May 24, 2013, 06:36:11 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length

Home   Help Pravilnik Staff List Login Register imdb google filmske radosti kontakt  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Entourage  (Read 735 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
vinston
Admin

« on: September 03, 2010, 03:29:13 PM »

http://www.filmske-radosti.com/Slike/Entourage.jpg
Entourage

Uloge:
Kevin Connolly    ...    Eric Murphy
Adrian Grenier   ...    Vincent Chase
Kevin Dillon   ...    Johnny 'Drama' Chase
Jerry Ferrara   ...    
Jeremy Piven   ...    
Rex Lee   ...    Lloyd

Ono sto prvo upada u oci kada krene epizoda je koliko ima producenata na ovom projektu. Glavni je Mark Volberg, a u svakoj epizodi imama minimum desetak, koliko sam uspeo da prebrojim, asistent producenta, glavni, koproducent itd. Serija je toliko isplativa da je neophodno da ima toliko producenata. Sedmi serijal je na isteku, jos malo pa sam stigao do tog broja, a serija se gleda kao da nema zadnje epizode. 22 minuta nije dug period, tako da se moze po 5-6 u dahu odgledati.

Sta je super kod ove serije? Sto se radi o glumcu, sto upoznajemo svet velikih industrija, sto vidimo kako funkcionise, menadzer, agent, odnos sa direktorima studija, reziserima, ostalim glumcima, sto ima brdo dobrih cica, modela, odlicne zike, predivnih kadrova, fenomenalne fotografije. Interesantno je da je ovo stvorio HBO, a da se tv toliko degradira. Valjda kakva god reklama bila uvek je dobrodosla.

Vinsent Chejs je dechko iz Kvinsa ima tri verna drugara od kojih je jedan Drama, njegov polubrat, takodje glumac, ali na tv-u, E. njegov menadzer, koji vodi rachuna da Vins dobije ono sto zeli, i Turtle njegov vozac, organizator, planer. Svi su ziveli pod istim krovom, naravno na Vinsov racun. Kupili su kucu Marlona Branda za 5 miliona, iako Vins jos nije dobio glavnu ulogu, kojom bi mogao da isplati kucu. Iz serijala u serijal vidimo kako E. pokushava da Vinsu nadje posao, za dobar kesh, a Ari, njegov agent pusta pipke i trazi vezu. Odradjuju jedan posao sa manijakalnim Bilijem Volsom i posle uspeha sa filmom "Queens Blvd", hoce jos jednom da saradjuju. Prethodno je Vins glumio u "Akvamenu", neki ludjak super junak. Film je postao najprofitabilniji i studio je naravno hteo franshizu da napravi ali je Vins imao druge planove. E tu dolazi do onih bitnih i glavnih stavki u celoj seriji. Razljutio je glavnog coveka u studiju "Vorner" i nakon toga nije mogao ni jedan film da dobije, pa chak ni sporednu ulogu.Mogao je da se pojavljuje za 16. rodjendanima za 200 hiljada. Sta biva kada nekom mocniku stanete na zulj. Nova chinjenica o kojoj nisam puno ni razmishljao, valjda me nije toliko interesovalo, a to je biznis, nije bitno koja grana je u pitanju. Naci sponzore, finansijere, koji su voljni da daju ogromne pare u projekat, cija je buducnost neizvesna je rizican posao. Studiji to mogu sebi da priushte, jer uvek izbace nekoliko blokbastera po sezoni, tako da pokriju troshkove, ali sta je sa manuelnom snagom?

Posto Vins nije mogao da nadje posao, uspeo je finansijera da nadje za projekat o Pablu Eskobaru, ludjak Vols je rezirao i usrao film, da su ga prodali za celih 1 dolar! Sta sad, chovek ne moze da nadje posao, nema para vishe na rachunu i vraca se u rodni Kvins. Nije li to bedak. Koliko je samo surov biznis, dokazuje da su svugde neophodne veze, popusis nekome da bi ti ucinio uslugu, da bi posle taj tebi popushio. I sve tako u krug.

Veoma zanimljivo i napeto, i fino gradjenje likova. Steta sto epizode ne traju duze, ima ih samo 12 u serijalu. Chudi me samo pilot koji je dosta sirovo uradjen, a montaza nije bas najsretnija. U svakom sluchaju, na redu je sesti, i za koji dan sedmi serijal.

Entourage Trailer/Promo

Ti, budalo! Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen? Cvetam zbog sebe, jer mi to pričinjava zadovoljstvo, ne zbog drugih! Moja radost se sastoji u mom postojanju, mom cvetanju!
vinston
Admin

« Reply #1 on: September 05, 2010, 06:01:43 PM »

Stigoh i do sedmog serijala, odgledao sam sve sto je do sada izaslo, ima jos 3 epizode do zavrsetka. Nadam se da ce biti jos nekoliko sezona. Toliko mi se svidja. Ovaj serijal je mozda i najslabiji, ali daleko od loseg. Ozbiljnija je tematika, ali mi se ne svidja pravac u kojem su krenuli. Vins ima nekih svojih problema, Ari je u buli i ne zna kako da izadje na cistinu. Malo mi je krivo sto Lojd, Arijev bivsi asistent, pritom je gej, urnebesno smesan, i pomalo atipican za ulogu geja, nema vise prostora u ovom serijalu. Po prvi put sam pozeleo da se serija zavrsi sa sretnim krajem. Toliko mi se ne svidja smer u kojem su krenuli. ali videcemo sta ce biti kasnije.
« Last Edit: September 05, 2010, 09:48:17 PM by vinston » Logged

Ti, budalo! Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen? Cvetam zbog sebe, jer mi to pričinjava zadovoljstvo, ne zbog drugih! Moja radost se sastoji u mom postojanju, mom cvetanju!
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to:  

kinoteka dob mondovizija