May 19, 2013, 05:09:23 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length

Home   Help Pravilnik Staff List Login Register imdb google filmske radosti kontakt  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Čudovište iz Tamiša (Nebojša Nenadić, 2006)  (Read 1021 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
zevsonja
Moderator

« on: September 25, 2009, 04:18:39 PM »

Režija, scenario, montaža, direktor fotografije i kamera, muzika, specijalni efekti, producent... – Nebojša Nenadić

Uloge: Vladimir Mrdaković Mrdak, Mladen Sovilj Sova, Jelena Đulvezan, Petar Šešlija, Milena Radovančev, Miloš Lazarov, Danilo Parežanin, Živan Vitomirović, Predrag Niškanović, Svetislav Milenković, Goran Jelesijević i drugi...

Nakon ovog mi "zona mrtvih" izgleda bljutavo, iako sam prisao tom zombi filmu iskreno i dobronamerno. nakon, "cudovista", izgleda smesno i totalno bezvredno.

ovaj film radio isti momak koji je radio i "prokletstvo ikone sv. teodora" ( godinu dana pre "cudovista") i "zveda tri" (nestrpljivo se ceka nastavak u vidu serije).

film je totalna sprdnja sa fantasticnim momentima  (opet komedija-parodija) koja ima odlicnu poentu i super glumce, dijaloge, pa i kadrove.

zvuk, montazu, efekte i ostalo je radio sam nebojsa. znaci totalni odmetnik na nasoj sceni, koji radi dobre stvari sa svojom ekipom "15minutes pictures" kojima je ovo bio prvi dugometrazni film.

dejan ognjanovic je film ovako preporucio:
Ako ste voleli "Autostoperski vodič kroz galaksiju", Monti Pajtonovce, filmove Roberta Rodrigeza i Pitera Džeksona, ovo je film za vas! Bizarne situacije, otkačeni i smeli humor, šašavi zaplet samo su neki od razloga zbog čega je ovaj „low budget" film zaslužio status kulta.

i potpuno se mogu sloziti i dodati da je i gluma bila poprilicno tresh na momente sto se savrseno uklapalo u celu postavku price i pristupu filmu koji, jos jednom naglasavam, ima i super kraj i odlicnu poruku.

ne znam kako da probam da ga prepricam i konkretno preporucim. stvarno ne znam za domaci film sa kojim bi se ovo moglo povezati. dva momka imaju detektivsku agenciju i dobijaju slucaj da nadju nekog lika dok u pancevu masovno nestaju gradjani. gradonacelnica (klinkica kida! mislim da nije ni glumila.) ne reaguje, ali ce se zato dva smotanka uplesti u ozbiljne i neocekivane sukobe kojima mogu da pariraju samo molder i skali.  

preporuka, preporuka, dragi forumasi.

P.S.
 film je uzeo nagradu za najbolji naucno-fantasticni film ove godine u varazdinu na tresh festivalu. o tome sa pisao ovde:
http://www.filmske-radosti.com/forum/index.php/topic,609.0.html
« Last Edit: July 12, 2010, 12:50:58 PM by vinston » Logged

Vi slepi, vi gluvi, vi sebicni ljudi
sto pravite buku bez reda i smisla
bez zasto i zato
za koga i kako

bez pitanja koje bi mozda osusilo
ponosni osmeh na licu bez suza
na licu sto nikada obraz okrenulo nije
zevsonja
Moderator

« Reply #1 on: October 17, 2009, 02:01:32 AM »

evo nebojsa je postavio linkove za ovaj film, ali i za prethodni koji je radio, a zove se "prokletstvo ikone svetog teodora":

skidajte i pisite kako vam se dopada. ne zabusavajte, filmofili!  
« Last Edit: October 22, 2009, 11:36:06 PM by vinston » Logged

bez zasto i zato
za koga i kako

*bublik*
Član
**

« Reply #2 on: October 22, 2009, 07:40:19 PM »

33 dela? jel ima neki torent za ovo? stvarno nemam zivaca

"Lud je samo onaj čija se ludost ne poklapa sa ludošću većine."

Samjuel Beket
maxbunker
Član
**

« Reply #3 on: October 22, 2009, 08:04:10 PM »

Izgleda da se ovde ostvaruju želje.Postavih pitanje pre desetrak dana u vezi "Svetog Teodora" i sad videh ovo.Podrazumeva se da je on na prvom mestu jer sam "Čudovište iz Tamiša" imao prilike da gledam na RTS-u.O ovom filmu je ovde skoro  sve napisano tako da je svaki moj komentar suvišan.Zahvaljujem na ovom sajtu i linkovima.
*bublik*
Član
**

« Reply #4 on: October 22, 2009, 08:11:49 PM »

a meni nece cudoviste da skida ni kao free useru

A nije do mene, jer neke druge filmove hoce

Samjuel Beket
maxbunker
Član
**

« Reply #5 on: October 22, 2009, 08:28:54 PM »

Isti je slučaj kod mene i to nije prvi put.Primetio sam da rapid u mom slučaju počinje da zabušava od 16 00 do iza ponoći.Posle radi bez problema uz standardno čekanje od 15 minuta.Radi on i sad ali uz duže čekanje.Evo kod mene je sad proradio.Treba biti uporan.
*bublik*
Član
**

« Reply #6 on: October 22, 2009, 09:35:01 PM »

evo hoce sad,hehe, da mora se biti uporan

Samjuel Beket
zevsonja
Moderator

« Reply #7 on: November 03, 2009, 12:57:33 PM »

da ne otvaram posebnu temu...

nebojsa je rezirao spot za marchela i grupu "kal". neki njihov zajednicki projekat. juce je muz. spot imao premijeru na MTVu....

zombiji i maska su delo majstora lakobrije.   

Marchelo & Kal - Krasnokalipsa (uncensored)

bez zasto i zato
za koga i kako

vinston
Admin

« Reply #8 on: July 12, 2010, 12:58:39 PM »

Konacno sam pustio film i moram da priznam da sam se odusevio u potpunosti. 
Komedija, padodija, tresh, detektivski, drama, misteriozni, horor, SF, znaci manje vise svi zanrovi su zaspupljeni i to je odradjeno na najbolji moguci nacin. Sve je apsolutno na mestu, i rekao bih da je i meni ovo bolje od "Zone", mada nije ni onaj losh. Ovaj na kraju krajeva ima odlichan zavrsetak, bash se nisam tome nadao. Stvarno svakak preporuka!!!

Cudoviste iz Tamisa - Trailer

Ti, budalo! Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen? Cvetam zbog sebe, jer mi to pričinjava zadovoljstvo, ne zbog drugih! Moja radost se sastoji u mom postojanju, mom cvetanju!
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to:  

kinoteka dob mondovizija