Borislav SajtinacPre 6 godina ste dobili nagradu za životno delo na 57. Beogradskom festivalu dokumentarnog i kratkometražnog filma. Šta za vas znači ovaj festival?

Branko RadakovicSve sam ubeđeniji da je stil Branka Radakovića i pristup režiji budućnost filma. On stvara potpuno van institucija, bez finansijske podrške. Sve što ima je kamera (koju poslednjih godina pozajmljuje) i iskustvo koje je stekao bukvalno samouk proučavajući rad drugih, i kroz vlastiti rad, stvarajući svoj stil.

Avala film

 

Prodajom preduzeća „Avala film” prodata su i producentska prava na sve filmove koje je „Avala” producirala. To znači da novi vlasnik „Avala filma” ima producentska prava (što ne treba mešati sa autorskim pravima) na te filmove, među kojima se nalaze ostvarenja Dušana Makavejeva, Želimira Žilnika, Miše Radivojevića; od „Slavice” do „Sabirnog centra” i još nekoliko stotina drugih jugoslovenskih filmova.

Nikada pre nisam razmišljala zaista šta moze da znači nagrada za jednog glumca. Sećam se dok sam bila na studijama bilo mi je često važno da mi neko kaže da li je nešto dobro ili loše, jer ne možeš  da glumiš i gledaš sebe u isto vreme, pa često čak ni kada je film u pitanju, i nekad je potrebno vreme da shvatiš ko je to koga ti treba da igraš I zato je potreban reditelj.  

Za nama je sjajna filmska godina, a najbolja ostvarenja svetske kinematografije i ove godine će se naći na programu FEST-a od 27. februara do 8. marta. Zbog toga smo odlučili da podelimo opširnije informacije o ovogodišnjem Festivalu festivala. Na 43. festivalu publiku očekuje niz iznenađenja i promena, a jedina konstanta je kvalitet filmova za koji su se pobrinuli novi umetnički direktor - Jugoslav Pantelić, i selektor - Mladen Đorđević. Ovogodišnji FEST održava se pod sloganom „Tu smo! U sazvežđu pobednika”

Ove godine beogrаdski bioskop „Koloseum“ (od 1946. godine „Zvezdа“) nаvršаvа sto godinа od svog otvаrаnjа i prve projekcije. Nаžаlost, nikаkvog slаvljа niti jubilejа povodom njegovih sto godinа postojаnjа neće biti, jer je već duže vremenа nаpušten i zаmаndаljen. 

Pages

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.