Cvetam zbog sebe, jer mi to pričinjava zadovoljstvo, ne zbog drugih! Moja radost se sastoji u mom postojanju, mom cvetanju!
vinston
Admin

« Reply #1 on: December 23, 2008, 10:25:40 PM »

Film Mlad i zdrav kao ru?a u bioskopu Balkan

Film "Mlad i zdrav kao ru?a" Jovana Jovanovića iz 1971. godine biće prikazivan od 25. do 28. decembra u bioskopu "Balkan" u Beogradu, najavljeno je danas iz beogradske distributerske kuće "Megakom film".

Film Jovana Jovanovića, priča o mladiću koji od tipičnog autsajdera postaje najveći mafijaki bos u Beogradu, za 27 godina postojanja prikazan je svega dvadesetak puta.

U vreme kada je film snimljen, priča je delovala gotovo šokantno i posle samo jedne projekcije na filmskom festivalu u Puli "zabranjen je bez zabrane" i u domaćim bioskopima nije prikazivan sve do premijere na Festu 2006. godine.
Mladi prestupnik Stevan - Stiv (igra ga Dragan Nikolić) se bavi "pozajmljivanjem" (tada zvaničan izraz za krađu) kola i iskorišćavanjem devojaka. Ubrzo, počinje i da ubija ljude. Novca je sve više, ali onda dolazi do susreta sa policijskim inspektorom (igra ga Aca Gavrić) koji mu nudi saradnju... Uskoro, on postaje jedan od šefova beogradskog podzemlja i medijska zvezda. Ponaša se bahato i puca po gradu, živi u hotelu... Na kraju filma, Stevan izgovara: "Ja sam vaša budućnost", čime se predviđa pojava likova poput Kneleta, Arkana, Legije i drugih.

Na redovnom repertoaru bioskopa "Balkan" tokom novogodišnjih i božićnih praznika biće i filmovi koji su obeležili festivale u 2008. godini, među kojima su "Dom" Ursule Mejer i "Valcer s Baširom" Izraelca Arija Folmana.
U prvim danima 2009. godine u Balkanu biće prikazani i filmovi "Snijeg" Aide Begić iz BiH i turski "Čiko" Ozgura Jildirima.

izvor 24sata

« Last Edit: August 31, 2009, 06:46:33 PM by vinston » Logged

Ti, budalo! Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen? Cvetam zbog sebe, jer mi to pričinjava zadovoljstvo, ne zbog drugih! Moja radost se sastoji u mom postojanju, mom cvetanju!
zevsonja
Moderator

« Reply #2 on: December 24, 2008, 01:43:51 AM »

mislim da je lik iz ovog filma drugacija vrsta buntovnika od debila kneleta, arkana i silcnih.   ko je gledao film to ne moze da kaze.....

stvarno su ga preterali, onako novinarski, ali to mozda bude i dobro. mozda ce neki batica pozeleti da izvede devojcicu na pravi, muski film, da gledaju gagija nikolica kako glumi brata kneleta   

Vi slepi, vi gluvi, vi sebicni ljudi
sto pravite buku bez reda i smisla
bez zasto i zato
za koga i kako

bez pitanja koje bi mozda osusilo
ponosni osmeh na licu bez suza
na licu sto nikada obraz okrenulo nije
zevsonja
Moderator

« Reply #3 on: December 24, 2008, 02:37:45 AM »

Komedija ?Uvek reci da? sa Dzimom Kerijem u glavnoj ulozi, koja je startovala proteklog vikenda u americkim bioskopima i odmah se nasla na prvom mestu liste, pocece da se prikazuje u bioskopima Beogradu 22. januara, dok ce drugoplasirana drama ?Sedam zivota? sa Vilom Smitom, biti na repertoaru od 12. marta.

Ideja komedije ?Uvek reci da?, ciji je distribuetr Tuck, potice iz knjige skotskog komicara, pisca, televizijskog i radio prezentera Denija Volasa, koju je napisao na osnovu sopstvenog iskustva.

Zabrinut da nije iskoristio dovoljno od zivota, Volas je odlucio da kaze ?da? sto je moguce vecem broju stvari i otkrije gde ce ga to odvesti, u zelji da ucini zivot interesantnijim i pozitivnijim.

Drama ?Sedam zivota? kompanije Soni najavljena je kao emotivna prica o coveku koji ce promeniti zivote sedmoro stranaca.

U vrhu americke bioskopske liste po zaradi i dalje je naucno - fantasticno ostvarenje ?Dan kada je zemlja stala? - rimejk klasika iz 1951. godine sa Kijanu Rivsom i Dzenifer Koneli u glavnim ulogama.

Taj film o vanzemaljcu koji dolazi sa drugog kraja vasione da bi upozorio ljude na pretecu globalnu krizu poceo je da se prikazuje u domacim bioskopima 11. decembra.

Neprikosnoveni lider u prve dve nedelje prikazivanja, komedija ?Cetiri bozica?, i dalje se dobro kotira na americkoj listi, premasivsi zaradu od sto miliona dolara.

Glavne uloge u toj romanticnoj komediji tumace Vins Von i Riz Viterspun, a u beogradskim bioskopima je od 18. decembra.

Tinejdzerski hit film ?Sumrak?, zasnovan na romanu Stefani Mejer, bice premijerno prikazan 14. januara u Domu sindikata, a u petoj nedelji prikazivanja u SAD dostigao je sumu od 158,5 miliona dolara.

Glavne uloge u toj prici o ljubavi izmedju tinejdzerke i vampira tumace Kristen Stjuart i Robert Petison.

Medju deset najboljih plasiranih na americkoj listi je i novi film Baza Lurmana ?Australija? sa Nikol Kidman i Hjuom Dzekmenom u glavnim ulogama, koji ce poceti da se prikazuje u Srbiji 8. januara.

Radnja tog filma smestena je u burni period pred Drugi svetski rat, a glavna junakinja, britanska aristokratkinja, odlazi na daleki kontinent da bi spasila nasledjeno imanje. Nemocna zbog problema u kojima se nasla, za pomoc se obraca lokalnom farmeru, a njihov poduhvat se pretvara u spektakularno putovanje kroz hiljade kilometara bozanstvene i neistrazene zemlje.

Medju najvecim hitovima u americkim bioskopima je i novi nastavak serijala o tajnom agentu 007 ?Zrno utehe?. U sestoj nedelji prikazivanja zarada tog filma o Dzejmsu Bondu premasila je 161 milion dolara.

bez zasto i zato
za koga i kako

vinston
Admin

« Reply #4 on: December 26, 2008, 08:20:08 PM »

U bioskopu Balkan ovih dana imate film Home i Waltz with Bashir.

Ja cu najverovatnije ponovo ici da gledam Valcer. Toliko je dobar!!!

vinston
Admin

« Reply #5 on: January 28, 2009, 03:26:24 PM »

Dom / Home
Art bioskop "Museum" - 19.00

Peščanik
Art bioskop "Museum" - 21.00

Služio sam engleskog kralja
Balkan - 20.00
« Last Edit: September 03, 2009, 07:14:11 PM by vinston » Logged

vinston
Admin

« Reply #6 on: March 20, 2009, 10:53:13 AM »

Akademija 28
Tri majmuna    17.30h
Slučaj Bader-Majnhof    16.30h

Art bioskop "Museum"
Peščanik 19.00 h
Božićna priča / Un conte de Noël21h
« Last Edit: October 01, 2009, 12:17:05 PM by vinston » Logged

zevsonja
Moderator

« Reply #7 on: April 11, 2009, 09:31:48 PM »

milioner sa ulice od ponedeljka u bioskopima

http://csos.movieset.com/download/movieset/o/b/2009-01/slumdog-millionaire-kid.jpg
Bioskopski repertoar

Beogradska publika konačno će 13. aprila u Sava centru moći da prisustvuje premijeri ovogodi?njeg pobednika dodele nagrada Oskar, filma "Milioner sa ulice" koji je re?irao Deni Bojl.

Bojlov film koji je pobrao simpatije publike, ali i brojna priznanja - čak 8 Oskara, uključujući i Oskara za najbolji film, 4 nagrade Zlatni Globus i 7 nagrada Britanske akademije za film (BAFTA) - posle premijere, 13. aprila, u redovnoj bioskopskoj distribuciji biće tri dana kasnije, 16. aprila.

Film "Milioner sa ulice" nastao je prema knjizi Vikasa Svarupa "Pitanja i odgovori" i govori o D?amalu Maliku, osamnaestogodi?njaku bez roditelja iz sirotinjskog dela Mumbaija, koji osvaja 20 miliona rupija u indijskoj verziji kviza ??elite i da postanete milioner??.

Malik, koji je uhap?en pod sumnjom da je varao, ispričaće policiji neverovatnu priču o svom ?ivotu na ulicama i o devojci koju je voleo i izgubio. Ali kako je mladić nezainteresovan za novac uop?te dospeo u kviz? I kako to da zna sve odgovore?

"Milioner sa ulice" osvojio je, između ostalog, Oskare za najbolji adaptirani scenario, za najbolju originalnu muziku za film, čiji je autor A.R. Rahman, za nabolju originalnu pesmu ?Jai Ho? istog kompozitora, zatim nagradu za najbolju re?iju koju je dobio Deni Bojl, kao i glavno priznanje, nagradu za najbolji film.

Re?iju "Milionera" potpisuje Deni Bojl, scenarist je Sajmon Bofoj, a uloge tumače Dev Patel, Frida Pinto, Anil Kapur, Irfan Kan, Madur Mital i drugi.

Izdavačka kuća "Laguna" i firma "Edventid?" pripremili su prigodnu akciju, koja će se odvijati tokom celoga dana u ponedeljak 13. aprila, povodom premijere filma ?Milioner sa ulice?.

Ivan Zeljković, popularni Zeka Milioner vlasnik kompanije " Edvantid?" i autor priručnika i vodiča za potencijalne kandidate za kviz "?elite li da postanete milioner", priključio se akciji "Lagune" da svako ko od jutra svrati u "Laguninu" knji?aru i kupi bestseler po kojem je film snimljen ?Pitanja i odgovori? Vikasa Svarupa, na poklon će dobiti knjiga Zeke Milionera.

Najbr?i kupci će dobiti i karte za premijeru filma koja će biti odr?ana u Sava centru sa početkom u 20.30 časova.

Istog dana u knji?ari u Makedonskoj ulici od 16 časova, biće upriličeno dru?enje Zeke Milionera sa posetiocima, potpisivaće svoju knjigu sa 1.000 pitanja i isto toliko odgovora, i deliće savete kako da tačno odgovore na sva pitanja i postanu milioner. Obe knjige će se prodavati i u holu Sava Centra, pred početak projekcije filma

preuzeto sa sajta B92.net

bez zasto i zato
za koga i kako

vinston
Admin

« Reply #8 on: April 12, 2009, 11:25:14 PM »

I onda se pitaju zashto su bioskopi prazni.
Odgledao sam ga pre mesec i neshto, a mnogi su ga odgledali pre nekoliko meseci i naravno da necu da chekam toliko dugo da gledam neki film u bioskope da dodje.
In bruges mislim da nece ni otkupiti, a znam neku curu koja ga je gledala pre vishe od pola godine.

vinston
Admin

« Reply #9 on: April 14, 2009, 10:26:48 PM »

Slučaj Bader Majnhof / Der Baader Meinhof Komplex
Tuckwood Cineplex - 17.00

Pages: [1] 2 3 4 ... 14   Go Up
  Print  

Jump to:  

kinoteka dob mondovizija