May 23, 2013, 01:26:54 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length

Home   Help Pravilnik Staff List Login Register imdb google filmske radosti kontakt  
Pages: 1 2 3 [4]   Go Down
  Print  
Author Topic: Tilva Roš (Nikola Ležaić) 2010.  (Read 2132 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
vinston
Admin

« Reply #30 on: June 23, 2011, 11:43:52 AM »

„Tilva Roš“, debitantski film mladog reditelja Nikole Ležaića, ovog vikenda (24. i 25. jun) biće prikazan u čuvenoj „La Cinematheque francais“ u Parizu, u okviru programa „Nemate ništa protiv mladih?“.

Ti, budalo! Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen? Cvetam zbog sebe, jer mi to pričinjava zadovoljstvo, ne zbog drugih! Moja radost se sastoji u mom postojanju, mom cvetanju!
zevsonja
Moderator

« Reply #31 on: June 24, 2011, 05:33:09 PM »

ovo je mozda najdragocenija nagrada za ovaj film. bravo, bravo!

Vi slepi, vi gluvi, vi sebicni ljudi
sto pravite buku bez reda i smisla
bez zasto i zato
za koga i kako

bez pitanja koje bi mozda osusilo
ponosni osmeh na licu bez suza
na licu sto nikada obraz okrenulo nije
vinston
Admin

« Reply #32 on: June 25, 2011, 12:26:14 PM »

Debitantsko ostvarenje Nikole Ležaića, „Tilva Roš“ proglašeno je za najbolji film u takmičarskoj selekciji „Nacionalna klasa“ Internacionalnog filmskog festivala „Sinema Siti“.

Tilva RosŽiri glavne takmičarske selekcije „Nacionalna klasa“ koji je radio u sastavu Šarunas Bartas (prededavajući žirija), Beki Probst, Eva Hubert, Jan Cvitkovič i Filipe Azuri je, nakon, pažljivog razmatranja celokupnog filmskog programa u takmičarskoj selekciji održao finalno zasedanje i jednoglasno odlučio da Grand Prix, „IBIS statueta“ i novčana nagrada od 4.000 dolara za najbolji film dodeli Nikoli Ležaiću.

„Najviše zbog toga, što uz svoje ostale kvalitete, ovaj film zvuči kao svet koji ga okružuje“, navodi se u saopštenju.

Ti, budalo! Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen? Cvetam zbog sebe, jer mi to pričinjava zadovoljstvo, ne zbog drugih! Moja radost se sastoji u mom postojanju, mom cvetanju!
vinston
Admin

« Reply #33 on: July 06, 2011, 11:16:17 AM »

„Tilva Roš“ reditelja Nikole Ležaića dobitnik je velike statuete Sofest i novčanog iznosa od 800.000 dinara za najbolji film Festivala.

zevsonja
Moderator

« Reply #34 on: July 12, 2011, 10:38:29 PM »

u prave ruke.. 

bez zasto i zato
za koga i kako

zevsonja
Moderator

« Reply #35 on: October 11, 2011, 03:38:51 PM »

Film „Tilva Roš“, debitantsko ostvarenje reditelja Nikole Ležaića, nominovan je za nagradu Evropske filmske akademije u kategoriji za najboljeg debitanta u Evropi tokom 2011. godine – EUROPEAN DISCOVERY – Prix FIPRESCI.

U istoj kategoriji nominovano je još 5 autora, a ekipa „Tilve“ 3. decembra u Berlinu prisustvovaće svečanosti proglašenja pobednika i dodeli nagrada, koje se dodeljuju i u drugim kategorijama: za najbolji film, najboljeg reditelja, glumca, glumicu... Nominacije za ostale nagrade biće objavljene 5. novembra.

Svi oni koji do sada nisu videli film „Tilva Roš“, ili žele da ga imaju u svojoj ličnoj kolekciji, od ove nedelje imaće priliku da kupe zvanično DVD izdanje, koje će naći u prodaji u supermarketima i na specijalizovanim prodajnim mestima. Ovo specijalno izdanje, pored filma sadrži i trejler, audio komentar reditelja i dvojice glavnih aktera, izbačene scene i poseban dodatak – film o filmu, koji su snimali sami učesnici filma.

*** bravo, bravo. ovaj film je zasluzio ovakvu evropsku promociju a sigurno i nagradu. to ce biti vetar u ledja svima iz produkcije "kiselo dete". 

bez zasto i zato
za koga i kako

vinston
Admin

« Reply #36 on: November 26, 2011, 01:28:47 PM »

NIKOLA LEŽAIĆ: NEMA VERE U PROMENE

Filmski reditelj, scenarista i producent Nikola Ležaić smatra da je stanje duha u Srbiji „na prilično niskom nivou“ i da malo ljudi ima veru u napredak.

„Sudeći po mojim prijateljima, ljudima sa kojima sam u kontaktu, generalno ne mislim da ima puno onih koji i dalje veruju u nekakve promene, da će nešto da se poboljša“, rekao je mladi autor čiji je debitantski film „Tilva Roš“ nominovan za ovogodišnju nagradu „Evropsko otkriće – Fipresci“.

Ležaić je, govoreći o uzrocima takvog stanja duha, rekao da su problemi razni, ali da je najveći to što niko više ne veruje drugome.

„To je glavna stvar, što ne postoji više poverenje u bilo koga. Čak i kada dođu neke zdrave ideje povremeno od nekih novih ljudi, odmah se postavi pitanje: zašto on to sada, kome „dođe“ za ovo i za ono“.

„Iz takvog stava ode niz vetar puno dobrih ideja, zato što su ljudi jednostavno toliko razočarani da više ne veruju da bilo kakva dobra ideja dolazi zbog same te dobre ideje, a ne iz nekog interesa“, naglasio je Ležaić.

Opsirnije

Pages: 1 2 3 [4]   Go Up
  Print  

Jump to:  

kinoteka dob mondovizija