May 24, 2013, 12:38:20 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length

Home   Help Pravilnik Staff List Login Register imdb google filmske radosti kontakt  
Pages: 1 2 3 [4] 5 6 7 ... 14   Go Down
  Print  
Author Topic: Bioskopski repertoar  (Read 11379 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
vinston
Admin

« Reply #30 on: June 03, 2009, 05:42:05 PM »

7 filmova smo odgledali. Kratak metar je bio u pitanju.
4 po redu je bio od nasheg drugara i zove se "Stah od letenja". Ne zato shto je njegov, ali taj mi je bio jedan od najboljih. Odlichan pricha, mislim ono standardno shto san okruzuje. Ljubav. Vidish neku curu, svidi ti se na prvi pogled, ona spazi dechka svidi joj se, a treba prici. Tu je problem mnogima.
Zivahne boje i montaza je bila dosta dobra. Ima nekih delova koji su mozda za nijansu mogli da budu kraci, ali ja se ne bunim, zevsonja se buni
Njihova razmishljanja, kako bi to bilo kada bili zajedno. Oni na semaforu, polako se dodiruju, saobracaj ispred njih, sve je ubrzano. Taj deo mi je bash prelep.
I nekako mi je kompletna pricha.

Da napomenem da je tema bila STANJA.

Da krenem ispochetka.

Prvi filmic je bio i najsmorniji meni. Da sam ja bio u montazi skratio bih ga poshteno. Pricha prezvakana zilion puta. Ona je kurva, ima dechka narkomana, zbog njga to i radi da bi mu nabavila fiks. Radi abortus on sasvim sluchajno saznaje i prebija je..

Drugi je o nekom liku koji zavrshava scenario, nestaje struja i seca se kako mu je neki deca napravio svecu. Pali je i nastavlja ruchno da pishe.

Treci je jedan od najboljih.Isto malo predug, ali nije na odmetu. Glavni glumac je izneo ulogu svaka mu chast. Valjda je izgubio zenu i dete i ne moze da se oporavi od tog gubitka. Kamera je savrshena. Ni fotografija ne zaostaje.

Chetvrti je od drugara.

Peti je mislim i najbolji. Radjen po prichi Chehova "Tuga". Em shto je produkcijiski najbolji em shto je odlichno prikazana tuga choveka.

U shestom glumi Custic. Nisam ga bash najboje shvatio.

Sedmi je neki futuristichki. Meni malo neodgovara samoj temi, ali svaka chast na 3d animaciji.

Ti, budalo! Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen? Cvetam zbog sebe, jer mi to pričinjava zadovoljstvo, ne zbog drugih! Moja radost se sastoji u mom postojanju, mom cvetanju!
zevsonja
Moderator

« Reply #31 on: June 04, 2009, 12:26:54 AM »

nas drugar se pokazao fino, imao je najsveziju ideju, nego je mogao malo bolje da razradi pricu ili glumce da navede da se bolje mimikom izraze. to je valjda dopusteno u okviru teme "film stanja" kroz koji treba da se pokaze neka unutrasnja dimenzija filma, ona pozadina na kojoj pociva radnja.

ono sto je bitno da je vecina pokazala da ima jako dobru i skupu produkciju (cuo sam da je jedan lik puko oko 20.000 evra za film ), ali da je ostalo samo malo od reziserskog postupka.
 film "zivot posle" mi je dobar, ali mi onaj prvi sa marinom tucakovic deluje malo smotano i traljavo. stavili su radnju da se dogadja 1974 god. samo da bi pokazali kako imaju dobre kostime...
 "tuga" po motivima chevoljeve pripovetke "pechal", je dobra, ali takodje nerazradjena, mada se vidi trud.
  poslednji film koji je kao neki SF je bio isto nekako neizbrusen, jer ima vrlo losu animaciju (barem meni) i onda neko ludilo od kostima i neku krimi pricu iz doba korleonea koja je film u filmu..

preostala dva sam jedva zapamtio.. nista posebno...

Vi slepi, vi gluvi, vi sebicni ljudi
sto pravite buku bez reda i smisla
bez zasto i zato
za koga i kako

bez pitanja koje bi mozda osusilo
ponosni osmeh na licu bez suza
na licu sto nikada obraz okrenulo nije
zevsonja
Moderator

« Reply #32 on: June 08, 2009, 05:05:17 PM »

"cinema sity" u beogradu od 9-15.juna u bioskopu "balkan"

Deo filmskog programa drugog Internacionalnog festivala filma i novih medija Cinema City, koji je svečano otvoren 6. juna u Novom Sadu, imaće priliku da vidi i publika u Beogradu, od 9. do 15. juna - u bioskopu Balkan.

Filmovi koji će biti prikazani u Balkanu izabrani su iz četiri od ukupno 16 selekcija novosadskog festivala, a reč je o osam naslova, uz film iznenađenja na kraju - jedan od nagrađenih u Novom Sadu.

Beogradska publika videće rusko - bugarsku koprodukciju ?Zarobljenik? (Aleksei Uccitel) o 24 sata u ?ivotu dva ruska vojnika koja u vrletima čečenskih planina zarobljavaju mladog čečenskog borca, delikatno otkrivajući mu?ku intimnost u ratu, trenutke tokom borbe koji nisu česta tema ratnih filmova, apsurdnost i teror, tanane vojničke muke.

Biće prikazan i meksički film ?Kolumbijska veza? (Ren? Villarreal), moderna ljubavna bajka o ?ivotu kolumbijskih doseljenika u Meksiku, zatim meksičko-?panski ?Izgubljene stvari? (Andrea Mart?nez) o neobičnom hobiju ?ene koja opsesivno skuplja izgubljene, zaboravljene ili odbačene stvari ljudi koje ne poznaje, a potom ih bri?ljivo sla?e u kutiju koju čuva ispod kreveta.

Biće prikazan i turski film ??koljka? poznatog turskog pesnika, scenariste i reditelja Ujgara Asana (Uygar) o usamljenom mladiću koji, nakon otvaranja jednog pisma, počinje da se pretvara da je neko drugi.

Najavljen je i argentinski film ?Ta divna samoća? (Mart?n Carranza, Victoria Galardi) koji prikazuje neurotičnu devojku koja se, nakon ?to je ostavi dečko, zavetuje na tri godine samoće. Stvari se dodatno komplikuju kada je pozove biv?i dečko, i predlo?i joj da ponovo budu zajedno. Njen nedokučiv i neobičan svet čine i njena majka, koja se brine za nju, ali sa kojom kontakt odr?ava samo putem telefona, i otac kojeg jako retko viđa.

Publika će videti u Balkanu i dokumentarni film o danskom muzičkom festivalu Roskilde (re?ija Ulrik Wivel), kao i dva filma čuvenog Dona Letsa (Letts) - ?The Clash:Zapadni put do sveta?, sa članovima engleskog pank benda Kle? u glavnim ulogama, uz snimke sa koncerata, still fotografije i drugi materijal, te ?Punk: Stav? (glavne uloge K.K. Barrett, Roberta Bayley, Jello Biafra, Glenn Branca), originalni pogled na pokret koji je redefinisao popularnu muziku i modu, zapretio establi?mentu, i odobrio nezavisan, "uradi sam" stav.

U skladu s programskom koncepcijom da prikazuje i promovi?e filmove mladih i neafirmisanih autora, 18. juna u Balkanu biće premijerno prikazan i prvi igrani film mladog reditelja Gregora Zupanca ?Mediteran?.
  preuzeto sa sajta seecult.org

eto poklona za beogradjane od novosadjana 

bez zasto i zato
za koga i kako

vinston
Admin

« Reply #33 on: June 09, 2009, 03:40:04 PM »

Beogradski fantom

Akademija 28 - 21.30
Tuckwood Cineplex - 22.00

Elitna jedinica / Tropa De Elite

Dvorana Kulturnog centra - 21.00

Koralina / Coraline
Kolosej Multiplex - 18.00 i 20.00 (dodatne projekcije u petak i subotu u 22.00, a za vikend u 12.00)
Roda cineplex - 16.10 i 18.00

Ljubav u Barseloni / Vicky Cristina Barcelona
Akademija 28 - 19.00

Lornina ćutnja / Le Silence De Lorna
Kolosej Multiplex - 17.40

Pandorina kutija / Pandora?s Box
Art bioskop "Museum" - 21.00

Petlov doručak / Petelinji zajtrk
Art bioskop "Museum" - 19.00

Ti, budalo! Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen? Cvetam zbog sebe, jer mi to pričinjava zadovoljstvo, ne zbog drugih! Moja radost se sastoji u mom postojanju, mom cvetanju!
vinston
Admin

« Reply #34 on: June 23, 2009, 09:50:31 AM »

Čitač / The Reader
Akademija 28 - 19.00

Happy Go Lucky

Balkan - 19.00

Koralina / Coraline
Akademija 28 - 18.30 i 19.30
Kolosej Multiplex - 12.00, 18.00, 20.00 i 22.00
Roda cineplex - 16.30

Pandorina kutija / Pandora?s Box
Art bioskop "Museum" - 19.00

vinston
Admin

« Reply #35 on: June 26, 2009, 01:35:23 PM »

Art Bioskop Museum     

Ciklus dramskih komedija: Čovek iz voza (2002)

Re?ija: Patris Lekont
Uloge: D?oni Alidej, ?an Ro?fo, ?arli Nelson, ?an-Fransoa Stevnen

Misteriozni stranac izlazi iz voza i ?eta se malim gradićem. Na licu mu je o?iljak a u ruci torba. Ulazi u apoteku koja je pred zatvaranjem i tra?i aspirin. Tu sreće profesora francuskog jezika u penziji koji mu predla?e da dođe do njega da popije lek uz ča?u vode?

zevsonja
Moderator

« Reply #36 on: June 30, 2009, 12:53:28 AM »

"jahaci", jonasa akerlunda u bioskopu u trznom centru. ko voli, nek izvoli:

Horor-triler ?Jahači? (The Horsemen) Jonasa Akerlunda, sa Denisom Kvejdom (Dennis Quaid) u ulozi detektiva rastrzanog između najte?eg slučaja u karijeri i porodice, kao i popularnom kineskom glumicom Ziji D?ang (Ziyi Zhang), biće premijerno prikazan 2. jula u multipleksu Kolosej u Beogradu, gde će biti i na redovnom repertoaru.

Kvejd tumači lik Ejdana Breslina, detektiva koji je, od kako je njegova voljena supruga preminula, emotivno udaljen od sinova Aleksa i ?ona (Lu Tejlor Puci i Lijam D?ejms). Na poslu se upu?ta u istra?ivanje slučaja neverovatno nasilnih serijskih ubistava koja su vezana za biblijsko proročanstvo o Četiri jahača Apokalipse.

Beli jahač je majstor obmane, vođa paklene borbe; Crveni jahač, o?troumni ratnik koji uspeva da okrene čoveka protiv čoveka prividnom nevino?ću iza koje se krije rasplamsali bes; Crni jahač, mračni i manipulativni tiranin, neuravnote?en je, ali uvek u prednosti za jedan korak; a Bledi jahač je igrač sa razoru?avajućom snagom, odlučan da ?iri smrt hirur?kom precizno?ću.

Kako istraga odmiče, detektiv Breslin otkriva ?okantnu vezu između sebe i četiri osumnjičena?

?Jahači? dolaze od producanta filmova ?Transformersi? (Majkl Bej) i ?Teksa?ki masakr motornom testerom? (Endru Form), a ?vedski reditelj Akerlund poznat je i po re?iji spotova velikih muzičkih zvezda, poput Madone, Metalike i U2, kao i filma ?Spun? (2002).

bez zasto i zato
za koga i kako

vinston
Admin

« Reply #37 on: June 30, 2009, 01:13:10 AM »

Neka hvala 

zevsonja
Moderator

« Reply #38 on: June 30, 2009, 10:59:38 PM »

vinston#
  izgleda da nije toliko rdjav, barem suditi po trejleru koji je dosta privlacno uradjen, ali to je varljiva rabota.

evo, nove premijere u domu sindikata:

Akcioni triler "Narodni neprijatelj" (Public enemies) reditelja Majkla Mana (Michael Mann) biće premijerno prikazan 1. jula u Velikoj dvorani Doma sindikata, najavio je domaći distributer "Taramaunt film". 
Premijerna projekcija u Domu sindikata počinje u 20 časova, a već sutradan film će se naći na redovnom bioskopskom repertoaru.

U svom najambicioznijem projektu do sada, Man re?ira priču o brzom i opasnom ?ivotu legendarnog gangstera D?ona Dilind?era, koga igra jedan od najpopularnijih holivudskih glumaca D?oni Dep.

Uz Depa glumačku ekipu čine Kristijan Bejl, oskarovka Marion Kotijar, Stiven Grejem, Đovani Ribisi, a ulogu ozlogla?ene "Dame u crvenom" tumači na?a glumica Branka Katić.

U vreme Velike depresije, Dilind?er je bio harizmatični pljačka? banaka koga su munjeviti napadi učinili metom broj jedan FBI poletaraca D?eja Edgara Hovera i njegovog najboljeg agenta Melvina Pervisa, ali i narodnim herojem tada?njeg vremena.
   preuzeto sa sajta B92.net

bez zasto i zato
za koga i kako

vinston
Admin

« Reply #39 on: July 01, 2009, 07:39:57 PM »

U "Akademiji 28" revija filmova "Leto u zagrljaju bioskopa"

Tromesečna revija filmova pod nazivom "Leto u zagrljaju bioskopa" počinje 2. jula u bioskopu "Akademija 28" u Beogradu, najavljeno je danas...
U okviru manifestacije će publika imati priliku da pogleda filmove koji su obele?ili sezonu 2008/2009. i to po ceni ulaznice od 150 dinara, naveli su iz ovog bioskopa.

REVIJA Tokom jula, avgusta i septembra gledaoci će moći da u?ivaju u reviji vi?e od 30 domaćih i stranih filmskih hitova, kao ?to su "Čitač", "Milioner iz blata", "Ljubav u Barseloni", "Spaliti nakon čitanja". Sa ?eljom da vrate publiku u bioskope "Akademija 28" će i nagrađivati posetioce, pa će tako svaki 150. gledalac dobiti dve besplatne ulaznice za film po izboru. Svakom 250. gledaocu bioskop će pokloniti dva besplatna pića u svom klubu "Akademija 28", u kome će svaki 500-ti dobiti večeru za dve osobe. Projekcije filmova su u 19 i 21 čas.

Pages: 1 2 3 [4] 5 6 7 ... 14   Go Up
  Print  

Jump to:  

kinoteka dob mondovizija