May 22, 2013, 05:19:54 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length

Home   Help Pravilnik Staff List Login Register imdb google filmske radosti kontakt  
Pages: 1 [2]   Go Down
  Print  
Author Topic: Tilva Roš (Nikola Ležaić, 2010)  (Read 2227 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
zevsonja
Moderator

« Reply #10 on: June 28, 2011, 06:11:28 PM »

sve dodatne informacije o filmu mozete naci u "novostima" na ovoj stranici:
http://www.filmske-radosti.com/forum/index.php/topic,1159.0.html

Vi slepi, vi gluvi, vi sebicni ljudi
sto pravite buku bez reda i smisla
bez zasto i zato
za koga i kako

bez pitanja koje bi mozda osusilo
ponosni osmeh na licu bez suza
na licu sto nikada obraz okrenulo nije
vinston
Admin

« Reply #11 on: July 11, 2011, 04:44:03 PM »

Tilva Ros O.S.T. 

Ti, budalo! Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen? Cvetam zbog sebe, jer mi to pričinjava zadovoljstvo, ne zbog drugih! Moja radost se sastoji u mom postojanju, mom cvetanju!
Macavity
Član
**

« Reply #12 on: July 11, 2011, 08:30:56 PM »

Hvala.
wolfvaga
Moderator

Lupus in fabula :)

« Reply #13 on: March 06, 2012, 02:06:56 AM »

Trebalo je malo vremena da dodjem do filma (i vremena da ga odgledam), ali sve u svemu ne mislim da je loše što sam se ipak na kraju odlučio to da uradim.

Pošto sam i sam odrastao u sličnom mestu (dobro, nešto većem, ali iz tog nivoa, Smederevu) odlično znam ovakve likove (pa, recimo da sam i sam imao sličnu ekipu). Sa sličnima sam se sretao i celo školovanje, pa i neposredno pošto sam prešao da živim u Bg i povremeno odlazio kući. Sada potpuno drugačije gledam na sve to. Onda su mi pomalo išli na živce ljudi koji ne uspevaju da se izvuku iz sopstvenog blata, a misle za sebe da su kreativni i posebni, sada pogled na takvo zezanje gledam drugačije, pomalo i sa setom. Da, ljudi bez cilja koje na kraju ipak stignu.

Ono što ostaje iza filma je želja da neke stvari gledam kao tada, kada smo jurili ribe i ptice oko Dunava, igrajući šah na ćebetu nečije babe i glupirajući se. Uvek se tu uvlačila poneka anegdota, kao ujed pčele u rano jutro, sa ugnjuravanjem glave u mutnu dunavsku vodu (akter ja ). Da, zbilja mi ponekad sve to nedostaje, čak nisam ni svestan koliko. Ta bezbrižnost, dečačke svadje, čarke. Sada su sve to drugačiji ljudi, neki beznadežno zarobljeni u sebi, a neki u čežnji za tom nevinošću.

Odlična hronika srpske unutrašnjosti i odrastanja. Jedan od najboljih filmova koji sam odgledao u poslednjih 10 godina, a da je iz Srbije...
zevsonja
Moderator

« Reply #14 on: March 06, 2012, 10:46:39 PM »

shahahah!!
 sjajno! imao sam sliku pre ocima. lepo docarano.

sigurno je da fale ovakvi filmovi. oni donose zbir nasih secanja, odrastanja i onog licnog sto smo pokupili u detinjstvu, ranoj mladosti,
i ta iskrenost i autenticnost ce sigurno biti zanimljiva i nekom tamo daleko ko sedi u sali i pokusava da shvati sta rade klinci, negde tamo u dalekoj srbiji, kakve ih gluposti raduju i kakva sranja tisthe.
 u tom smislu, bice zanimljiv i film "klip" maje milosh. naravno, on prilazi iz drugacijeg ugla sa malo drugacijim senzibilitetom..

Vi slepi, vi gluvi, vi sebicni ljudi
sto pravite buku bez reda i smisla
bez zasto i zato
za koga i kako

bez pitanja koje bi mozda osusilo
ponosni osmeh na licu bez suza
na licu sto nikada obraz okrenulo nije
zevsonja
Moderator

« Reply #15 on: March 12, 2012, 08:46:17 PM »

making of:
Tilva Roš Making Of