May 19, 2013, 11:51:50 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length

Home   Help Pravilnik Staff List Login Register imdb google filmske radosti kontakt  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Alternative film/video 2010.  (Read 388 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
vinston
Admin

« on: December 07, 2010, 11:30:20 AM »

Sutra u Domu kulture Studentski grad počinje Festival novog filma i videa.

Festival koji je osnovan daleke 1982. okupljao je filmske umetnike iz tadašnje Jugoslavije. Bilo je loigično da početkom devedesetih, u vreme kada se ta zemlja rasparčavala, bude prekinut. Obnovljen je 2003. i sada okuplja umetnike iz regiona, ali i iz celog sveta, pa je takmičarski program podeljen u dve selekcije, regionalnu i internacionalnu.

Tema pratećih programa i okruglog stola festivala je AVANGARDA U KINO KLUBOVIMA, tako da će nam se u okviru pratećih programa predstaviti KINO KLUBOVI iz Zagreba, Ljubljane, Beograda, Novog Sada, Splita… a naši gosti ispričaće istorijat rada ovih značajnih organizacija iz kojih su potekli mnogi vrhunski režiseri.

Dokumentacija i fotografije ex jugoslovenskih kino klubova na izložbi u galeriji ispred velike sale, koja će trajati tokom celog festivala, upotpuniće doživljaj kinoklubaštva.

U još jednom pratećem programu, pod nazivom Povodom filma, predstaviće se Vlada PETRIĆ, Slobodan ŠIJAN, Nikola STOJANOVIĆ, Bata PETROVIĆ.

Autorske prezentacije svojih eksperimentalnih filmova imaće BADY MINCK (Austrija), KARPO GODINA (Slovenija), SABOLČ TOLNAJ (Srbija), članovi žirija. Žiri će odabrati do deset najboljih filmova za Listu značajnih ostvarenja festivala iz oba programa, čiji će autori imati mogućnost da tokom sledeće godine u okviru rezidencijalnog programa budu gosti Akademskog filmskog centra DKSG i realizuju svoje nove filmove.

Dođite na otvaranje festivala u sredu 8. decembra kada ćemo od 20 časova čuti koncert OLA HORHE uz vizuelnu podršku IZVANREDNOG BOBA, a zatim videti prvi deo takmičarskog programa.

Ulaz na sve programe je besplatan.

Festival podržava Ministarstvo kulture Republike Srbije, Sekretarijat za kulturu grada Beograda, Studentski centar i Austrijski kulturni forum.

Ti, budalo! Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen? Cvetam zbog sebe, jer mi to pričinjava zadovoljstvo, ne zbog drugih! Moja radost se sastoji u mom postojanju, mom cvetanju!
vinston
Admin

« Reply #1 on: December 13, 2010, 12:53:00 PM »

Nagrađeni na festivalu „Alternative film/video“

Tokom pet dana Festivala novog filma i videa „Alternative film/video“ (08.-12.12.) žiri koji je radio u sastavu Karpo Godina (Slovenija), Badi Mink (Austrija) i Sabolč Tolnai (Srbija) doneo je odluku o najznačajnijim ostvarenjima ovogodišnjeg festivala.

Autori filmova koji su ušli na listu značajnih ostvarenja kao nagradu dobijaju mogućnost da snime novi film prilikom rezidencijalnog boravka u trajanju od mesec dana u Akademskom filmskom centru tokom sledeće godine.

Opsirnije

Ti, budalo! Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen? Cvetam zbog sebe, jer mi to pričinjava zadovoljstvo, ne zbog drugih! Moja radost se sastoji u mom postojanju, mom cvetanju!
zevsonja
Moderator

« Reply #2 on: December 13, 2010, 06:16:29 PM »

odlicni su bili propratni programi, tj. retrospektive kino kluba. velika dragocenost, a to su uprilicili i sjajni gosti. 

Vi slepi, vi gluvi, vi sebicni ljudi
sto pravite buku bez reda i smisla
bez zasto i zato
za koga i kako

bez pitanja koje bi mozda osusilo
ponosni osmeh na licu bez suza
na licu sto nikada obraz okrenulo nije
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to:  

kinoteka dob mondovizija