Režija, scenario, montaža, direktor fotografije i kamera, muzika, specijalni efekti, producent... – Nebojša Nenadić
Uloge: Vladimir Mrdaković Mrdak, Mladen Sovilj Sova, Jelena Đulvezan, Petar Šešlija, Milena Radovančev, Miloš Lazarov, Danilo Parežanin, Živan Vitomirović, Predrag Niškanović, Svetislav Milenković, Goran Jelesijević i drugi...
Nakon ovog mi "zona mrtvih" izgleda bljutavo, iako sam prisao tom zombi filmu iskreno i dobronamerno. nakon, "cudovista", izgleda smesno i totalno bezvredno.
ovaj film radio isti momak koji je radio i "prokletstvo ikone sv. teodora" ( godinu dana pre "cudovista") i "zveda tri" (nestrpljivo se ceka nastavak u vidu serije).
film je totalna sprdnja sa fantasticnim momentima (opet komedija-parodija) koja ima odlicnu poentu i super glumce, dijaloge, pa i kadrove.
zvuk, montazu, efekte i ostalo je radio sam nebojsa. znaci totalni odmetnik na nasoj sceni, koji radi dobre stvari sa svojom ekipom "15minutes pictures" kojima je ovo bio prvi dugometrazni film.
dejan ognjanovic je film ovako preporucio:
Ako ste voleli "Autostoperski vodič kroz galaksiju", Monti Pajtonovce, filmove Roberta Rodrigeza i Pitera Džeksona, ovo je film za vas! Bizarne situacije, otkačeni i smeli humor, šašavi zaplet samo su neki od razloga zbog čega je ovaj „low budget" film zaslužio status kulta.
i potpuno se mogu sloziti i dodati da je i gluma bila poprilicno tresh na momente sto se savrseno uklapalo u celu postavku price i pristupu filmu koji, jos jednom naglasavam, ima i super kraj i odlicnu poruku.
ne znam kako da probam da ga prepricam i konkretno preporucim. stvarno ne znam za domaci film sa kojim bi se ovo moglo povezati. dva momka imaju detektivsku agenciju i dobijaju slucaj da nadju nekog lika dok u pancevu masovno nestaju gradjani. gradonacelnica (klinkica kida! mislim da nije ni glumila.) ne reaguje, ali ce se zato dva smotanka uplesti u ozbiljne i neocekivane sukobe kojima mogu da pariraju samo molder i skali.
preporuka, preporuka, dragi forumasi.
P.S.
film je uzeo nagradu za najbolji naucno-fantasticni film ove godine u varazdinu na tresh festivalu. o tome sa pisao ovde:
http://www.filmske-radosti.com/forum/index.php/topic,609.0.html