Scenario:Djordje Kadijevic
Muzika: Lazar Ristovski
Montaza: Natasa Bogosavljevic
Uloge:
Slobodan Custic ... Zoran
Ivana Mihic ... Jelena
Dragan Jovanovic ... Novinar
Tv film, a chini mi se da je radjen i tv kamerom, jer je veoma chudna slika. Ne mislim na oshtrinu vec format. Gluma, apsolutno nishta posebno, ali moram Ivanu Mihic da izdvojim koja mi se nikako ne svidja, kao da i ne glumi. Pitam se kako li je ona dospela medju glumice? A njena majka, Vera Chukic, uvek depresivna, a mislim da je kuca u kojoj zive, mislim na Veru i njenog muza kasnije korishtena u seriji "Gore dole".
Pricha je o Zoranu (Slobodan Custic), voditelju neke emisi "Kljuc" nechega zaboravih kako se zove, koji pokushava da ljudima izmami osmeh na lice, s obzirom u kojoj drzavi zive i kakvo je stanje. Period devedetih, druga polovina. Jedne vecheri vracajuci se sa posla, odlazi kod svoje devojke Jelene (Ivana Mihic). Na ulazu zgrade ga napada nepoznata osoba i poshteno ga prebija. Tada krecu nevolje sa njim i njegovim napadachem jer to nije bio jedini put. Ono shto je veoma dobro u filmu je to psiholoshko stanje choveka. Film mi se inache u pochetku nije nikako svidjao, ali posle kako je radnja odmicala sve vishe mi se uvlachio pod kozu. Ako se tehnichki detalji zanemare, pricha je zaista odlichna. Shta se deshava u glavi napadnutog lika. Koliko je u mogucnosti da trpi, a da ne prsne skorz!