„Podbradak potpisanih“ u DKSG-u

Izvor: FIlmske radosti
12/04/2012 - 12:45

Podbbradak otpisanih

Parodiju „Podbradak potpisanih“ u režiji Marka Kovača, koja govori o najvećim događajima od 1941. do 1945. godine, publika će moći da pogleda u Domu kulture „Studentski grad“ u četvrtak 12. aprila u 20 časova u Studiju „26“.

Kako bi izgledao partizanski TV dnevnik za vreme Drugog svetskog rata, da je tehnika tada bila na današnjem nivou ? Najznačajniji događaji od 1941. do 1945. deo su ovog jedinstvenog kolažnog programa, ali iz malo drugačijeg ugla nego što bi to bilo ko očekivao.
 

 Još kao mali bili su jako nestašni. Odrastajući u surovom okruženju najokrutnijeg do tada oružanog sukoba na planeti, beogradski klinci Žikica Prelević i Boris Gluščević nisu mogli da za najboljeg prijatelja ne izaberu oružje i tako, kaleći se, spremno ne dočekaju neki novi sukob koji se ubrzo zatim, hvala Bogu, i pojavio dajući tako savršenu priliku Žikici i Borisu da pokažu šta su to naučili.

Potpisijući diverzije i sabotaže nemačkom zavojevaču, okupatoru i zlom tvoru – zlotvoru, Prele i Gluhi sa svojom družinom postaju Potpisani, heroji naroda i države. Nakon par teških ratnih godina, gledamo ih ponovo u novom serijalu, kao borce, ovoga puta nešto iskusnije, zrelije, ojačane ali i malo podgojene, sa nešto većim stomacima i podbratkom.
 

Uloge tumače Marko Kovač, Goran Simić, Saša Bajević, Milan Đukić i drugi. Scenario potpisuje takođe Marko Kovač, a film je rađen u produkciji „MK Art Studio“ iz Beograda.
 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.