The IntruderScenario:Ward Hulselmans
Uloge :
Koen De Bouw ... Tom Vansant
Brigitte Boisacq ... Gaby
Axel Daeseleire ... Wes Moons
Maaike Neuville ... Charlotte
Lien Van Cant ... Louise
Tom radi kao doktor i manje vishe svakodnevno se susrece sa smrcu. To mu je u opisu radnog posla. Nadam se da Vuk nece imati tih problema...
Ima cerku Luiz, koju voli vishe od svog zivota. Posle 18 meseci, Tom je unezveren, na poslu polako gubi glavu. Na kraju ga suspenduju na neodredjeno. Cerka vodi kao nestala vec 18 meseci. Jedne vecheri odlazi u neki bar, gde upoznaje malu Sharlot, maloletnu curu, koja se zagledala u fotografiju njegove cerke. Jer on gde god da je udje deli njenu fotografiju u nadi da ce je neko prepoznati.
Posle kraceg razgovora, ona odlazi kod njega. Na kraju je prespavala, da bi mu ujutru na vrata doshla policija koja je imala shta da vidi. Naravno pritvor na 24h, dok se ne razjasne okolnosti. Bio je nevin, jer nije bash toliko prso, a i nije pedofil. Odluchuje da se odseli. Prati malu Sharlot jer veruje da ona zna shta se desilo njegovoj cerci. Odlazi u neki gradic, zaboravih mu ime. Tada pochinje prava misterija.
Film je meshavina, misterije, drame i trilera. Onako opushtajuci, ali drzi paznju sve vreme iako traje 2 sata. Shto meni nekada predstavlja veliki problem. Muzika takodje veoma lepo prati radnju. Fotografija predivna. Vecina scena deshava na otvorenom. To je u nekim brdima u Belgiji, predivni pejzazi, priroda uopshte. Ima slika neke kucerine, kao zamak izgleda na prvi pogleda, dodushe nema spratove, ali se vidi onaj stari kamen koji je korishten za pravljenje zamkova. Barem se meni tako chini. Nego kuca je predivna, ogromna i voleo bih da imam tako neshto u svom posedu

Gluma nije losha, barem meni su uspeli da docharaju likove.