|
zevsonja
|
 |
« Reply #80 on: January 10, 2012, 04:31:53 PM » |
|
prvo, ne razumem sta im znaci to 'proslava balk. nove godine'.... debilizam. -a onda 'turneja'..  [a ne mogu ni da ignorisem ove ludosti uvek tako zanimljive stvarnosti: "Bioskop Nova Praga", koji se nalazi u delu Varšave pod nazivom Stara Praga  ] *vinstone, napravi ti reviju srpskog filma kako dolikuje! 
|
|
|
|
|
|
Vi slepi, vi gluvi, vi sebicni ljudi sto pravite buku bez reda i smisla bez zasto i zato za koga i kako
bez pitanja koje bi mozda osusilo ponosni osmeh na licu bez suza na licu sto nikada obraz okrenulo nije
|
|
|
|
vinston
|
 |
« Reply #81 on: January 10, 2012, 04:49:52 PM » |
|
Nadam se da cu uspeti da organizujem  Praga je jedini distrikt u gradu koji je vredam paznje. jga-morali su neshto da organizuju, a Balkanska nova je tradicija koja traje vec nekoliko godina i to im je bio najpogodniji naziv 
|
|
|
|
|
|
Ti, budalo! Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen? Cvetam zbog sebe, jer mi to pričinjava zadovoljstvo, ne zbog drugih! Moja radost se sastoji u mom postojanju, mom cvetanju!
|
|
|
|
zevsonja
|
 |
« Reply #82 on: January 21, 2012, 09:59:48 PM » |
|
Na predstojećem filmskom festivalu u Trstu, koji se održava od 19. do 25. januara 2012. godine, biće prikazani sledeći filmovi iz Srbije:
1. u takmičarskom programu "Loverboy" Catalina Mitulescua (manjinski koproducent Cinelabs, Beograd) 2. u takmičarskom za dokumentarni film "Ivan & Ivana" Jeffa Silve (englesko-srpska koprodukcija) i "Pismo ocu" Srdjana Keče 3. u takmičarskom programu za kratkometražni film "Što te nema?" Vladimira Tagića 4. u programu "Walls of sound" "Bijelo dugme) Igora Stoimenova 5. U programu "Eastweek Showreel" "Oktobar" Ivana Pecikoze, Senke Domanović, Ognjena Isailovića, Daneta Komljena, Damira Romanova, Ognjena Glavonića, Milice Tomović, "The other shore" Marka Djordjevića, "Defence mechanism" Nenada Tesle, "Bubamara" Sanje Savić i "Pola i po" Miroslava Maletića.
U okviru industrijskog programa "When East meets West" biće predstavljena dva projekta: 1. "The Undertaken" Dragana Nikolića, dokumentarni film 2. "Drugi" Olaga Novkovića, igrani film
|
|
|
|
|
|
Vi slepi, vi gluvi, vi sebicni ljudi sto pravite buku bez reda i smisla bez zasto i zato za koga i kako
bez pitanja koje bi mozda osusilo ponosni osmeh na licu bez suza na licu sto nikada obraz okrenulo nije
|
|
|
|
zevsonja
|
 |
« Reply #83 on: February 03, 2012, 12:09:15 AM » |
|
Debitantski dugometražni projekat "Vlažnost vazduha" ("Humidity") mladog srpskog reditelja Nikole Ljuce i koscenaristkinje Staše Bajac dobio je ARTE France Cinéma i Eurimages nagradu za najbolji CineMart projekat.  bravo  : Razvoj projekta "Vlažnost vazduha" je započet u februaru 2011. godine, kada je odabran za učešće na "Script Station" platformi za razvoj scenarija u okviru filmskog festivala u Berlinu. Nakon toga našao se medju 12 scenarija iz celog sveta nagradjenih finansijskom podrškom za razvoj "Hubert Bals Fonda" Medjunarodnog filmskog fetivala u Roterdamu. "Vlažnost vazduha" je prvi dugometražni film Nikole Ljuce i Staše Bajac, koji su do sada postigli veliki uspeh sa kratkim filmom "Četvrtak". Snimanje filma planirano je za 2013. godinu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vinston
|
 |
« Reply #84 on: February 08, 2012, 03:03:32 PM » |
|
Revija srpskog filma u Švedskoj
U periodu od 18. do 19. februara u Štokholmu biće održana prva Revija srpskog filma na kojoj će biti prikazano 5 filmova iz Srbije: 1. "Montevideo, Bog te video" Dragana Bjelogrlića 2. "Beli beli svet" Olega Novkovića 3. "Tilva roš" Nikole Ležaića 4. "Šišanje" Stevana Filipovića 5. "Čekaj me ja sigurno neću doći" Miroslava Momčilovića.
Revija će se nastaviti u još 4 grada Švedske: 1. Vasteras, od 19. do 20. februara 2. Malme, od 24. do 26. februara 3. Geteborg, od 2. do 4. marta 4. Umea, od 30. marta do 1. aprila
Reviju organizuje Folkets Bio, Filmski Centar Srbije, Svenska Filminstitutet, Ambasada Srbije u Štokholmu, Serbernas Riksförbund, RTS, Bačina Vino, Jakthornet i Vizartis
|
|
|
|
|
|
Ti, budalo! Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen? Cvetam zbog sebe, jer mi to pričinjava zadovoljstvo, ne zbog drugih! Moja radost se sastoji u mom postojanju, mom cvetanju!
|
|
|
|
zevsonja
|
 |
« Reply #85 on: April 06, 2012, 05:41:42 PM » |
|
kratki animirani film 'svakih pet minuta' osvaja po svetu nagrade na svakih 5min ~ 30 nagrada  U proteklom periodu, ovaj kragujevacki film osvojio je "Gold Kahuna Award" u kategoriji animacije na festivalu "Honolulu Film Awards" na Havajima kao i nagradu publike i nagradu zirija za najbolju animaciju na "The MiX International Short Film Festival"-u u Ričmondu, SAD.
Početkom aprila prošle godine film je osvojio svoju prvu nagradu za najbolju animaciju "Cineview" festivala u Torontu, nakon kojeg je usledila serija uspeha na festivalima u Španiji, Nemačkoj, Meksiku, Engleskoj, Australiji i Americi. Film je uvršćen u takmičarsku selekciju na festivalima kratkometražnog filma širom sveta i bio nominovan za najbolji film više od 20 puta.
Premijerno će biti prikazan u Kini na Hong Kongškom festivalu kratkog filma u junu mesecu.
Autor filma Vojin Vasović trenutno je u pripremama svog prvog dugometražnog igranog filma pod radnim naslovom "Ubij se za mene" koji će biti realizovan pod okriljen To Blink Studia iz Toronta i Bastards Production iz Beograda.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vinston
|
 |
« Reply #86 on: May 10, 2012, 04:56:43 PM » |
|
Film Milana Miletića „Murder revisited“ koji se bavi okolnostima pod kojim je ubijen francuski navijač Bris Taton u centru Beograda, osvojio je na Festivalu jugoistočnog evropskog filma u Los Anđelesu (SEE Fest 2012) nagradu za najbolji kratki dokumentarni film. Opsirnije
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vinston
|
 |
« Reply #87 on: June 29, 2012, 12:00:55 PM » |
|
Film „Ustanička ulica” u režiji Miroslava Terzića biće prikazan u okviru takmičarskog programa, osamnaestog po redu, Sarajevo film festivala koji se održava od 6. do 14. jula 2012. Na crvenom tepihu ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu, 12. jula pre početka projekcije prošetaće ekipa filma koju čine producent i glavni glumac Gordan Kičić, reditelj Miroslav Terzić, glumci Uliks Fehmiu, Rade Šerbedžija, izvršni producent filma Snežana Penev, direktor fotografije Miladin Čolakovič, scenograf Aljoša Spajić, montažer Dejan Urošević, kompozitor Ivan Brkljačić. Opsirnije
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vinston
|
 |
« Reply #88 on: July 09, 2012, 08:30:06 PM » |
|
Na XXVI Međunarodnom filmskom festivalu u Estoniji koji je održan od 02. do 08. jula, dokumentarni film Gorana Radovanovića „Uz Fidela do kraja” osvojio je GRAND PRIX.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vinston
|
 |
« Reply #89 on: July 11, 2012, 01:09:24 PM » |
|
Na XII Međunarodnom filmskom festivalu „Novi horizonti“ , koji se održava od 19. do 29. jula u Vroclavu (Poljska), publika će moći da pogleda specijalan program posvećen našem velikanu Dušanu Makavejevu Maku. Opsirnije
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|